Jégtükör

Jégtükör gyémántgyűrű

Tökéletes szimmetria, pont, mint amikor tükörbe nézel. Jéghideg felület, mely határozottságot sugall. Ezt nyújtja számodra a Fatumjewels Jégtükör gyémántgyűrű.

A meseszerű jégvilágot sokan megálmodták már különböző történetek, mítoszok formájában, hiszen a jég titokzatos, ellenálló, olykor veszélyes, de mindenekfelett gyönyörű. Az sem véletlen, hogy a gyémántot sokszor szikrázó jéghez hasonlítják, hiszen a színe, keménysége, ragyogása ezt juttatja eszünkbe, ha rápillantunk erre a különleges drágakőre.

Jégtükör gyémántgyűrű

Hányszor halljuk azt a szóösszetételt, hogy tükörsima jég? Valójában a jég felülete szinte minden esetben tükörsima. A tükör egy másik olyan „jelenség” mely titokzatos, valamint rengeteg értelmezés és hiedelem látott napvilágot vele kapcsolatban az idők során.

Pontosan ez a titokzatosság ihlette ezt a Jégtükör gyémántgyűrűt, mely erőteljes formai kialakítású, mégis a mítoszok hangulata lengi körül.

A tükör jelentősége a mítoszokban

Rengeteg egyéb hiedelem övezte a tükröt, még mielőtt az emberi hiúság jelképévé vált volna.

Az ókorban a tükör az emberi lélek jelképe volt. Nemcsak arra szolgált, hogy az ember saját tükröződését, lelkének tisztaságát fedezze fel benne, hanem egyes hiedelmek szerint a tükör alkalmas volt arra, hogy a lelket csapdába csalják vele és bezárják. Elképzelhető, hogy ezzel az ókori hiedelemmel kapcsolatos, hogy a kelta nők halála után az általuk használt tükör is melléjük került a temetéskor. Ám azt az érdekességet is érdemes figyelembe venni, hogy az ókori egyiptomi szóhasználatban a tükör és az élet szavak megegyeztek. Nyilvánvalóan nem csak véletlen egybeesésről van szó.

Jégtükör gyémántgyűrű

Amennyiben más ősi vallások felé tekintünk, felfedezhetjük, hogy a buddhizmus írásaiban több ízben megjelenik hasonlatként a tükör, egészen pontosan a tükörről visszaverődő fény, mely az emberi létet szimbolizálja.

A kínai hagyományok területén kicsit ezoterikusabb utalásokra találunk. Szerintük a tükör védelmet nyújt a rossz szellemek ellen. Egészen pontosan a tükör segít abban, hogy ezek az ártó szellemek megpillanthassák saját magukat, saját rútságukat, mely olyan erős hatással van rájuk, hogy rémületükben azonnal távoznak, és a továbbiakban békén hagyják a ház lakóit.

Sok kultúrában a tükör a hűség és a bölcsesség jelképe volt, hiszen a visszatükröződés mindig nagy jelentőséggel bírt. A tükör pontos képet mutat, nem torzít és nem hazudik, talán ezért lett a tisztaság, a hűség szimbóluma, ahol nincs mit elfedni, nem kell semmit megváltoztatni.

Természetesen a középkortól kezdődően negatív töltete is volt a tükörnek, a hiúság jelképének tartották. A kolostorokban és zárdákban, továbbá egyéb mélyen vallásos keresztény szervezetekben be is tiltották a tükör használatát. Ez azonban csak tovább növelte a körülötte lengedező titokzatosságot.

A Fatumjewels Galéria által tervezett Jégtükör gyémántgyűrű nemcsak titokzatos, de a formatervezését tekintve igen erőteljes hatást keltő ékszer. A princess csiszolás szögletes formái erőt sugároznak, és nem utolsósorban a gyémánt össztömege, ami 1,14 karát, teszi igen hangsúlyos darabbá. Tökéletes önkifejező ékszer lehet olyan hölgy számára, aki vezető alkat, valamint akaraterejét, céltudatosságát az ékszerei révén is szeretné tudatni a külvilággal.

Jégtükör gyémántgyűrű