Az eljegyzési gyűrű drágaköve a gyémánt

Az eljegyzési gyűrű drágaköve

Azt gondolnánk, hogy ez egy egyszerű téma, hiszen az eljegyzési gyűrű drágaköve egyértelműen a gyémánt. Ez azonban nem mindig van pontosan így. Nézzük csak meg egy kicsit közelebbről!

Kiscsillag fehérarany gyémánt eljegyzési gyűrű

Az eljegyzési gyűrű hagyománya hazánkban még viszonylag új. Nyilvánvalóan az amerikai romantikus filmek hatására kezdett teret hódítani néhány évvel ezelőtt ez a szokás, hogy a leendő vőlegény egy drágakővel díszített gyűrűvel kéri meg választottja kezét.

Valóban új szokás az eljegyzési gyűrű?

Gondoljuk csak át újra, hogy mi volt Magyarországon a szokás az eljegyzési gyűrű divathullámának megjelenése előtt.

Eljegyzési gyűrű

Drágakővel díszített gyűrű volt régebben is, csak az ajándékozási szokások, valamint az elnevezése volt más.

Régebben a férfi készíttetett vagy készen vett egy pár karikagyűrűt és ezzel kérte meg a lány kezét. Ezután nem sokkal, vagy éppen ezzel egy időben volt egy szűk körben, általában csak a szülők jelenlétében megünnepelt eljegyzési ebéd vagy vacsora. A drágaköves gyűrű ekkor még váratott magára.

A drágakővel díszített gyűrű csak az esküvő alkalmával került a menyasszony ujjára, ezt hívtuk kísérő gyűrűnek. Valójában semmi különbség nincs a mostani eljegyzési gyűrű és a kísérő gyűrű között, pusztán az ajándékozás időpontja és az elnevezés változott.

Miért éppen gyémánt?

Eljegyzési gyűrű esetén, drágakő tekintetében azonnal a gyémántra asszociálunk. Miért a gyémánt a leggyakoribb drágakő, mely az eljegyzési gyűrűt díszíti?

Fauna gyémánt eljegyzési gyűrű Fatumjewels Galéria

A gyémánt szépsége és értéke pontosan azt fejezi ki, hogy mennyire értékes számunkra a másik fél. Az sem utolsó szempont, hogy az eljegyzési gyűrű pontosan az az ékszer, melyet a menyasszony, majd később a feleség minden nap visel. Mivel a gyémánt színe és értéke miatt minden öltözékhez és minden alkalomra remekül illik, ezért egyértelmű, hogy ez a drágakő lesz az, ami azt az ékszert díszíti, melyet egy hölgy minden körülmények között viselni fog.

Színes drágakő az eljegyzési gyűrű díszeként

Napjainkban minden területen törekszünk a kötöttségektől való megszabadulásra, ez az eljegyzési gyűrű területén a drágakő típusában mutatkozik meg.

Gyémánt rózsaszín zafír eljegyzési gyűrű

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy az eljegyzési gyűrű gyémánt drágaköve mellé színes drágakő is kerül. Nagyon jó választás lehet a zafír, a rubin vagy a smaragd. Olykor az is előfordul, hogy a gyémánt nem kap helyet az ékszeren, bár ez igen ritka.

Akik színes drágakövekkel díszített eljegyzési gyűrűt szeretnének, fontos, hogy pontosan tudják, mely színek, mely drágakövek kedvese kedvencei. Nem elegendő sejteni azt, nem elegendő, ha a kiválasztott színes drágakő jól illeszkedik a hölgy saját, természetes színeihez.

Mindent összevetve, gondoljuk végig, hogy valóban, száz százalékig biztosak vagyunk-e választásunk helyességében. Nem éri meg kockáztatni. Amennyiben kicsit is bizonytalanok vagyunk a színben, akkor válasszunk hagyományos gyémánt eljegyzési gyűrűt. Egy rubin vagy zafír gyűrűvel később is meg tudjuk lepni kedvesünket, amikor már biztosak leszünk választásunk helyességével.

Válassz eljegyzési gyűrűt a Fatumjewels Galéria kínálatából! Tapasztalt munkatársaink szívesen segítenek.

Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria