Eljegyzési gyűrű modellek a Fatumjewels ékszer blogon

Gyémántgyűrűk – az eljegyzési gyűrűk különbözőségei 1.

Az eljegyzési gyűrű kiválasztása sokak számára az egyik legfontosabb vásárlás az életben. Éppen ezért javasolt egy kis erőfeszítést tenni annak érdekében, hogy megismerjük a lehetőségeinket.

Eljegyzési gyűrű modellek a Fatumjewels ékszer blogon

Az eljegyzési gyűrű egy olyan gyűrű, melyet a lánykéréskor nyújt át a leendő vőlegény szíve választottjának. Ez a hagyomány az 1700-as évekre nyúlik vissza. Időről-időre sokat változott a hagyomány, valamint maga a gyűrű is. Alább tekintsük át kicsit bővebben ezt a hagyományt, hiszen egy életre szóló eseményről beszélünk. Utána pedig nézzük végig az eljegyzési gyűrű típusok különbözőségeit. Mivel igen sok modellről lesz szó, ezért ezt a témát két részre bontjuk. Lássuk az áttekintést, valamint a gyűrűket!

Bevezetés az eljegyzési gyűrű hagyományába

Ezt az ékszert az eljegyzés után remélhetőleg minden nap viselni fogjuk életünk végéig. Éppen ezért nagyon fontos, hogy kicsit tájékozódjunk a témában.

A múltban a sima felületű eljegyzési gyűrűk voltak divatban (amit ma karikagyűrűként ismerünk). Ma azonban másként fest a helyzet. A gyémánt eljegyzési gyűrűk egyre gyakoribbak, éppen ezért ezeknek számos különböző modellje létezik.

Világos tendenciát tapasztalhatunk, amikor azt látjuk, hogy egyre több ember választ egy- vagy többköves gyémántgyűrűt eljegyzési gyűrűként. Úgy tűnik, hogy a lánykéréshez, mint sok máshoz is, az Egyesült Államokból merítünk ihletet. Napjainkban egyre többen szeretnének olyan gyűrűt, mely kiemelkedik a többi közül, és aminek hamisítatlan „hűha” hatása van.

Mit kell figyelembe venned, ha eljegyzési gyűrűt vásárolsz? Fogós kérdés, hiszen ezt a vásárlást általában titokban tartjuk a jövendőbelink előtt, tehát az ember nem szeretne túl sok mindent felfedni ezzel kapcsolatban, hiszen akkor odavész a meglepetés. Így aztán nem is kérdezhetjük meg a másik felet, hogy melyik gyémántgyűrű modell tetszik neki legjobban.

Amennyiben egy gyémántgyűrűvel szeretnéd megkérni kedvesed kezét, azzal magas követelmények elé állítod magad, hiszen több választási lehetőséged van. Az első döntés, melyet meg kell hoznod, hogy milyen gyűrűmodell legyen az, mellyel megkéred a kezét? Alább abban nyújtunk segítséget, hogy tájékoztatást nyújtunk a különböző modellekről.

Szoliter gyűrű, azaz az egyköves gyémántgyűrű

A szoliter gyémántgyűrű egy igazi klasszikus eljegyzési gyűrű. Erre a modellre esik leggyakrabban a választás.

Egyköves gyémánt eljegyzési gyűrű

A hagyományos eljegyzési gyűrű azért olyan gyakori választás a férfiak körében eljegyzés előtt, mert ezzel soha nem lehet rosszul választani. Az egyköves gyémántgyűrű rengeteg árkategóriában áll rendelkezésre, általában a gyémánt minőségétől és méretétől függ az ár.

A szoliter gyémántgyűrű tökéletes választás a klasszikus ékszereket kedvelő hölgyek számára, akik kedvelik az egyszerű, csinos, hagyományos gyűrűket.

Az egyköves eljegyzési gyűrű előnye, hogy a gyémánt valóban a középpontba kerül. További előny, hogy egyszerűen illeszkedik majd a karikagyűrűhöz, legyen az egyszerű, vagy drágakővel díszített.

Egy szoliter gyűrű esetén általában négy vagy hat karom tartja a helyén a gyémántot. A hat karom szimmetrikusabb megjelenést biztosít, a négy karom viszont nagyobb hangsúlyt hagy a drágakőnek, mivel kevesebb felületet takar ki belőle.

Egyköves gyémánt eljegyzési gyűrű

A briliáns csiszolású gyémántok a leggyakoribbak ennél az eljegyzési gyűrű modellnél, második helyen a princess csiszolás szerepel. Amennyiben a biztonságot keresed a választás során, akkor érdemes egy egyköves, hagyományos eljegyzési gyűrű mellett dönteni, melyet egy briliáns gyémánt díszít. Azonban, ha szeretnél speciálisabb formát kedvesed ujjára húzni, akkor választhatsz az egyéb csiszolási formák közül, például lehet smaragd vagy márkiz csiszolású gyémánt.

Alliance eljegyzési gyűrű

Az alliance gyűrű egyre népszerűbb eljegyzési gyűrűként és a karikagyűrű női párjaként is.

Alliance eljegyzési gyűrű gyémántsorral

Az alliance szövetséget jelent. Eredetileg az alliance gyűrűt azért hozták létre, hogy két fél közötti örök szövetséget fejezzék ki általa. Pontosan emiatt a jelentés miatt vált népszerűvé eljegyzési gyűrűként.

Sokan döntenek úgy, hogy a szoliter eljegyzési gyűrűt egy alliance jegygyűrűvel egészítik ki, hiszen ezek együtt egy igazán szép kombinációt hoznak létre. Az is gyakori választás azonban, hogy a sima felületű jegygyűrű egészül ki egy alliance kísérőgyűrűvel. Azok számára jó választás, akik nem szeretnének síkból kiemelkedő díszt a gyűrűn, de mégis szeretnének gyémántgyűrűt viselni. Eljegyzési gyűrűként nem olyan gyakori, mint a szoliter gyűrű, de nagyon jó választás olyan hölgyek számára, akik a lehető legpraktikusabb viseletet szeretnék, de ragaszkodnak a gyémánthoz. Az alliance gyűrűk hihetetlenül sok modellben léteznek. Az ember választhat nagyon feltűnőt vagy kevésbé díszeset, ez természetesen a gyémántok mérete és száma alapján változik.

Általában az alliance gyűrű felületének a fele van gyémántokkal díszítve, de létezik egynegyed, egyharmad, háromnegyed részt gyémánttal borított modell, valamint létezik olyan alliance gyűrű is, melynek teljes felületét gyémántok borítják be. Fontos tudni, hogy azt az alliance gyűrűt, melynek teljes felületét gyémánt díszíti, nem lehet átméretezni, tehát teljesen pontos méretet kell kiválasztani.

Az alliance eljegyzési gyűrű három leggyakoribb modellje

Mint említettük, az alliance gyűrű rengeteg típusú modellel rendelkezik. Ezek közül bemutatjuk a három leggyakoribbat.

Alliance gyűrűk esetén a három leggyakoribb foglalat a csatornafoglalat, a karmos foglalat, valamint a pavé foglalat. Mindhárom típus roppant népszerű, hiszen csodás látványt nyújtanak. Alább szólunk néhány szót mindhárom típusról képekkel illusztrálva.

Alliance eljegyzési gyűrű csatorna foglalattal

A csatorna foglalat azt jelenti, hogy a gyémántok hosszú sora egy fémcsatorna közepén található, mindkét oldalán nemesfémmel övezve. Ez a csatornaszél tartja a helyén és óvja meg a gyémántokat. Valójában ez a klasszikus alliance gyűrű, mely eljegyzési gyűrű és jegygyűrű formájában is népszerű.

Alliance jegygyűrű csatorna gyémánt foglalattal

Alliance eljegyzési gyűrű karmos foglalattal

Ez a foglalat típus az alliance eljegyzési gyűrű esetében azt jelenti, hogy minden egyes gyémántot egy vagy több kis karmocska tartja a helyén. Ennél a típusnál a gyémánt több fényt kap, nagyobb a fényáteresztő képessége, ezáltal ragyogóbb, mint a csatorna foglalat esetében.

Alliance eljegyzési gyűrű karmos gyémánt foglalattal

Alliance eljegyzési gyűrű pavé foglalattal

A pavé foglalat annyit tesz, hogy a gyémántokat apró fémtüskék tartják a helyükön, melyek felülnézetből fényes gyöngyöknek látszanak. A gyémántsor mellett lehet egy csinos szél, de gyakran nincs, hiszen a gyűrű felszíne nem mindig sík. Csodás egy- vagy többsoros alliance eljegyzési gyűrű alakítható ki a pavé foglalat révén, mivel a végeredmény olyan hatást kelt, mintha gyémántporral lenne beszórva a gyűrű felszíne.

Eljegyzési gyűrű pavé foglalattal gyémánt drágakövekkel

Ezzel koránt sincs vége az eljegyzési gyűrű modellek bemutatásának, csupán ebben az írásban. A következő modellek hamarosan érkeznek. A cikk folytatását itt találod: Gyémántgyűrűk – az eljegyzési gyűrűk különbözőségei 2.

Tekintsd meg a Fatumjewels Galéria eljegyzési gyűrű kínálatát, biztosan találsz kedvedre valót!

Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria