Kék drágakövek

Kék drágakövek – egy szín minden alkalomra

A kék szín örök divatját éljük, mely ugyanúgy vonatkozik a drágakövekre, mint minden egyébre. Tudj meg többet a topázról, a zafírról, az apatitról és egyéb drágakövekről, melyek felkészítenek a „kék divatra”.

Amikor a kék drágakövek kerülnek szóba, az ember azonnal a zafírra gondol, ami nem csoda, hiszen a zafír a négy legelismertebb drágakő egyike. Élvonalbelinek mondható a gyémánttal, a rubinnal és a smaragddal együtt.

Gyémánt zafír gyűrűA kék szín nagyon széles intervalluma áll rendelkezésre, ha zafír drágakőről van szó. Mivel a zafír az egyik legerősebb színnel rendelkező drágakő, ezért a régi időkben nagyon gyakori volt, hogy helyet kapott az eljegyzési gyűrűkben. Valójában gyakoribb volt, mint a gyémánt.

A legismertebb kék zafírok a következők:

– Kék zafír

– Ceylon-zafír

– Kanchanaburi-zafír

– Laos-zafír

Szeretnénk rámutatni, hogy léteznek zafírok szép számmal, melyek nem kék színűek. Fontos, hogy ne csak a kék szín jusson eszünkbe, amikor zafírról beszélünk. Ez az automatikus asszociáció a kék színre egyértelműen megmutatkozik a kereslet tekintetében is. Talán éppen ezért növekedett a kék zafír értéke az elmúlt években. Természetesen még mindig sokkal olcsóbb, mint egy hasonló kvalitású kék gyémánt. Talán itt az ideje, hogy visszatérjünk a régi tradíciókhoz, már ami az eljegyzési gyűrű és a kék zafír összefüggéseit érinti.

Kék zafír gyűrű

A kék drágakövekhez való vonzódás nem egy új jelenség. Történelmi nézőpontból tekintve a kék drágakövek a tengert és az égboltot szimbolizálták. Ami a kék zafírt illeti, a régi időkben a romantikával és az őszinteséggel azonosították ezt a csodás drágakövet.

További kék drágakövek

Igen sok egyéb kék drágakő létezik, melyek a választás széles tárházát jelentik azok számára, akik kedvelik a kék színt.

Természetesen léteznek kék gyémántok. A színes gyémántokról itt olvashatsz többet: Színes gyémántok

A kék gyémánt igen magas értéket képvisel. Például a 14,62 karátos Az Oppenheimer Kék (The Oppenheimer Blue) elnevezésű gyémánt értéke több mint 50 millió dollár.

Bár a kék gyémánt az ékszerekben valóban nem túl gyakori, azért nem szükséges százmilliókban gondolkodnunk, ha nagyon vágyunk egy ilyen ritkaságra. A Fatumjewels Galéria kínálatában is fellelhetsz kék gyémánttal díszített ékszereket.

Eljegyzési gyűrű kék gyémánt drágakővel

A kék szín szerelmesei számára jó hír, hogy a zafíron és a kék gyémánton kívül is akad számos kék drágakő, melyek különböző ízléseket és különböző anyagi lehetőségeket is képesek kielégíteni. Nézzünk körül kicsit, milyen lehetőségeink vannak!

Akvamarin

Az akvamarin napjainkban egy körülrajongott drágakő. Különböző intenzitású árnyalatokban létezik, így mindenki ki tudja választani az ízlésének leginkább megfelelő színt.

Gyémánt akvamarin fülbevalóTopáz

A topáz nagyon sokféle színben létezik, hideg és meleg színekben egyaránt. Felettébb érdekes azonban, hogy míg a legértékesebb színek a piros, narancs, lila és rózsaszín, mégis a kék különböző árnyalatai a legkeresettebbek.

Topáz nyaklánc

A legnépszerűbb kék topáz típusok a következők:

– Égszínkék topáz

– Kék Lagúna topáz

– Londoni kék topáz

– Neptun topáz

– Tengerkék topáz

– Svájci kék topáz

Hollywood Moments gyémánt topáz gyűrű

Tanzanit

A tanzanit leginkább arról ismert, hogy ez az egyik legintenzívebb kék színű drágakő. Ám ez csak az egyik ok, amiért ennyire keresett a gyűjtők és az ékszerkedvelők körében. A kék hihetetlen árnyalatait produkálja a tanzanit, ettől olyan lenyűgöző. Természetesen az is közrejátszik a népszerűségében, hogy még a gyémántnál is ritkább drágakőről van szó. Amennyiben részletesebben érdekel a természetnek ez a különleges csodája, itt olvashatsz bővebben a tanzanitról, valamint az alábbi fotón látható csodálatos ékszerről: Tanzánia Éke gyémánt tanzanit gyűrű

Tanzánia Éke gyémánt tanzanit gyűrű

Apatit

Különleges színű kék drágakövet keresel? Az apatit pontosan ezt nyújtja számodra.

Az apatit főként arról híres, hogy rendkívül éles és tiszta kék színe van, ráadásul különböző árnyalatokban is megtalálható. Ezek közül legkeresettebbek a neonkék, az óceánkék, a karibi kék és a királykék apatit.

Az alábbi fotón egy érdekes, futurisztikus fülbevalót láthatunk egy-egy triliáns csiszolású apatit drágakővel, mely a Fatumjewels Galéria kínálatában elérhető.

Reméljük, megtaláltad azt a kék drágakövet, mely ízlésedhez és egyéniségedhez leginkább illeszkedik. Amennyiben még mindig kétségeid vannak a választást illetően, a Fatumjewels Galéria csapata szívesen segítségedre lesz. A képre kattintva tekintsd meg elérhetőségeinket és vedd fel velünk a kapcsolatot!

Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria