Kötődés az ékszerekhez

Az ékszerekhez való kötődés

Mitől függ, hogy mennyire kötődünk egy-egy ékszerhez? Minek a függvénye, hogy mennyire szeretjük vagy nem szeretjük az ékszereinket?

Sok mindentől függ, hogy kedvelünk-e egy ékszert van nem. Ezeket a tényezőket akkor is érdemes számításba venni, ha saját magunknak vásárolunk ékszert, és akkor is, ha ajándékba szánjuk.

Az ékszer stílusa

Egy ékszer stílusa alapvetően meghatározó abban, hogy mennyire érezzük azt sajátunknak.

Hármas fehérarany zafír fülbevaló

Nyilvánvalóan egy stílusidegen ékszert nem szívesen viselünk, ebből adódóan nincs is alkalmunk megkedvelni azt.

Amikor egy visszafogott hölgynek egy túlságosan színes vagy nagyméretű ékszert ajándékozunk, nem valószínű, hogy gyakran fogja viselni. Ez fordított esetben is igaz.

Olykor saját magunkat is képesek vagyunk becsapni. Előfordul, hogy egy ékszer első látásra megtetszik, ám nem gondoljuk végig, hogy az nem igazán illik hozzánk. Nem fogjuk viselni, így szeretni sem fogjuk tudni.

A stílus kérdéséhez a színek is szorosan kapcsolódnak. Napjainkban a szivárvány minden színében kaphatók ékszerek, akár az alapanyagra, akár a drágakő típusára gondolunk. Biztos érzékkel válasszuk meg a színt, mindenképpen olyat, ami illik hozzánk, vagy ahhoz a személyhez, akit szeretnénk megajándékozni.

A kényelmes viselet meghatározó

A kényelem ebben az esetben nemcsak fizikai kényelmet jelent, hanem az előző bekezdésekhez kapcsolódóan lelki kényelmet is.

Orákulum gyémánt rubin medál

Mindkét szempontból kényelmes kell, hogy legyen egy ékszer. Egy stílusidegen ékszer lelki kényelmetlenséget okoz, pontosan ezért nem viseljük azt szívesen.

A testi kényelem kérdését nem szükséges részletezni, hiszen mindenki érzi, hogy ez mit jelent. Egyes emberek érzékenyek bizonyos fémekre. Ezt mindenképpen figyelembe kell venni. Ezen kívül azonban a méret és a súly is meghatározó. Amennyiben túl súlyosnak érzünk egy fülbevalót, akkor az nemcsak kényelmetlen, hanem akár fájdalmas is lehet.

Amikor saját magunknak vásárolunk ékszert, akkor gondoljuk át, hogy mely ékszereinket viseljük legszívesebben, és ahhoz hasonló méretet válasszunk. Így biztos nem lesz később kényelmetlen a viselet.

Ajándék vásárlásakor ugyanez a módszer tűnik jó megoldásnak. Figyeljük meg, hogy akinek ajándékot szeretnénk vásárolni, milyen méretű és stílusú ékszert visel a leggyakrabban, és ez alapján válasszunk. Mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy amelyik ékszer kényelmes, azt szeretni fogja az, akit megajándékozunk vele.

Kedvencek hosszú távon

Az érzelmi kötődés kialakulásához idő kell, akkor is, ha személyről van szó, akkor is, ha ékszerről.

Tahiti Álom gyöngy gyémánt gyűrű

Ebből adódóan nyilvánvaló, hogy csak azok az ékszerek lesznek szerethetők, melyek hosszú időn át megőrzik pompás szépségüket. Ez az egyik alapvető oka annak, hogy kizárólag valódit érdemes vásárolni. Egy valódi drágakő hosszú időn át megőrzi szépségét, ráadásul sokkal erőteljesebben kifejezhetjük vele érzelmeinket.

Kitől és hogyan?

Természetesen az ékszerekhez való kötődés attól is függ, hogy kitől kaptuk azt és milyen körülmények között.

Rózsaszín zafír gyémánt gyűrű

Valójában nagyon nagy százalékban ez számít egy ékszer szerethetőségével kapcsolatban, hogy kitől kapjuk azt ajándékba. Az ajándékozás pillanatában azonban a körülmények is nagyon sokat számítanak. Olykor még egy saját magunknak vásárolt ékszer esetén is nagyon meghatározó, hogy azon a napon milyen hangulatban voltunk, illetve az összes ehhez kapcsolódó emlék.

Ez azonban nem teszi semmissé a fent felsorolt tényezőket. Mindenképpen figyeljünk arra, hogy a kiválasztott ékszer illeszkedjen a stílus és szín szerint, kényelmes legyen, jó minőségű legyen, hogy azt hosszú időn keresztül élvezhesse a megajándékozott személy!

A Fatumjewels Galéria kínálatában minden stílus képviselteti magát. Gyakorlott munkatársaink szívesen segítenek a választásban.

Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria