Befektetési gyémánt

Befektetési drágakövek

Sokan kíváncsiak arra, hogyan kellene belevágniuk befektetési drágakövek vásárlásába, illetve hogyan kivitelezhető ékszerek befektetési célra való vásárlása.

Befektetési drágakő zafír

A válasz egyszerű: amennyiben erre vagy kíváncsi, nyilvánvalóan nincs tapasztalatod ezen a területen, tehát semmiképpen ne vágj bele egyedül, segítség nélkül. Lehet, hogy ez túl őszintének tűnik, de tény, hogy a drágakő, mint befektetés túl komplikált terület egy kívülálló, illetve egy „kezdő” számára. Drágakövek területén semmi garancia nincs arra vonatkozóan, hogy hirtelen értéknövekedés történjen. Éppen ezért, befektetés szempontjából mindenképpen bízzuk magunkat szakértőre.

Esztétika és érték

Az ékszer egy olyan kiegészítő, melyet az ember azért vásárol, hogy használja, viselje. Hogyan változott az esztétika befektetéssé?

Befektetési drágakő

A legjobb tanács ékszerekkel kapcsolatban, hogy mindenképpen arra fókuszálj, ami tetszik és ami illik hozzád. Ezt igazítsd ahhoz a költségvetéshez, ami rendelkezésedre áll. Vannak nagyon szép valódi drágaköves ékszerek minden típusban és minden árkategóriában. Nem minden esetben szükséges óriási összegeket áldoznod egy szép drágaköves ékszerre.

A 70-es 80-as években felbukkant egy új jelenség, melyet befektetési drágaköveknek hívtak. Ezeket a drágaköveket olyan elképzeléssel értékesítették, illetve vásárolták meg, hogy azok várhatóan óriási értéknövekedéssel fognak bírni. Az utána következő időszak sajnos azonban azt mutatta, hogy ez nem alakult az elvárásoknak megfelelően. Olykor még az is előfordult, hogy egy adott drágakőnek csökkent az értéke. Nem azért, mert nem lettek volna valódiak, egyszerűen az eladási értéke valamelyest lecsökkent.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a befektetési drágakövek gondolatát teljesen el kellene vetni, mindössze egy új nézőpontot, egy más hozzáállást követel meg. Pontosan ezért a legjobb tanács, ha olyan ékszert vásárolsz, ami tetszik, amit viselni szeretnél.

Válassz a klasszikusok közül

Amennyiben a fentiek ellenére úgy érzed, hogy mégis szeretnél befektetési drágaköveket vásárolni, akkor azt értékmegőrzés céljából tedd, ehhez pedig a klasszikus drágaköveket javasoljuk.

Befektetési gyémánt

Érdemes ebből a szempontból megvizsgálni a befektetéseket. Óriási haszonszerzés céljából nem javasoljuk a drágaköveket, ám ezzel szemben a drágakövek óriási segítséget nyújtanak az értékmegőrzéshez, hiszen a klasszikus darabok értéke viszonylag stabilnak mondható. Ebből a nézőpontból tekintve ez egy biztos befektetés.

Természetesen garancia semmire nincs, hiszen előfordulhat, hogy hirtelen találnak egy drágakő lelőhelyet, mely által egy bizonyos drágakő, mely eddig roppant ritka volt, ezután jobban hozzáférhetővé válik, ami magával vonja az értékcsökkentést. Ez azonban nem túl gyakori eset, ám érdemes volt megemlíteni, hogy teljes képet kapj a befektetési drágakövekről. Ahhoz, hogy ezeket a roppant ritka eseteket is egészen biztosan elkerüld, részesítsd előnyben a klasszikus drágaköveket, amik nevezetesen a gyémánt, rubin, smaragd és zafír. Ezzel teljes mértékben minimalizálhatod az értékcsökkenés rizikóját. Az alábbi fotón egy 7,15 karátos smaragd látható, mely a Fatumjewels Galériában várja új tulajdonosát.

Befektetési drágakő smaragd

Egy másik nagyon fontos nézőpont, hogy legyél járatos a drágakő kereskedelemben, illetve legyen egy megbízható segítőd, aki képes meghatározni egy drágakő minőségét.

Tudjuk jól, hogy egy drágakő mérete az csupán egyetlen jelentős adat, ám egy két karátos drágakő nem jelenti azt, hogy automatikusan dupla értéket képvisel, mint egy egy karátos drágakő ugyanabból a típusból. Egy kisebb drágakő, mely szebb csiszolású, szebb színű és tisztább, akár értékesebb lehet, mint egy jóval nagyobb méretű drágakő. Más szóval, légy óvatos! A legokosabb, ha szakértő segítségét veszed igénybe mielőtt befektetési drágakő mellett döntesz.

Ez nem jelenti azt, hogy muszáj magad mellé szegődtetned egy szakértőt. Létezik egyszerűbb megoldás. Vásárolj megbízható forrásból, így egy helyen kapod meg mindazt, ami szükséges a befektetési drágakövekhez, tehát hozzáértést és értéket.

A Fatumjewels Galériában kizárólag megbízható forrásból származó drágaköveket használunk fel, valamint befektetési célra is minőségi drágaköveket kínálunk. Professzionális munkatársaink szívesen segítenek tanácsadással, ha az elhatározásod már megvan, de még nem döntöttél véglegesen. Weboldalunkon időpontfoglalásra is van lehetőség. Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria