Házassági fogadalom megújítása

Házassági fogadalom megújítása

Hazánkban is egyre gyakoribb, hogy egy házaspár megújítja a fogadalmát. Ez egy nagyon szép módja annak, hogy kimutassuk töretlen szerelmünket.

Házassági fogadalom megújítása

A házassági fogadalom megújításának számtalan oka lehet. Talán nagyon fiatalon házasodtatok össze és most szeretnétek emlékeztetni egymást arra az egykori lángoló szerelemre, amit annak idején megéltetek.

Esetleg egy nagyon egyszerű esküvőtök volt és most úgy érzitek, itt az ideje egy igazi nagy ünnepnek.

Talán azért jutott eszetekbe a fogadalom megújítása, mert közeleg a huszadik házassági évfordulótok? Ez egy nagyon szép módja lehet az évforduló megünneplésének.

A házassági fogadalom megújításának az egyik óriási előnye, hogy nincs semmilyen szabály, ami határok közé szoríthatna benneteket. Tervezhettek egy igazi nagy egyházi esküvőt is, de kitalálhattok egy saját ceremóniát egy olyan helyszínen, ami sokat jelent számotokra.

Saját fogadalom

Mit is jelent konkrétan a házassági fogadalom? Hogyan zajlik egy fogadalom megújítás?

Házassági fogadalom megújítása

Magyarországon nem annyira megszokott a saját fogadalom a házassági szertartás során. Szinte csak az amerikai romantikus filmekben látunk efféléket. Talán éppen ez az oka annak, hogy szeretnétek egy új esküvőt, hogy végre elmondhassátok a saját fogadalmatokat?

Saját házassági fogadalmat írni nagyon romantikus dolog, ráadásul sokkal személyesebbé teszi a ceremóniát. Ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy elmondjátok egymásnak, mit szerettek benne a legjobban és hangot adhattok nagyrabecsüléseteknek.

Ha vannak gyermekeitek, őket is be lehet vonni a szertartásba, így ők is érzik majd, hogy nemcsak nézőként vannak jelen, hanem valódi résztvevőként. Esetleg valamelyik gyermeketek szeretne elszavalni egy verset vagy elénekelni egy dalt. Elképesztő élmény lesz mindenki számára.

Tervezzétek meg a nagy napot!

A házassági fogadalom megújítása nagyon hasonló egy esküvőhöz. Tervezzétek meg a nagy napot!

Házassági fogadalom megújítása

Talán nem szükséges annyi előkészület, mint egy esküvő esetén, de ez természetesen rajtatok múlik.

Mindenképpen tervezzétek meg időben, hogy mikor legyen a nagy esemény. Időben értesítsetek mindenkit! Tervezzétek meg a helyszínt és a szertartás menetét. Ha nagyobb volumenű összejövetelt szeretnétek, akkor foglaljátok le a helyet.

Ti magatok döntötök arról, mekkora „bulit” szeretnétek. Ez történhet szűk családi körben, de akár lehet olyan nagy, mint egy igazi esküvő. Beszéljetek meg mindent előre és tervezzétek meg együtt, akár a gyermekeiteket is bevonhatjátok már a tervezési fázisba is.

Esküvői ruha, koszorús lányok, jegygyűrűk és minden más

Mint fentebb említettük, a házassági fogadalom megújításának nincsenek szabályai. Csak azon múlik, hogy mit szeretnétek.

Egyesek olyannak szeretnék az egész szertartást, mint egy második esküvőt, esküvői ruhában, koszorús lányokkal, új jegygyűrűkkel és minden mással, ami egy esküvőhöz hozzátartozik. Ez teljesen rendben van, ha ezt szeretnétek.

Sárga arany gyémánt jegygyűrű a Fatumjewels Galériában

Mások úgy gondolják, hogy a menyasszonyi ruhát csak egyszer veszi fel az ember, de azért a többi esküvői „kelléket” jó lenne megtartani.

Olyan párok is vannak, akik egyszerű ceremóniát szeretnének szűk családi körben, de azért mégis szeretnének valami újat nyújtani egymásnak, ezért új gyűrűkkel ajándékozzák meg egymást a fogadalom során. Valójában ez a leggyakoribb.

Az új jegygyűrű igazi bizonyítéka lehet annak az új fogadalomnak, amit most tesztek egymásnak. Ez egy emlékeztető, amit minden egyes nap látni fogtok.

Fehérarany gyémánt jegygyűrű a Fatumjewels Galériában

Gondoljunk arra is, hogy a trendek változnak az évek során, ezért teljesen természetes, hogy új gyűrűkre vágytok. Sokan a régi jegygyűrűt is megtartják és azon kívül lesz még egy gyűrűjük. Ez is teljesen rendben van, ám ez esetben nagyon alaposan kell kiválasztani az új gyűrűket, hogy azok megfelelően illeszkedjenek a régihez.

A Fatumjewels Galéria munkatársai mindenben segítenek, ami a gyűrűket és az egyéb ékszereket illeti. Látogassatok el hozzánk és válasszátok ki azt a jegygyűrű típust, ami legjobban illeszkedik a személyiségetekhez, az ízlésetekhez és az új fogadalmatokhoz!

Banner Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria banner