Csipkerózsika

Csipkerózsika gyémánt pink zafír gyűrű

Csipkerózsika a szépség és ártatlanság megtestesítője az összes róla keringő történetben. Mi fejezhetné ki jobban ezt a két jellemzőt, mint egy rozé arany gyémánt pink zafír gyűrű? Melyet természetesen Csipkerózsikáról neveztünk el.

Ki ne ismerné Csipkerózsika történetét? Tudtad, hogy ennek a tündérmesének 410 változata van? Napjainkban főként a Grimm-testvérek által írt történet a legelterjedtebb, ám ezen kívül is számos variáció kering még a világban.

Ezt a Fatumjewels egyedi Csipkerózsika gyémánt pink zafír gyűrűt Csipkerózsika legendája ihlette.

Fatumjewels Csipkerózsika rozé arany gyémánt pink zafír gyűrű

Az elátkozott, ártatlan hercegnő

Bármelyik változatát olvassuk el Csipkerózsika történetének, néhány momentum mindegyik történetben közös. Többek között Csipkerózsika szépsége és ártatlansága, és hogy jogtalanul lett megátkozva.

Pontosan ezt a szépséget és ártatlanságot kívántuk megtestesíteni egy ékszer formájában, melyet a gyémánt és a pink zafír közös csillogása tökéletesen fejez ki.

Fatumjewels Csipkerózsika rozé arany gyémánt pink zafír gyűrű

Csipkerózsika az összes változatban teljesen ártatlan. Születésekor szülei egyel kevesebb tündért (vagy javasasszonyt) hívnak meg, és a meg nem hívott haragra gerjed, majd megátkozza az újszülöttet. Az átok szerint Csipkerózsika 16 (vagy 15) éves korában megszúrja majd az ujját egy rokka orsójával (vagy egy lenszálkával), majd százéves álomba szenderül. Az egy évszázad leteltekor egy királyfi (vagy egy király) csókkal ébreszti Csipkerózsikát.

Egy kedves történet, ahol nagy hangsúlyt kap Csipkerózsika ártatlansága, valamint reményt ad az olvasónak, hogy bármi történjék is, végül minden jóra fordul.

Kiszolgáltatott helyzetben is van remény

Az alvás egy kiszolgáltatott állapot. Talán éppen ezért visszatérő motívuma a mesék veszélyhelyzetének. Ezek közül Csipkerózsika meséje a legnépszerűbb, ám léteznek ennél kegyetlenebb történetek is.

Szakértők szerint Csipkerózsika történetében az alvás a halál megfelelője. Amennyiben megnézzük a többi történetet, főként meséket, ahol haláleset történik egy pozitív szereplővel, láthatjuk, hogy leggyakrabban van valami csodatévő eszköz, amivel a halálból való ébredés lehetséges. Csipkerózsika esetében valójában ugyanez történik.

Fatumjewels Csipkerózsika rozé arany gyémánt pink zafír gyűrű

Ez az olvasónak reményt és hitet ad, még akkor is, ha jól tudja, hogy a való életben nem léteznek ezek a csodatévő eszközök. Csipkerózsika történetének ez a két fő mondanivalója, a remény, valamint az, hogy a jókat nem érheti végzetes baj. Szeretjük azt hinni, hogy ez valóban így van, és ez nem naivitás, hanem a reményre való alapvető szükséglete az embernek.

Pontosan ezt az érzést szerettük volna megjeleníteni a Csipkerózsika ékszer által.

Tündérmese ékszerbe zárva

A tündérmeséket mindenki szereti. Mindegy, hogy hány évesek vagyunk, a mesék ártatlansága és szépsége rabul ejt. Szeretnéd hercegnőnek érezni magad? Pontosan erre lett tervezve ez a Fatumjewels Csipkerózsika gyémánt pink zafír gyűrű.

Ez a gyűrű a mese világába repít. Szinte úgy érzed, bármi lehetséges. Régi idők báli ruháját varázsolja az ujjadra.

Tekintsük meg a Csipkerózsika gyűrű felépítését, láthatjuk, hogy úgy épülnek egymásra a virág szirmai, mintha gazdagon díszített ruhafodrok lennének. Mint egy valódi hercegnő ünnepi öltözékének ruhafodrai.

Fatumjewels Csipkerózsika rozé arany gyémánt pink zafír gyűrű

Továbbá a Csipkerózsika név magában foglalja a rózsa fogalmát, és ez a virágmotívum egy tökéletes, harmatos rózsaként jelenik meg az ékszerben.

Viseld magadon a szépséget, az ártatlanságot, a reményt tiszta esztétika formájában! Ezt jelenti a Csipkerózsika gyémánt pink zafír gyűrű viselése.