Kék szín a Fatumjewels ékszer blogon

A kék a Te színed?

Kék szín nélkül elképzelhetetlen lenne az életünk. Az égbolt, a tavak, a folyók és a tengerek kék színe mindenkiben jóérzést vált ki. Mi a helyzet a kék drágakövekkel?

Kék zafír ékszer szett a Fatumjewelsnél

A kék drágakövek évszázadok, de inkább évezredek óta óriási népszerűségnek örvendenek. Ennek oka egyrészt a kék szín által kiváltott érzések. A Te színed is a kék? Nézz körül a Fatumjewels Galéria kínálatában, ahol igen sokféle kék drágakővel díszített ékszert találsz.

A kék rengeteg árnyalattal rendelkezik. Alább megmutatjuk, mely drágakővel tudod leginkább kifejezni legbensőbb lényedet.

A sötétkék zafír

A sötétkék zafír hagyományos drágakő, ám ezáltal semmit nem veszít érdekességéből.

Gyémánt kék zafír gyöngy nyakék

Nem véletlen, hogy a férfiak többnyire sötétkék öltönyt viselnek. A sötétkék komolyságot, megbízhatóságot, keménységet, határozottságot fejez ki. Ez azonban nem csak a férfiak kiváltsága. A hölgyek megteremthetik ugyanezt a hangulatot maguk körül sötétkék zafír ékszer révén.

Úgy érzed, a fent felsorolt tulajdonságot tökéletesen illenek rád? Akkor a Te drágaköved egyértelműen a sötétkék zafír. Válaszd ki a hozzád illő modellt a Fatumjewels Galériában!

Az égszínkék topáz

Annak ellenére, hogy a kék egyértelműen hideg szín, az égszínkék önzetlen szeretetet és higgadtságot sugároz. Lelkileg megnyugtatja azt, aki rápillant.

Magadra ismertél a leírás alapján? Akkor a Te drágaköved az égszínkék topáz, mely elvarázsol intenzív színével és tisztaságával.

Gyémánt topáz gyűrű a Fatumjewels Galériában

A topáz meglehetősen sok árnyalatban létezik, így nyugodtan kiválaszthatod a hozzád legjobban illeszkedő árnyalatot.

Gondolj arra, hogy topáz ékszerrel az év minden szakában a csodálatos nyári égbolt egy darabját viselheted.

A halványkék akvamarin

A halványkék akvamarin gondoskodó és spirituális hölgyeknek ajánlott, hiszen ez a szín utat mutat, ráadásul kifejezi gondoskodó természetedet.

A halványkék akvamarin a víz tisztaságának érzetével ölel körül és pontosan ezt az érzést közvetíti a környezeted felé.

Gyémánt akvamarin nyakék

Egy halványkék drágakő további előnye, hogy lecsillapít, ha arra van szükség és bátorít, ha olykor nem érzed magad elég erősnek. Az sem utolsó szempont, hogy szívet gyönyörködtető rápillantani erre a drágakőre.

Van azonban az akvamarinnak egy intenzívebb árnyalata is. Nézzük meg közelebbről!

A vízkék akvamarin

A vízkék akvamarin több árnyalattal intenzívebb a halványkék változatnál, ám az emberre gyakorolt hatása még sokkal erőteljesebb lehet.

A vízkék elsősorban a tisztaságot fejezi ki, ám ez csak a kezdet. A halványkékhez hasonlóan a vízkék is elsősorban spirituális lelkületű hölgyeknek ajánlott.

Gyémánt faragott akvamarin ékszer szett

A vízkék szín segít abban, hogy kitartóbb legyél, főleg, ha magasabb rendű célokra törekszel. Úgy érzed, a fejlődésed még hosszú utat kell, hogy bejárjon? Egy vízkék akvamarin ékszer sokat segíthet ezen az úton.

A liláskék tanzanit

Azt gondolod, hogy a kék szín csupán nyugalmat, tisztaságot, intelligenciát és határozottságot fejezhet ki? Akkor ismerd meg a liláskék tanzanit drágakövet!

A liláskék tanzanit a legritkább és napjainkban az egyik legnépszerűbb drágakő. Ezt a népszerűséget nyilvánvalóan egyedülálló intenzív színének köszönheti.

Gyémánt tanzanit ékszer szett

Ez a drágakő a legfőbb bizonyíték arra, hogy egy kék drágakő is telve lehet szenvedéllyel, csakúgy, mint a rubin.

Egyszerre vagy spirituális és szenvedélyes? Úgy érzed, hogy ezt az ellentétet nem tudod kifejezni egy színnel? Ebben az esetben a tanzanit lesz a Te drágaköved.

A fentiekben csupán néhány kék drágakővel díszített ékszert mutattunk be annak érdekében, hogy lásd, milyen óriási különbözőségek mutatkoznak, nemcsak a színárnyalatokban, de az emberre gyakorolt hatásukban is.

Amennyiben Te is lenyűgözőnek találod a kék drágaköveket, nézz körül a Fatumjewels Galériában és válaszd ki azt, ami legjobban illik hozzád!

Banner Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria banner