Gyöngy ékszer a Fatumjewels Galériában

Klasszikus és ikonikus gyöngyékszerek a kívánságlista legtetején

A gyöngy ékszerek minden nő kívánságlistáján szerepelnek, hiszen éppen ez a drágakő az, ami kivétel nélkül minden ruházathoz és minden alkalomhoz tökéletesen illik.

Akoya sósvízi gyöngysor

A gyöngy testesíti meg azt a természetes eleganciát, ami fénylő kisugárzásával selymes fényt von köréd, akár a nyakadat díszíti, akár a füledet, akár a csuklódat vagy az ujjadat. Viselheted a vörös szőnyegen, egy péntek esti csajos kiruccanáson, vagy akár a hétköznapokban.

Tahiti Álom tahiti gyöngy gyöngysor

Tulajdonképpen a valódi, jó minőségű gyöngynek nincs szüksége reflektorfényre. Ezzel szemben a gyöngy nem kedveli a bankfiókban pihenő sötét értékmegőrző kazettákat. A gyöngy a bőrödön érzi magát a legjobban. A gyöngy azért létezik, hogy viseljük. Világos környezet és emberi melegség, amire a gyöngynek szüksége van, hogy megőrizze a fényét.

Édesvízi zöld gyöngysor

A gyöngy lüszterét nem lehet hamisítani, hiszen ez egy élő jelenség. Apró nedvességcseppekből áll, melyek a vékony gyöngyházrétegek között kaptak helyet. Ilyennek alkotta meg a gyöngykagyló.

A homokszemtől a gyöngyig

Hogyan jön létre ez a csodálatos szépség, amit gyöngynek hívunk? Mit jelent tulajdonképpen a valódi gyöngy elnevezés?

Egy tenyésztett gyöngy legalább három évig növekszik, mire megfelelő méretű lesz. Minél több időt hagynak neki a növekedésre, annál szebb és értékesebb lesz.

Opál gyémánt tahiti gyöngy ékszer szett

Valódi gyöngy az, amit a gyöngykagyló hoz létre, amikor egy homokszem véletlenül bekerül a kagylóba, majd a kagyló védekezésképpen gyöngyház rétegekkel veszi azt körbe. Már az 1800-as években sikerült Japánban ezt a természetes jelenséget imitálni, így jött létre a tenyésztett gyöngy, amit ma megvásárolhatunk és ékszerbe foglalva viselhetünk.

Amikor magas minőségű gyöngyről beszélünk, akkor elsősorban a sósvízi gyöngyre gondolunk. Ezeknek szebb a lüszterük, mint az édesvízi gyöngyöknek, amiket könnyebb tenyészteni, ellenben az édesvízi gyöngyök színesebbek.

Édesvízi színes gyöngysor

Értékes cseppek a tengerből

Melyek a legértékesebb gyöngyök? Mitől ilyen különbözőek ezek az „élő” drágakövek?

Nagyon sok különböző gyöngy létezik. Kinézetük attól függ, hol jöttek létre. Az egyik igen értékes gyöngy, az Akoya gyöngy, az Akoya kagylóban jön létre. Ezek 2-10 milliméter méretűek lehetnek.

Fehér akoya gyöngysor

A déli tengereken tenyésztett gyöngyök keményebbek, erősebbek, ami a magas vízhőmérsékletnek köszönhető. Ezek a gyöngyök 8-20 milliméter méretűek. A legexkluzívabb és legértékesebb gyöngyök a fekete tahiti gyöngyök, melyeket a Tahiti környéki vizekben tenyésztenek.

Fekete tahiti gyöngy gyűrű

Különös mágiát hordozó gyöngyök

Minden hölgy egyetért abban, hogy van valami különösen csábító a gyöngyékszerben. Miért vonz bennünket annyira ez a drágakő?

A gyöngyök különös mágiát hordoznak, ráadásul ugyanezt a mágiát hozzák létre az ékszerekben is, amibe belefoglaltatnak. Pontosan ezt érzed, amikor gyöngy ékszert viselsz.

Minden egyes gyöngy másként néz ki, mindegyiknek külön egyénisége van. Ezért olyan csábító a hölgyek számára.

Tahiti gyöngy fülbevaló

Azok számára, akik ajándékot keresnek egy különleges hölgy számára és felteszik maguknak a kérdést, hogy mivel tudnának meglepni valakit, akinek szinte mindene megvan, a válasz egyszerű. Melyik nő ne szeretne egy újabb gyöngyékszert?

Tekintsd meg a Fatumjewels Galéria gyöngy ékszer kínálatát, ahol igen széles skála tárul a szemed elé. Ajándékozz mágiát! Ajándékozz gyöngy ékszert!

Banner Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria banner