Egyiptom

Arszinoe gyémánt eljegyzési gyűrű

Arszinoe szépsége, hősiessége és bátorsága ihlette ezt a Fatumjewels Arszinoe egyedi gyémánt eljegyzési gyűrűt. Érzed magadban ezeket a tulajdonságokat? Akkor ez a gyűrű éppen a Te ujjadra illik.

Bár Arszinoe csupán néhány hónapig volt uralkodó, mégis királynői ékszert kapott a Fatumjewels Galéria egyedi ékszer kínálatában, melyet bátorságával érdemelt ki. Ő volt a híres Kleopátra legfiatalabb húga, aki szembe mert szállni nővérével és az országot leigázó római hadsereggel. Pontosan ezért érdemelte ki, hogy egy csodás, 1,64 karát össztömegű gyémánttal díszített eljegyzési gyűrű kapta meg a nevét.

Fatumjewels Arszinoe gyémánt eljegyzési gyűrű

Az ókori Egyiptom varázsa

Az ókori Egyiptom minden embert vonz valamilyen mértékben. Titokzatossága, gazdag kultúrája és természetesen a csodás ékszerek varázslatosak.

Mindezeken kívül azzal is tisztában vagyunk, hogy az ókori Egyiptom nem szűkölködött a testvérháborúkban, melyek olykor egy-egy fáraó tragikus sorsát eredményezték.

XII. Ptolemaiosz leszármazottai között is hasonló helyzet alakult ki, egészen pontosan XIII. Ptolemaiosz, VII. Kleopátra (a híres Kleopátra) és IV. Arszinoe között. Bár apjuk, a fáraó, XIII. Ptolemaioszt és Kleopátrát helyezte a trónra, a testvérek nem akarták megosztani a hatalmat. Nem egyedülálló az eset, a történelem során sok ilyet láthattunk. A sorsfordító tényező, ami miatt kitűnik ez a többi testvérháború között, az Kleopátra szépsége, és az a hatalom, amit ezzel sikerült elérnie.

A testvérpár uralkodása legelején Kleopátrát bátyja letaszította a trónról. Ez a momentum valószínűleg elveszett volna az idő homályában és az utána következő események nem történtek volna meg, ha Kleopátra nem olyan varázslatosan szép, mint amilyen volt.

A két nővér, Kleopátra és Arszinoe ekkor még sorsukra hagyott szövetségesek voltak. Együtt menekültek Szíriába bátyjuk zsarnoksága elől. Valószínűleg ott élték volna le életük hátralévő részét, ha nem olyan harciasak és nem olyan szépek, mint amilyenek voltak.

Két év elmúltával Julius Caesar megérkezett Alexandriába. Kleopátra szépsége ekkor már legenda volt, így természetesen mellé állt. Később Kleopátra pontosan oly módon köszönte meg a támogatást, mint amit Julius Caesar remélt.

Ekkor Kleopátrát Caesar visszahelyezte a trónra a fáraó mellé, Arszinoe pedig bátyjával társuralkodóként megkapta Ciprust. Békében uralkodhattak és élhettek volna, hiszen ez a helyzet a trónbitorló XIII. Ptolemaioszon kívül mindenkinek tökéletesen megfelelt. Ám mégsem így lett. Arszinoe kicsit többet akart, továbbá roppant mód zavarta őt a rómaiak Egyiptom feletti uralma.

A bátor Arszinoe

Arszinoe nem félt szembeszállni a túlerővel. Bátorsága csodálatra méltó. Éppen ez a nemes tulajdonsága ihlette ezt a Fatumjewels Arszinoe gyémánt eljegyzési gyűrűt.

Fatumjewels Arszinoe gyémánt eljegyzési gyűrű

Arszinoe nem fogadta el, hogy csak úgy félreállítsa a római vezetés. Úgy érezte, ő az egyetlen, aki vissza tudja állítani Egyiptom dicsőségét, és ennek érdekében hajlandó volt mindent feláldozni. Éleselméjűsége és bátorsága gyémántként ragyog ezen a róla elnevezett csodás ékszeren.

A bátor hercegnő az egyiptomi hadsereg élére állt, felvette a fáraó címet és szembeszállt a római hadsereggel. Csodák csodájára az első időkben sikereket ért el, ám ez sajnos kérészéletűnek bizonyult. A rómaiak olyan túlerővel rendelkeztek, amin képtelenség volt felülkerekedni.

Julius Caesarnak ekkor már határozott célja volt, hogy kedvesét, Kleopátrát Egyiptom egyeduralkodójává tegye. XIII. Ptolemaioszt hatékonyan és csendben eltávolította a trónról. Arszinoe nem adta magát ennyire könnyen, ám végül őt és csapatait is legyőzte. Arszinoe fogságba esett.

Arszinoe fogságban

A bátor Arszinoe élete utolsó öt évét fogságban töltötte. Tragikus sorsa ellenére mégis ösztönzően hat ránk egyénisége. Állhatatossága és céltudatossága ragyog ránk szikrázó gyémántok formájában erről az Arszinoe gyűrűről.

Nem lehet tudni, hogy mi akadályozta meg Caesart, hogy kivégezze Arszinoét. Talán pontosan azt az állhatatosságot látta rajta, melynek lángját nem akarta kioltani.

Arszinoét Rómába vitték, majd a római győzelmi menet után az epheszoszi szentélybe, Artemisz templomába zárták. Itt élte le élete utolsó öt évét.

Caesar halála után Arszinoe élete már csak egy hajszálon függött. A gyönyörű Kleopátra elbűvölte a befolyásos Marcus Antoniust, majd kihasználva annak eladósodását, minden módon ösztönözte, hogy végeztesse ki húgát.

Kleopátra annyira tartott Arszinoe erejétől, hogy még így, fogságban tartva is fenyegetve érezte magát tőle. Mivel Marcus Antonius folyamatosan küzdött az eladósodással, ezért Kleopátra hatalmas kölcsönt ajánlott fel számára. Mivel később Kleopátra és Antonius összeházasodtak, valószínűleg vissza nem térítendő kölcsönről volt szó. Ennyire fontos volt Kleopátra számára, hogy húga eltűnjön a Föld színéről.

Mondhatjuk, hogy az ilyen drámák szinte mindennaposak voltak az ókori egyiptomi uralkodó családokban. Mégis Kleopátra és Arszinoe küzdelme kiemelkedik a többi közül. Két karizmatikus uralkodóról van szó, akik emellett olyan gyönyörűek voltak, hogy senki nem tudott nekik ellenállni.

Arszinoe szépsége, bátorsága, hazaszeretete és állhatatossága gyémántként ragyog az ókori történelemben. Semmi más nem fejezheti ki jobban páratlan egyéniségét, mint 1,64 karát össztömegű briliáns gyémánt egy róla elnevezett gyűrű díszeként.

Fatumjewels Arszinoe gyémánt eljegyzési gyűrű

A tisztelet és szeretet jeleként nincs szebb ajándék, mint ez a Fatumjewels Galéria által tervezett egyedi Arszinoe gyémánt eljegyzési gyűrű.