Szűz drágaköve

A Szűz drágaköve: a zafír

A Szűz jegy szülötte rendszerető, szorgalmas, gyakorlatias és éles eszű. A zafír mindezeket a tulajdonságokat megerősíti, segíti a Szűz céltudatosságát.

Zafír fülbevaló

A Szűz jegyben születettek elmondhatják magukról, hogy minden körülmények között függetleníteni tudják magukat az érzelmeiktől. Ez nem azt jelenti, hogy érezelemmentesek lennének, csupán annyit tesz, hogy az eszük irányítja őket. Ehhez az életszemlélethez tökéletesen passzol a kék zafír.

A higgadtságot nyújtó zafír

Az intellektuális Szűznek is szüksége van olykor némi támogatásra ahhoz, hogy megőrizze higgadtságát. Ebben rengeteget segít a zafír.

Gyémánt zafír gyűrű

A Szűz elemző típus. Szereti rendszerezni, logikusan elrendezni a dolgokat, bármiről is legyen szó. Ez óriási előnyt jelenthet a munkájában és a magánéletében egyaránt. A bölcsesség köveként ismert kék zafír tovább erősíti a Szűznek ezt a céltudatosságát, a rendre irányuló törekvését. Mivel a Szűz rendkívül jó megfigyelőképességgel rendelkezik, ezért ezt észre is veszi, amikor zafír ékszereket részesít előnyben.

Az sem véletlen, hogy a Szűz jól érzi magát zafír ékszer viselése révén, hiszen ez a drágakő a tisztaságot jelenti. A Szűz folyamatosan törekszik a külső és belső tisztaságra, egyes esetekben akár extrém módon rendmániás is lehet.

Gyémánt zafír karkötő

A Szűz egyik hátráltató tulajdonsága, hogy néha túlságosan aprólékos, hajlamos elmerülni a részletekben. Ez nem mindig jelent előnyt, hiszen olykor lelassítja, akár teljesen összezavarodhat ezáltal. A zafír segít helyreállítani az egyensúlyt, segíti az összpontosítást, és mint azt már korábban megjegyeztük, higgadtságot nyújt az elme számára.

Olykor előfordul, hogy a Szűz félénk, gátlásos, fél az ismeretlentől. A zafír ezeket az érzelmeket és gátlásokat is képes feloldani. Folyamatos megerősítést nyújt a Szűz számára.

Az önzetlenségre ösztönző ametiszt

Az önzetlenség, az önkéntes megmozdulások igen közel állnak a Szűz jegyben születettekhez. Az ametiszt ennek megerősítésére szolgál.

Gyémánt ametiszt szett

A Szűz alapvetően nagyon segítőkész, éppen ezért az önkéntesség közel áll hozzá. Sokszor közülük kerülnek ki a gyógyítók, önkéntes segítők. Az ametiszt segíti ezt a képességet.

Az ametiszt elmélyíti azt az érzést, ami az önkéntességre bírja rá a Szűz jegy szülöttét. Ez nagy segítség lehet, amikor az ember kilátástalannak érzi munkáját és esetleg fel akarja adni.

Hatékonyságra törekvés a citrinnel

A Szűz alapvetően gyors felfogású és hatékony a munkájában és a magánéletében egyaránt. Ezt tovább erősíti a citrin.

Batleth citrin gyűrű

A Szűz jegyben születettek aprólékossága, minden részletre kiterjedő figyelme részben az önmagával szemben felállított túl magas követelményeknek a következménye. Amikor ez átlendül egy egészséges határon, akkor a Szűz folyamatosan kritikus önmagával szemben. Ennek feloldását is elősegíti a citrin. A Szűz józan ítélőképességét helyreállítja saját magával szemben is. Bár a Szűz olykor úgy gondolja, hogy kizárólag az vezet a sikerhez, ha erős kézzel bánik önmagával, ám a citrin segít ráébredni, hogy nem ez fogja elvezetni őt a céljaihoz.

A kreativitást elősegítő topáz

A kreativitás valamilyen formában jelen kell, hogy legyen minden Szűz életében. Az alkotás öröme óriási sikerélményt nyújt számára.

Topáz nyaklánc arany kapoccsal

A topáz minden ember számára elősegíti a kreativitást, a Szűznél azonban ez sokkal erőteljesebb, mint más csillagjegyben születetteknél. A topáz feloldja a negatív gondolatokat és kreatív gondolatokra cseréli azt. Így terelgeti a Szűz jegyben születetteket az alkotás irányába.

Ajándékot keresel egy Szűz számára? A képekre kattintva megtalálod a fent említett drágaköveket a Fatumjewels Galériában, melyek segítik majd őt az élet különböző területein.