Babaváró ajándék

Babaváró ajándék

A babaváró ajándék sok más hagyományhoz hasonlóan az Egyesült Államokból indult, és napjainkra már hazánkban is egyre inkább gyökeret vert ez a kedves tradíció. Mi is pontosan a babaváró ajándék?

Babaváró ajándék

Valamilyen okból kifolyólag a világon nagyon sok országban hajlamosak az emberek átvenni az amerikai hagyományokat, főként amik az esküvővel, szerelemmel, babavárással kapcsolatosak.

Az eljegyzési gyűrű és az újszülött köszöntő

Mint említettük, nagyon sok hagyományt átvettünk az amerikai tradíciók sorából, melyek közül néhány már oly mértékben megszilárdult, mintha mindig is létezett volna.

Az egyik ilyen amerikai hagyomány az egyköves eljegyzési gyűrű, mely ma már hazánkban is általános ékszer a lánykéréshez.

A másik ilyen hagyomány, az újszülött köszöntő, ami az elnevezésével ellentétben nem az újszülött köszöntéséről szól. A köznyelvben általánosabban használt elnevezése a tejfakasztó buli. Ez valójában az újdonsült apuka bulija a barátaival, melyet a gyermek születése estéjén, vagy egy-két nappal utána tartanak.

Babaváró ajándék

Néhány éve felbukkant egy újabb amerikai hagyomány, az úgynevezett babaváró ajándék (Push Gift). Miről is szól ez, és miért ennyire fontos?

A babaváró ajándékot a leendő vagy újdonsült apuka ajándékozza az anyának, vagy a szülés előtt, vagy a szülés napján. Az apuka ezzel fejezi ki háláját, hiszen egy gyermek világrahozatala nem egy könnyű tavaszi séta. Leggyakrabban valami tartós ajándékot szeretnének adni. Pontosan ezért jó választás az ékszer. Alább három javaslatot adunk különböző ékszerekre, melyek jó választásnak bizonyulhatnak babaváró ajándékként. Előtte azonban tekintsünk kicsit mélyebbre, nézzük meg, miért ennyire fontos ez a gesztus a kismama számára.

Akármilyen körülményeket teremtünk leendő gyermekünk édesanyja számára, ez a helyzet akkor is kiszolgáltatottá teszi őt valamilyen mértékben. Támogatásra van szüksége, úgy anyagilag, mint lelkileg. Éreztetni kell vele a hálánkat, amiért vállalja ezeket a nehézségeket, hogy világra hozza gyermekünket. Azt is éreztetni kell vele, hogy nincs egyedül, és minden körülmények között számíthat a védelmünkre. Ezek fontos dolgok egy kismama számára, akár állapotos, akár a szülés után van.

Mindezeket a fontos dolgokat kizárólag valami nagyon értékes ajándékkal éreztethetjük. Pontosan ezért vált hagyománnyá a gyémánt ékszer, mint babaváró ajándék.

Tekintsük át, hogy milyen típusú ékszerek illenek bele a babaváró ajándék kategóriába.

Gyémánt fülbevalók

Mi illeszkedhetne jobban ide, mint egy pár exkluzív gyémánt fülbevaló, amit az anyuka egy egész életen át viselhet? Több típus között válogathatunk. Van néhány klasszikus szoliter gyémánt fülbevaló, melyek luxus érzést nyújtanak. A képre kattintva a gyémánt fülbevaló kategóriában található ékszereket tekinthetjük meg.

Fehérarany gyémánt szoliter fülbevaló

Gyémánt karkötő

Igazán nagy hatást akarsz elérni? Akkor egy szép gyémánt karkötő lesz a jó választás. A képre kattintva vethetsz egy pillantást a különböző gyémánt karkötő típusokra.

Rozé arany gyémánt karkötő

Gyémántgyűrű

A gyémántgyűrű mindig szép ajándék, ráadásul rengeteg típus közül választhatunk. Babaváró ajándékként talán az alliance gyűrű fejezi ki legjobban azt a szövetséget, ami a szülők közt köttetett a gyerekvállalás révén. Az alliance gyűrűről itt olvashatsz bővebben: Alliance eljegyzési gyűrű

Választhatsz egyedi gyűrűt, de egyedivé teheted azáltal, hogy belegravíroztatod a gyermek nevét.

Sárga arany alliance gyémánt gyűrű

Reméljük, hogy segítettünk némi támpontot adni a babaváró ajándék kiválasztásához. Amennyiben a fent felsorolt kategóriákon kívül a többi ékszert is szeretnéd megtekinteni, az alábbi képre kattintva megteheted.

Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria