Tahiti

Tahiti Álom gyöngysor

A gyöngy a gazdagság, a tartós szerelem és a szerencse jelképe évezredek óta. A gyöngyök közül a legszebb és legkülönlegesebb a Tahiti gyöngy.

Tahiti Álom Tahiti gyöngysor

A szerelem és a szépség jut azonnal eszünkbe, amikor egy szép gyöngysorra pillantunk. Az ember önkéntelenül is erre asszociál. Gondoljunk csak arra, hogy Vénusz, a szépség megtestesítője, egy gyöngykagylóból jött a világra. Érdemes elgondolkodni azon, hogy mitől ilyen különleges a Tahiti gyöngy. Alább leírunk néhány érdekességet, valamint Tahiti legendáját, mely természetesen szorosan kapcsolódik a Tahiti gyöngyhöz.

A Tahiti gyöngy elképesztő színvilága

A Tahiti gyöngy alapvetően sötétebb, mint az egyéb gyöngyök, ám nem ez az egyetlen különlegessége.

Fatumjewels Tahiti Álom Tahiti gyöngysor

A Tahiti gyöngy színe az ezüsttől egészen a feketéig terjed. Elképesztő, semmihez nem hasonlítható színvilágot tárnak fel előttünk ezek a csodás gyöngyök.

A Tahiti gyöngy azonban egy igazi csoda. Nemcsak a változatos és sötét színei miatt, hanem a változékonysága miatt is. Egyetlen gyöngy is több színben pompázik, ráadásul más-más szögből tekintve is különböző színhatást mutat. Egy Tahiti gyöngysor színe valójában minden mozdulatodra változik. Erre egyetlen más gyöngy nem képes.

A Tahiti gyöngy másik nagy különlegessége a mérete. A Tahiti gyöngyöt a Pinctada Margaritifera kagyló adja, és ez a kagyló meglehetősen nagyméretű. Pontosan ezért képes rá, hogy ilyen nagyméretű gyöngyöt nyújtson számunkra, mint ahogy ezt láthatjuk is a Tahiti Álom gyöngysor esetében is.

Fatumjewels Tahiti Álom Tahiti gyöngysor

Tahiti legendája

A Tahiti gyöngynek nemcsak a látványa varázslatos, hanem a terület is, ahonnan származik.

Fatumjewels Tahiti Álom Tahiti gyöngysor

Nem is olyan régen, a középkor vége felé, Tahitiban Oro volt a fő istenség, egyben a háború istene is. Ám Oro békeidőkben sem tétlenkedett. Nem azzal volt elfoglalva, hogy háborút szítson, talált egyéb kedvére való elfoglaltságot. Békeidőben Oro a képzőművészet istenévé vált.

A legenda szerint Oro Bora Borán, a Pahia-hegyen élt nővéreivel, Teourival és Oaaoaval. Oro elhatározta, hogy feleséget keres magának, nővérei pedig segíteni szerettek volna neki.

Oro egy szivárványon ereszkedett le a Földre, harcos álruhát öltött, és elkezdte a kutatást. Eleinte minden erőfeszítése hiábavalónak bizonyult, mely igencsak elszomorította őt is és a nővéreit is. A nővérek már hazafelé tartottak, amikor egy kis falun áthaladva megpillantottak egy gyönyörű nőt, Vairaumatit, aki éppen egy medencében fürdőzött. A nővérek siettek Orohoz elmondani a hírt, Oro pedig azonnal eldöntötte, hogy feleségül veszi a nőt. Meglátogatta őt harcos álruhájában, Vairaumatinak pedig nagyon tetszett a fiatal, erős harcos, úgyhogy összeházasodtak.

A probléma csak az volt, hogy Vairaumati halandó volt, nem mehetett Oroval a Pahia-hegyre. Ezért Oro minden egyes reggel leereszkedett a szivárványon a Földre, hogy találkozhassanak, majd este újra visszatért a Pahia-hegyre.

Amikor azonban Vairumati fiút szült Oronak, akkor ez nem mehetett így tovább, tekintve, hogy a jóslat szerint a fiú egy napon hatalmas vezérré válhatott. Ezért Oro átrepült az égen láng formájában és Vairumatit istennővé változtatta.

Ez egy nagyon szép történet, és láthatjuk, hogy mekkora jelentősége van a szivárványnak. A színek mindig hangsúlyos szerepet töltöttek be ezen a területen, ezért valószínűleg a helyi lakosok cseppet sem csodálkoztak, amikor az első Tahiti gyöngyöt megpillantották. A Tahiti gyöngy varázslatos, ám az itt élő emberek a legendák révén szintén egyfajta varázslat hatása alatt éltek.

Fatumjewels Tahiti Álom Tahiti gyöngysor

Ezt a nézőpontot tovább erősíti, hogy a szivárvány, mint szimbólum nemcsak Oro legendájában játszik nagy szerepet, hanem számos más helyen is a polinéz mitológiában. A szivárványon leereszkedő istenek szinte hétköznapinak számítanak ezen a területen. Ez is azt támasztja alá, hogy a színek mennyire fontosak voltak az itt élők számára.

A kereskedelem és a technikai fejlődés pedig lehetővé tette számunkra, hogy mi is hasonlóan élvezzük a Tahiti gyöngy elképesztő színvilágát.

Szeretnéd egy legenda kellős közepén érezni magad? Akár minden nap? Ez a Tahiti Álom gyöngysor lehetővé teszi számodra. Kattints a képre!

Fatumjewels Tahiti Álom Tahiti gyöngysor