Nemesfém választása karikagyűrűhöz

Így válassz nemesfémet a jegygyűrűdhöz

Sárga arany, vörös arany, fehérarany, rozé arany vagy platina? Eldöntötted már, hogy milyen nemesfémből szeretnéd a jegygyűrűdet?

Nagyon jól teszed, ha valami extra alapanyagban, illetve ékszerben gondolkodsz, de tudod egyáltalán, hogy milyen nemesfém illik a bőrszínedhez? Jó döntést kell hoznod, ehhez pedig összeszedtünk számodra néhány tippet, hogy mikre kell gondolnod a választás során.

Fehérarany sárga arany karikagyűrű pár

Négy fontos tényező, amikor nemesfémet választasz a gyűrűdhöz

Trendek

Sokszor a hírességek esküvői inspirálnak minket a választás során. Jelenleg a fehérarany a legnépszerűbb. Az elmúlt évek sztárja a rozé arany volt, mely részben továbbra is tartja a népszerűségi lista első helyét, ám most a színek kissé sötétednek, ami az egyre erősebb természetesség utáni vágyat testesíti meg a társadalomban.

Bikolor rozé arany gyémánt karikagyűrű

Illeszkedjen a bőrödhöz

Hideg tónusú bőr (rózsaszín alaptónusú kék vénákkal)

A hideg tónusú bőrszínhez a fehér vagy ezüstös, illetve a világos fémek illenek leginkább, amilyen a fehérarany, a platina és a világos rozé arany.

Fatumjewels Végtelen fehérarany karikagyűrű

Meleg tónusú bőr (sárgás alaptónusú zöld vénákkal)

Meleg tónusú bőrszínhez leginkább a meleg színek illenek, tehát legjobb választás a sárga arany.

Sárga arany szív jegygyűrű

Semleges bőrtónus

A semleges bőrtónushoz minden szín nagyon jól illeszkedik, így ők ettől függetlenül szabadon választhatnak nemesfémet az ékszereikhez.

Bikolor sárga arany Fatumjewels jegygyűrű

Illeszkedjen az eljegyzési gyűrűdhöz

Karikagyűrű választása során a bőrszín mellett azt is figyelembe kell venni, hogy a többi viselt ékszerhez is illeszkedjen. Mivel az eljegyzési gyűrű lesz térben a legközelebb a karikagyűrűhöz, ezért ezzel mindenképpen összhangban kell lennie. Ajánlott a többi általánosan viselt ékszerrel, valamint a karórával is összevetni a kiválasztásra szánt nemesfémet.

Keménység és fémallergiák figyelembe vétele

A nemesfémek különböző keménységűek, ebből adódóan a tartósságuk is különböző. Egy fehérarany gyűrű az évek során megkophat és olykor szükség van egy új ródiumrétegre ahhoz, hogy megőrizze fehérségét. Ezzel szemben a platina örök a maga verhetetlen ragyogásával. Ráadásul tisztaságának köszönhetően nem allergén, kíméletes az érzékeny bőrrel szemben.

Tartósság

Mindennél fontosabb azonban, hogy minden szempontból jó érzés legyen viselni az adott ékszert. Az ékszer akkor tartós, ha hibátlan alapanyagból készül, valamint ha a gyémánt (illetve egyéb drágakő) valódi és nem sérült.

A Fatumjewels Galériában saját magunk tervezzük és készítjük el az ékszereket. A gyűrűk bármilyen aranyból elérhetők.

Vörös arany és sárga arany

A 18 karátos arany 75%-os tisztaságú. A fennmaradó 25% réz és ezüst tartalmat jelent. Minél több rezet tartalmaz a fennmaradó egynegyed rész, annál vörösebb az arany. A sárga arany kevesebb rezet és nagyobb arányú ezüstöt tartalmaz.

Fatumjewels vörös arany gyémánt karikagyűrű

Fehérarany ródium bevonattal

A fehérarany tisztasága szintén 75%, azonban a sárga és vörös arannyal szemben az ezüstön és a rézen kívül tartalmaz cinket, palládiumot és egyéb fehér fémeket. A tökéletes fehér szín elérése érdekében a fehérarany ródium bevonatot kap, melyet időnként érdemes megújíttatni.

Fatumjewels fehérarany gyémánt karikagyűrű

Rozé arany

A rozé arany valódi divatnemesfémmé vált az utóbbi években. Összetétele hasonló a vörös aranyéhoz, az arányok azonban kissé mások. Korábban orosz aranynak hívták, mivel Carl Fabergé állt elő elsőként ezzel az aranyváltozattal az 1800-as évek végén. Nem sokkal később, az 1920-as években a rozé arany roppant népszerűvé vált az Egyesült Államokban. Akkoriban (csakúgy mint napjainkban) ezt tartották a legnőiesebb és legromantikusabb választásnak.

Bikolor rozé arany fehérarany gyémánt karikagyűrű

Platina

A legnemesebb és legfehérebb nemesfém a platina. Az előzőekben felsorolt nemesfémeknél drágább ugyan, ám ez tekinthető a leginkább exkluzív választásnak. A platina szinte tökéletesen tiszta, ezért jó választás érzékeny bőrűeknek. A platina gyönyörű kontrasztot nyújt a fehér gyémántnak, továbbá kiemeli annak alakját és ragyogását. Azt is érdemes megemlíteni, hogy a platina stabilitása egyedülálló, még vékony gyűrűk esetében is.

Platina karikagyűrű fekete gyémánt drágakövekkel

Minden szempontból legyen jó érzés a jegygyűrűt viselése! A Fatumjewels Galéria munkatársai segítségedre lesznek a választásban.

Fatumjewels karikagyűrű