Eljegyzés és lánykérés

Mikor van itt az ideje a lánykérésnek és az eljegyzésnek?

Nem mindig egyszerű a tökéletes lánykérést kivitelezni. Azt a típusú lánykérést, amit a filmekben látunk.

Szinte minden romantikus film (vagy romantikus komédia) úgy végződik, hogy a férfi térdre ereszkedik és élete szerelme felé nyújtja a nyitott ékszeres dobozt, amiben ott csillog a gyémántgyűrű. Ez azonban nem mindig ilyen egyszerű.

Gyémánt eljegyzési gyűrű a Fatumjewels Galériában

Az igazság az, hogy a filmekben látott csodaszép jelenet a valóságban szinte kivitelezhetetlen. Meglepni a leendő menyasszonyt egy kész gyűrűvel, ami ráadásul pontosan illik az ujjára, nem valószínű, hogy az ilyen próbálkozást siker koronázza. Éppen ezért sokkal általánosabb, hogy a leendő jegyespár együtt megy el gyűrűt venni. Leggyakrabban már kész elképzeléssel rendelkeznek az ékszerről, amit előtte átrágtak, átbeszéltek, amiben megegyeztek. Érdemes megjegyezni, hogy ez a legokosabb döntés, hiszen nem biztos, hogy a leendő vőlegény pontosan eltalálja leendő menyasszonyának az ízlését, még ha valamilyen módon a méretet sikerül is eltalálni.

Fekete fehér gyémánt eljegyzési gyűrű a Fatumjewels Galériában

Annak érdekében, hogy mégis hasonlítson valamelyest az eljegyzés a romantikus filmekre, később adunk néhány tanácsot ennek megoldására. Előtte azonban ejtünk néhány szót arról, hogy mikor van itt az ideje a lánykérésnek és az eljegyzésnek, pontosabban arról, mit jelent pontosan az eljegyzés.

Lánykérés és eljegyzés

A válasz arra a kérdésre, hogy mikor van itt a lánykérés és az eljegyzés ideje nagyon egyszerű: Amikor mindketten készen álltok a teljes elköteleződésre.

Rózsaszín gyémánt eljegyzési gyűrű a Fatumjewels Galériában

Az eljegyzés egy szerelmi kapcsolat következő lépése, annak ellenére, hogy semmilyen jogi következményekkel nem jár. Az esküvő, tehát a házasság az első olyan lépés, mely jogi következményekkel jár, mégis igen nagy jelentősége van az eljegyzésnek.

Az eljegyzési igen régóta egy ígéret szimbóluma. Ígéret egy hamarosan bekövetkező házasságra. Hagyományosan a jegyespár az eljegyzéstől számított egy éven belül egybekelt. Napjainkban azonban már nem ilyen kötöttek a szabályok. Olykor évekig is tarthat egy eljegyzés, ellenben akár eljegyzés nélkül is össze lehet házasodni. Nemcsak az időtartammal, de az eljegyzés lefolyásával kapcsolatban is eltűntek mára a szabályok.

Konyak gyémánt eljegyzési gyűrű a Fatumjewels Galériában

Mint fentebb már említettük, a romantikus filmekben látott „nagyjelenet” lehet egy óriási meglepetés a hölgy számára, viszont ez a legkevésbé sem praktikus. Éppen ezért a hagyományostól eltérően napjainkban az eljegyzés leggyakrabban közös megegyezéssel történik és a párok együtt mennek el kiválasztani a gyűrűt.

Eljegyzési gyűrű

Az utóbbi években szinte az egész világon elterjedt a drágaköves eljegyzési gyűrű, mint szokás.

Régebben sokkal gyakoribb volt az a szokás, amikor az eljegyzés során a pár karikagyűrűt cserélt egymással, pontosan azt a pár jegygyűrűt húzták egymás ujjára, amit később az esküvő alkalmával is. Napjainkra azonban az ezzel kapcsolatos szabályok is „feloldódtak”. A párok eljegyezhetik egymást hagyományosan a jegygyűrű párral, de eljegyezheti a férfi a nőt egy gyémánt eljegyzési gyűrűvel, vagy akár ezek bármilyen kombinációjával.

Gyémánt rubin eljegyzési gyűrű a Fatumjewels Galériában

Az eljegyzési gyűrű drágaköve lehet gyémánt vagy színes drágakő, vagy akár több különböző drágakőből is állhat. A lehetőségek száma végtelen, ez az egyik oka, amiért érdemes a gyűrű kiválasztását közösen megtenni. Érdemes arra gondolni, hogy ez egy olyan ékszer, amit a nagy nap után minden nap viselni fogunk. Egyáltalán nem mindegy, hogy az mennyire kényelmes vagy mennyire tetszetős a két fél számára.

A meglepetés ereje praktikusan kivitelezve

Korábbi ígéretünknek eleget téve, adunk néhány tippet arra, hogyan tudod kivitelezni a filmbéli nagyjelenetet, anélkül, hogy tévednél a gyűrűvel kapcsolatban.

Gyémánt smaragd eljegyzési gyűrű a Fatumjewels Galériában

Olykor a férfiak is vágynak arra a bizonyos romantikus nagyjelenetre. Szeretnének óriási meglepetést okozni, amikor felteszik a nagy kérdést szívük választottjának. Erre van néhány praktikus megoldásunk.

Eljegyzés gyémánttal

Az ember általában tisztában van azzal, hogy mekkora összeget szán az eljegyzési gyűrűre. Ez alapján nem nehéz kiszámolni, hogy milyen típusú és mekkora gyémánt fogja díszíteni a gyűrűt. Ha színes drágaköves eljegyzési gyűrűt szeretnél, ugyanez vonatkozik akár egy rubinra, egy zafírra vagy egy smaragdra.

Gyémánt eljegyzési gyűrű a Fatumjewels Galériában

A Fatumjewels Galériában megvásárolhatod azt a bizonyos drágakövet, amit kedvesed gyűrűjére szánsz, és átnyújthatod azt térdre ereszkedve egy nyitott ékszeres dobozban. Nyilvánvalóan nem lesz pont ugyanolyan a hatás, mintha kedvesed ujjára tudnád húzni a gyűrűt, de ezzel biztosan nem tévedhetsz. A gyűrűt pedig később kiválaszthatjátok, megtervezhetitek, kedvetek és ízlésetek szerint.

Eljegyzés ezüst gyűrűvel

Ha mindenképpen szeretnél gyűrűt húzni kedvesed ujjára, miután féltérdre ereszkedve feltetted a nagy kérdést, azt megteheted egy egyszerű ezüst gyűrűvel, amit aztán eltehettek emlékbe, vagy akár kedvesed a nyakláncán viselheti. Ez is pontosan ugyanolyan gyönyörű meglepetés lesz, ráadásul szintén meghagytad az esélyt a tökéletes eljegyzési gyűrű kivitelezésére.

Majestical sárga gyémánt eljegyzési gyűrű a Fatumjewels Galériában

A Fatumjewels Galériánál minden segítséget megkapsz, ha bizonytalan vagy a lánykérés kivitelezésével kapcsolatban.

Reméljük, hogy a fentiek alapján sikerült néhány jó ötletet adnunk. A romantikus estét követően pedig teljes eljegyzési gyűrű kínálatunkkal várunk titeket a Fatumjewels Galériában.

Banner Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria banner