Milyen ékszert viseljünk alkalmakra? Fatumjewels blog

Milyen ékszert viseljünk különleges alkalmakkor?

Mindannyiunk életében vannak olyan alkalmak, melyeken a színvonalas megjelenés nagyon fontos. Ilyenkor az alkalmi ruha mellett az ékszer viselése is „kötelező”.

Legyen bármilyen a hétköznapi öltözékünk, kell hogy legyen a ruhatárunkban legalább egy alkalmi ruha a megfelelő cipővel, és természetesen hozzá illő ékszerekkel.

Arany levél gyémánt szett a Fatumjewels Galériában

Ilyen esemény lehet egy esküvő, egy ballagás, egy keresztelő, vagy akár egy különleges munkahelyi összejövetel. Hogyan válasszunk ékszert egy ilyen különleges alkalomra?

Alább adunk némi támpontot ahhoz, hogy az alkalomhoz legjobban illeszkedő ékszereket sikerüljön kiválasztanunk.

Ékszer kiválasztása napszakhoz

Nemcsak ruházat, hanem ékszer szempontjából is nagyon fontos, hogy milyen napszakban fogjuk azt viselni.

Az esti órákban megrendezésre kerülő eseményekre általában hangsúlyosabb öltözéket választunk. A rendezvény komolyságától függően ez lehet sötét színű nehézselyem ruha. Ilyenkor ékszer tekintetében is komolyabb darabokat illik viselni. A gyémánt a legjobb, meglehetősen tradicionális választás.

Fehérarany gyémánt fülbevaló

Nappal megrendezésre kerülő események során gyakori a nadrágkosztüm vagy az egyszerű vonalvezetésű kosztüm viselése. Ehhez igazítva a viselt ékszerek se legyenek túlságosan hivalkodóak, de mindenképpen valódi ékszert válasszunk. A gyémánt vagy a gyöngy megfelelő választás lehet.

Gyémánt gyöngy fülbevaló

A napszaknál azonban valamilyen többet nyom a latba a választás során maga a rendezvény komolysága. Esküvő, munkahelyi rendezvény, ahol a vezetőség is jelen van, esetleg egy díjátadó, meglehetősen komoly esemény, és ezt az ékszereinknek is tükröznie kell. Mellőzzük a nagyméretű, hivalkodó darabokat. Szorítkozzunk a hagyományos formákra és színekre.

Ezzel szemben azonban egy kötetlenebb rendezvény esetén viselhetünk színesebb, nagyobb méretű ékszereket, akár a bohókás vagy extrém formák is szóba jöhetnek, ám csak akkor, ha a ruházatunk révén nem akarunk konzervatív benyomást kelteni.

Cyber Wings gyémánt apatit fülbevaló

Színek és formák egyeztetése

Roppant fontos, hogy viselt ékszereink megfelelően illeszkedjenek az öltözékünkhöz.

Egyszínű, esetleg fekete-fehér-szürke kombináció esetében szinte bármilyen színösszeállítású ékszer mellett dönthetünk. Akár olyan ékszer is szóba jöhet, ahol helyet kapott a rubin, a zafír, esetleg a smaragd.

Rainbow multikolor nyakék a Fatumjewels Galériában

Arra azonban ügyeljünk, ha az alapszínekhez illeszkedik ugyan az ékszer, de a ruházatunk túlságosan csillogó, akkor az ékszer méretét tekintve jobb, ha visszafogjuk magunkat. Egy feltűnő ruházathoz viselt nagyméretű ékszer túlságosan harsány lesz, ami sok esetben zavaró, és nem túl esztétikus.

Színes ruházat esetén nagyon fontos, hogy az ékszer drágaköve színben illeszkedjen a ruhához. Amennyiben nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor inkább maradjon a hagyományos gyémánt, ami mindenhez tökéletesen passzol.

Előfordul olykor, hogy szeretnénk nagyon feltűnő ékszereket viselni. Ez természetesen lehetséges, ám akkor mindenképpen egy egyszerű ruhára essen a választásunk.

Ékszerszettek

Pontosan azért léteznek ékszerszettek, hogy egészen biztosan egymáshoz illő ékszereket viselhessünk.

Gyémánt smaragd szett

Amennyiben biztosra akarunk menni, hogy nulla hibaszázalékkal egymáshoz illeszkedő ékszereket viseljünk, akkor az ékszerszett a megoldás. Egy ékszerszett tagjai nemcsak színben, hanem formai kialakításban is hasonlóak, esetleg teljesen egyforma díszítéssel rendelkeznek.

Nézz körül a Fatumjewels Galéria kínálatában! Bizonytalan vagy a választást illetően? Munkatársaink szívesen segítenek.

Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria