7 leggyakoribb tévedés eljegyzéskor

A 7 leggyakoribb baklövés eljegyzéskor

Hogyan kérd meg kedvesed kezét? Hogyan történik az eljegyzés?

Érthető a stressz, amit érzel, mielőtt megkéred választottad kezét. Éppen ezért összeszedtük a leggyakoribb baklövéseket, továbbá adunk néhány tippet, hogyan kerüld el ezeket.

Lánykérés gyűrű nélkül

Több okból is előfordulhat, hogy gyűrű nélkül teszed fel a nagy kérdést. A leggyakoribb ok, hogy kedveseddel együtt szeretnéd kiválasztani ezt a fontos ékszert.

Természetesen ez egy jó gondolat, hogy hagyod kedvesednek, hogy maga válassza ki azt az ékszert, amit jó eséllyel egy életen át fog viselni. Ezzel együtt azonban mégis egy óriási gesztus, ha te magad választod ki azt az eljegyzési gyűrűt, ami tényleg nagyon jól illik hozzá.

7 leggyakoribb tévedés eljegyzéskor

Ha mégis azt szeretnéd, hogy ő válasszon, akkor is van egy csomó lehetőséged. A legkézenfekvőbb, ha egy „átmeneti” gyűrűvel kéred meg a kezét, majd az eljegyzés után együtt kiválasztjátok az életre szóló gyűrűt. Az azonban biztos, hogy eljegyzési gyűrű nélkül megkérni valaki kezét, a hölgy számára mindig egy kis csalódást okoz.

Ne tedd tönkre a meglepetést!

A lánykérés előtti stressz furcsa dolgokra készteti az embert. Főleg azokat, akik nehezen tudnak titkot tartani.

A legrosszabb amit tehetsz, ha túl sokat beszélsz a közeledő lánykérésről a családtagjaiddal és a barátaiddal. Elkerülhetetlen, hogy valaki időnek előtte elszólja magát. Ráadásul elég furcsa helyzetet teremt, ha a leendő menyasszonyod rádöbben, hogy mindenki tud róla a környezetében. Legjobb, ha csak a hozzád legközelebb álló emberrel beszéled meg, de még jobb, ha senkivel.

Személytelen lánykérés

A túl sok klisé személytelenné teszi a lánykérést. Ne akard lemásolni a romantikus filmek jeleneteit!

Könnyű beleragadni a filmekben látott klisékbe. Vörös rózsák, vacsora, pezsgő, ami egyeseknek lehet, hogy szuper romantikus, mások számára viszont katasztrofális is lehet. Találd ki, hogy kedvesed mit részesít előnyben. Talán nem mindig a legexkluzívabb étterem a legjobb alternatíva. Helyezd arra a hangsúlyt, amit legjobban szerettek együtt csinálni. Például ha szerettek túrázni, akkor valószínűleg a csendes erdő sokkal jobb helyszín a lánykérésre, mint egy elegáns étterem.

7 leggyakoribb tévedés eljegyzéskor

A nyilvános lánykérés

A több ember jelenlétében történő lánykérés nem minden hölgy szíve vágya.

Egyes emberek ugyan szeretik a feltűnést, mások azonban nem szívesen kerülnek a figyelem középpontjába. Egy lánykérés személyes és speciális, amire az ember egész életében szeretne jó érzéssel visszaemlékezni. Legyen a lánykérés testreszabott, hiszen éppen te vagy az a személy, aki a legjobban tudja, mit értékel szíve választottja.

Ha nem tudod kivárni a megfelelő pillanatot

Még ha mindent el is tervezel a legapróbb részletekig, akkor is lehet olykor a lehető legrosszabb alkalom, amikor semmi nem úgy sül el, ahogy gondoltad.

Éppen ezért fontos, hogy érezd a pillanatot, és inkább várd ki a tökéletes alkalmat, így válik a lánykérés olyan történetté, amit remélhetőleg egész életetekben mesélni fogtok. Fontos azonban tudatosítani magadban, hogy a lánykéréshez hozzátartozik az idegesség. Véletlenül se adjon okot az idegességed arra, hogy halogasd a lánykérést. Ne gondold azt, hogy nem megfelelő az alkalom, mert ideges vagy.

Túlzott idegeskedés

Az imént említettük, hogy az idegeskedés hozzátartozik a lánykéréshez, ennek ellenére próbáld megnyugtatni magad, ne tedd tönkre ezzel az egészet.

Próbálj arra gondolni, hogy akinek felteszed mindjárt a nagy kérdést, ő pontosan az a személy, akivel le akarod élni az életedet, továbbá az a személy, aki a legnagyobb biztonságot fogja nyújtani számodra. Ha ezt tudatosan végig gondolod, akkor rájössz, hogy nincs miért aggódnod.

Egy ünnep alkalmával megkérni a kezét

Bár sokan tesznek így, ez bizony egy meglehetősen nagy hiba.

Első gondolatra extra speciálisnak tűnik újévkor vagy kedvesed születésnapján megkérni a kezét. Ezek azonban olyan napok, amikor amúgy is van ok az ünneplésre. A későbbiekben majd meglátod, hogy kedvesed a lánykérés évfordulóját is szívesen ünnepli. Éppen ezért válassz olyan napot, ami kizárólag a kettőtök napja lesz, amikor csak ti ketten lesztek a középpontban. Egyel több alkalmatok lesz az évben az ünneplésre. Ünnepelni pedig mindenki szeret.

Reméljük, sikerült felhívnunk a figyelmedet néhány elkerülendő baklövésre. A Fatumjewels Galéria sok sikert kíván a lánykéréshez! Sok boldogságot az élethez!