Gyöngy ékszer a Fatumjewels Galériában

A klasszikus gyöngy ékszer

A gyöngy természetes eleganciát és ragyogó kisugárzást biztosít a vörös szőnyegen, a kifutón, vagy akár a hétköznapokban.

A jó minőségű gyöngy számára valójában nem szükséges a reflektorfény, viszont arra sem való, hogy sötét széfekben tartsuk őket. A gyöngyöt viselni kell.

Gyöngy ékszer a Fatumjewels Galériában

A gyöngy számára világos környezet és emberi melegség szükséges, hogy megőrizze csillogását. Bőr érintése révén érzik magukat a legjobban.

A Fatumjewels Galériában elérhető gyöngyékszereknek van egy közös tulajdonsága: a gyöngyök jó minőségűek, selymes fényűek. A fotókra kattintva megtekinthetők az ékszerek.

Fatumjewels gyöngy karkötő

A gyöngy csillogása soha nem lehet hamis, ez egy élő jelenség. Apró nedvességcseppeket foglal magában, melyek minden egyes vékony réteg közé bekerülnek a gyöngykagylóból.

A Fatumjewels Galériában a sósvízi- és az édesvízi gyöngyök egyaránt megtalálhatók. A célunk azonban az, hogy mindig magas minőségű gyöngy ékszereket tudjuk ajánlani vásárlóinknak. A gyöngy ékszereken található gyöngyök különböző formájúak, méretűek és a színük is eltérők. Mindenki ki tudja választani a hozzá leginkább illő gyöngy ékszert.

Fehérarany gyöngy gyűrű a Fatumjewelstől

A homokszemtől a gyöngyig

Egy tenyésztett gyöngynek legalább három évre van szüksége ahhoz, hogy elég nagy legyen.

Minél tovább növekszik a gyöngy, annál szebb és értékesebb lesz.

Az eredeti sósvízi gyöngy a kagylóban képződik, amikor véletlenül egy homokszem kerül a kagyló belsejébe, majd a homokszem köré a kagyló egy védőréteget növeszt. Ez lesz a gyöngy.

Fatumjewels Tahiti gyöngysor

Az 1800-as években Japánban sikerült kifejleszteni egy módszert a természetes folyamat imitálására. Azóta folyik a gyöngy tenyésztése, jelenleg ez található meg túlnyomó többségben a piacon. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a tenyésztett gyöngyök ne lennének valódiak. Igazi gyöngyről beszélünk, hiszen élő kagylóban jön létre. Ráadásul az édesvízi tenyésztett gyöngyök is lehetnek jó minőségűek, magas lüszterűek és szép színűek.

A Fatumjewels Galériában egyaránt megtalálhatók az édesvízi és a sósvízi gyöngyök is.

A tenger értékes cseppjei

Mitől függ a gyöngy kinézete, szépsége, formája, színe? Természetesen a kagylótól, melyben „felcseperedett”.

A japán gyöngyöket az Akoya-kagylókban tenyésztik, a gyöngyök mérete 2-10 milliméter között lehet.

Akoya gyöngy fülbevaló a Fatumjewelstől

A délebbre lévő tengerekben, a magasabb hőmérsékletű víznek köszönhetően a gyöngykagylók erősebb gyöngyházrétegeket hoznak létre. A gyöngyök mérete is nagyobb, 8-20 milliméter között lehetnek, ebből adódóan értékesebbek.

A legexkluzívabb gyöngyök Tahiti környékén képződnek. Ezeknek sötétebb, akár fekete is lehet a színük.

Fekete Tahiti gyöngy gyűrű a Fatumjewelstől

A gyöngyök sajátságos varázslatot kínálnak

Az értékes gyöngyök ritka és egyedülálló varázslatot jelentenek azok számára, akik viselik azokat.

A gyöngyök minden típusú személyiséghez hozzáadnak valamit, továbbá van egy speciális rejtett jelentésük. Minden egyes gyöngy más és más, még akkor is, ha egy gyöngysorra tekintve egyformának látjuk azokat, ezért az apró különbségek révén mindenki megtalálhatja a saját személyiségéhez leginkább illő gyöngy ékszert.

Szeretnéd megajándékozni kedvesedet, de úgy érzed, mindene megvan? Tedd fel magadnak a kérdést: melyik hölgy ne vágyna egy csodás gyöngysorra?

Tahiti Álom gyöngysor a Fatumjewels Galériában
Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria