Romantikus lánykérés

A tökéletes lánykérés

A lánykérés akkor tökéletes, ha arra a leendő feleség élete végéig nosztalgiával emlékszik vissza az eseményre.

Amikor egy férfi elhatározza, hogy megkéri élete párjának a kezét, az csak az első lépés. Ezt két fontos momentum követi. Az eljegyzési gyűrű kiválasztása, valamint a lánykérés körülményeinek megszervezése.

Az eljegyzési gyűrű

Nagyon sok múlik a lánykérés pillanatában azon, hogy a leendő menyasszonynak mennyire tetszik az eljegyzési gyűrű.

Nyilvánvalóan nem ez lesz a legmeghatározóbb abban, hogy pozitív vagy negatív választ ad, ám olykor akár ezen is múlhat.

Sárga arany gyémánt eljegyzési gyűrű

Ennél fontosabb azonban, hogy tisztában legyen a férfi azzal, hogy az eljegyzési gyűrű egy olyan ékszer, amit kedvese minden nap viselni fog. Más ékszerekkel ellentétben nincsenek különböző eljegyzési gyűrűink a különböző öltözékeinkhez, ezért fontos, hogy az színben, stílusban általánosságban illeszkedjen a hölgy megjelenéséhez.

Pontosan ez az egyik oka annak, hogy a gyémánt az eljegyzési gyűrű drágaköve, hiszen a fehér gyémánt mindenhez jól illik. Azt se feledjük, hogy a fehérarany ugyanezzel a pozitív tulajdonsággal bír. Tehát, egy hagyományos fehérarany eljegyzési gyűrű egy briliáns gyémánttal egy hölgy számára sem lesz stílusidegen.

Fehérarany gyémánt szoliter eljegyzési gyűrű

Azoknak a férfiaknak a döntési szabadsága azonban kiszélesedhet, akik nagyon jól ismerik kedvesük stílusát és jellembeli beállítottságát, továbbá mernek másként dönteni. Az ő számukra széles választási lehetőséget nyújtanak a színes drágakövekkel díszített eljegyzési gyűrű típusok, valamint lehetőségük van eltérni a hagyományos formavilágtól. Ez azonban rizikósabb vállalkozás, tehát csak akkor kalandozzunk messzebb a hagyományos modellektől, ha biztosak vagyunk a döntésünk helyességében. Ilyen esetben választhatunk rózsaszín zafír vagy rózsaszín gyémánt drágakővel díszített eljegyzési gyűrűt.

Fehérarany rózsaszín gyémánt eljegyzési gyűrű

Amennyiben a leendő menyasszony kedvenc színe a kék, zöld vagy piros, akkor dönthetünk a kék zafír, a smaragd vagy a rubin mellett is.

Fehérarany gyémánt smaragd eljegyzési gyűrű

A lánykérés pillanata

A lánykérés pillanata a másik erősen meghatározó dolog abban, hogy a leendő menyasszony évtizedek múltán is szívrepesve mereng el az eseményen.

A hollywoodi filmek révén rengeteg inspirációt kapunk a tökéletes lánykérés megszervezésére, ám érdemes alaposan átgondolni, mielőtt végleges döntésre jutunk.

Olykor szeretnénk vicces vagy nagyon meglepő történést szervezni, ám nem árt az óvatosság. Egy viccesnek szánt pillanat nem biztos, hogy pont úgy fog történni, ahogy azt elképzeltük.

Egy időben nagy divatja volt az ételben vagy pezsgőben „talált” eljegyzési gyűrűnek, ám ez több szempontból sem javasolt. Bár a mozivásznon ez nagyon jól mutat, ám a való életben nagyobb rá az esély, hogy sérül a gyűrű, a drágakő vagy a menyasszony fogzománca. Ebben az esetben ez már nem annyira vicces.

Fektessünk hangsúlyt inkább a romantikára. Egy gyertyafényes vacsora, akár egy külföldi utazás során, tökéletes körítést ad a nagy eseményhez.

A lánykérés körülményeivel kapcsolatban csak tanácsot tudunk adni, ám a tökéletes eljegyzési gyűrűt nálunk megtalálod.

Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria