Keskeny eljegyzési gyűrű a Fatumjewels ékszer blogon

Ezt mindenképpen tudnod kell a keskeny eljegyzési gyűrűkről

A keskeny eljegyzési gyűrű és jegygyűrű elképesztően népszerű, de mennyire lehet vékony egy gyűrű?

Nagyon sokan előnyben részesítik a keskeny eljegyzési gyűrűt. Elsősorban azért, mert ily módon a központi gyémánt nagyobbnak tűnik. Az sem utolsó szempont, hogy egy vékony gyűrűt kényelmesebb viselni, mint egy szélesebbet.

Fatumjewels gyémánt eljegyzési gyűrű

Sokan előre kiválasztott fotókkal érkeznek, amolyan inspirációs képekkel, amik általában nagyon keskeny, csinos gyűrűkről készültek. Amiről azonban sokan elfeledkeznek, az a tartósság nézőpontja. Egy eljegyzési gyűrű éppen az az ékszer, melyet minden nap viselünk egy életen át, ami bizony egy adott standardot kíván meg.

Lehet, hogy te is láttad nagyszüleid gyűrűjét, amint azok valamelyike sok év után eltört. Gyakran a vékony gyűrűk azok, melyek előbb-utóbb eltörnek. Ez azért van, mert lassan, de biztosan a viselés során ezek elkopnak. Minden egyes nap egy icipici rész lekopik a nemesfémből, amikor a gyűrű kontaktusba kerül más felületekkel, például a kezeddel, az ajtókilinccsel vagy egy mellette lévő gyűrűvel.

Fatumjewels gyémánt eljegyzési gyűrű

A kérdés most már csak az, hogy mennyire lehet vékony egy eljegyzési gyűrű?

A Fatumjewels Galéria javaslata

Eljegyzési gyűrű esetén az évtizedeken át fennmaradó tartósság határa a 1,5 milliméter. Olvasd tovább, hogy minden információd meglegyen, ne csak egyetlen számadat.

Fatumjewels fekete gyémánt eljegyzési gyűrű

Tudjuk jól, hogy a keskeny eljegyzési gyűrű nagy népszerűségnek örvend, hiszen szép és nagyon jól kiemeli a gyémántot, és mi sem vagyunk ellene a keskeny gyűrűknek, mint ahogy ez a Fatumjewels Galéria eljegyzési gyűrű kínálatában látható is. Azt azonban érdemes tudni, hogy az a gyűrű, mely keskenyebb – akár szélességben, akár magasságban – 1,5 milliméternél, az gyorsabban fog elkopni.

Sokan készítenek ennél keskenyebb eljegyzési gyűrűket, hiszen ezekhez kevesebb nemesfém szükséges, ráadásul valóban nagyobbnak tűnik a gyémánt. A Fatumjewels Galériában azonban kiválaszthatod azt az eljegyzési gyűrűt, ami tartós is és a lehető legjobb áron juthatsz hozzá. Azonban ha van rá lehetőséged, akkor érdemes kicsit masszívabb modellt választani. Minél nagyobb gyémántot választasz, annál kecsesebbnek tűnik majd a szélesebb gyűrű is.

Fatumjewels gyémánt eljegyzési gyűrű

Amikor körülnézel a Fatumjewels eljegyzési gyűrűk között, akkor láthatod, hogy számos modell esetében a gyűrűvégek elvékonyodnak a gyémánt két oldalán. Az elkeskenyedő gyűrűvégek ugyanis megadják azt az illúziót, hogy maga a gyűrű sokkal keskenyebb, mint amilyen valójában. Ebben az esetben minden kívánságod teljesülhet. Lesz egy keskeny, kecses, mégis tartós eljegyzési gyűrűd.

Fatumjewels gyémánt eljegyzési gyűrű

Keskeny gyűrűk kombinációja

Egy keskeny eljegyzési gyűrűt kicsit nehezebb más gyűrűvel kombinálni, ezért érdemes időben előre tervezni.

Ma már csak „nyomokban” él a hagyomány, hogy az eljegyzés utáni évben sor kerül a házasságkötésre. Lehet, hogy az eljegyzéskor még évekre vagytok az eseménytől, amikor a jegygyűrű az ujjatokra kerül. Mégis érdemes előre tervezni.

Fatumjewels gyémánt dupla eljegyzési gyűrű

Hagyományosan az eljegyzési gyűrű és a karikagyűrű ugyanarra az ujjra kerül, ezért nagyon fontos, hogy illeszkedjenek egymáshoz. Természetesen azt is megtehetitek, hogy az esküvő előtt, a jegygyűrű vásárlásakor a menyasszony új eljegyzési gyűrűt kap, ami tökéletesen illik a karikagyűrűhöz. Ez azonban nem mindig történik így, ezért inkább tervezzünk előre.

Fatumjewels gyémánt dupla eljegyzési gyűrű

A keskeny eljegyzési gyűrű akkor lesz hátrány, ha karikagyűrűnek valamilyen hangsúlyos darabot szeretnénk, például egy széles és magas (mély) aliance gyűrűt. Egy ilyen karikagyűrű mellett az eljegyzési gyűrű eltörpül majd. Kicsinek és jelentéktelennek fog látszani. Lehet, hogy csak egy fél milliméter plusz hiányzik ahhoz, hogy tökéletes legyen az egyezés. Egy ilyen hibát azonban előre tervezéssel könnyedén el lehet kerülni.

Fatumjewels gyémánt dupla eljegyzési gyűrű

Ha segítségre van szükséged az eljegyzési gyűrű vagy a jegygyűrű választás során, a Fatumjewels Galériában állunk rendelkezésedre.

Nézz körül alaposan a Fatumjewels Galéria eljegyzési gyűrű kínálatában! Nálunk minden típusú és árkategóriájú ékszert megtalálsz.

Banner Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria banner