A tanzanit, amelyben benne van a forró nap, a tiszta ég, és a sötét óceán

Különleges, varázslatos színek

A drágakövek világában kevés olyan különleges gyöngyszem található, amely annyira magával ragadja az embereket, mint a tanzanit. Ez az ékkő különleges varázzsal bír, szemet kárpáztató színeivel mindenkit elbűvöl.

 

 

 

 

A tanzanit egyike a világ legritkább és legkülönlegesebb drágaköveinek. Csak egy kis területen, Tanzánia északkeleti részén található meg, ami még inkább növeli értékét és különlegességét.
A tanzanit különlegessége a gyönyörű színében rejlik, mely egyedülálló és megkapó. A forró nap, a kék ég, és a sötét óceán árnyalatainak harmonikus elegye, ami nyugalmat és békét sugároz. Színe tulajdonképpen a kémiai összetételétől függ. Kis mennyiségű vanádium található benne, amely a lila-kék színt okozza.

A tanzanit háromszínű, ami azt jelenti, hogy három különböző színt mutat, attól függően, hogy milyen irányból, és milyen fényviszonyok közt nézzük. A tanzanit színei a kék, a lila és a bordó.

 

 

Öt dolog, amit érdemes tudnod a tanzanit drágakőről

1. A tanzanit több csillagjegy köve is, attól függően, hogy milyen színű. A kék a Nyilas, a lila a Bak, a bordó pedig a Skorpió köve. Segít megerősíteni a csillagjegy jellemzőit és képességeit.

 

 

2. Ez a drágakő a spiritualitás, a bölcsesség, az intuíció, a kommunikáció, a kreativitás és a harmónia köve. Sugározza a bátorságot, a hűséget és az álmok megvalósításának képességét.

 

 

3. Gyógyító hatásokat is tulajdonítanak neki, segít kiegyensúlyozni a test, a lélek és az elme energiáit. Ez a drágakő harmonizálja a csakrákat, különösen a torok, a harmadik szem és a korona csakrákat. Viselőjét védi a negatív energiáktól, oldja a stresszt, erősíti az immunrendszert, javítja a vérkeringést, csökkenti a gyulladást, és elősegíti a mentális és érzelmi jólétet.

 

 

4. A tanzanit a ritkaság és a különlegesség köve, mivel csak egy helyen található meg a világon. Aki ilyet kap valakitől, az azt jelképezi, hogy te ő egyedi és különleges annak szemében, akitől az ajándék érkezett.

 

 

5. Az elegáns és stílusos megjelenésű tanzanit gyakran szerepel különleges ékszerekben, mint például gyűrűk, nyakláncok és fülbevalók. Ez a kő a viselője számára egyedi stílust és megjelenést kölcsönöz. Különleges alkalmakra tökéletes választás.

 

 

Ha szeretnél te is egy kicsit közelebb kerülni az Tanzánia misztikus és varázslatos világához, vagy szeretnél meglepni valakit egy ilyen különleges ékszerrel, csak nézz körül a Fatumjewels Galéria kínálatában, és válaszd ki azt, amelyik a leginkább tetszik!