Drágakő enciklopédia megjelent

Megjelent az új Drágakő enciklopédia

Megjelent Burger István Drágakő enciklopédia című könyve, nemcsak szakemberek, hanem érdeklődő laikusok számára is.

Óriási lépés ez a drágakövek és az ékszerek történetében, hiszen bátran állíthatjuk, hogy ez az első olyan könyv, ami valóban teljes képet nyújt az ásványvilágról, mégis mindezt olyan közérthető formában, hogy ne csak a szakemberek élvezhessék az előnyeit.

Burger István Drágakő enciklopédia

Mindaz, amit eddig nem tudtál a drágakövekről

Pontosan ezeket foglalja magában az új kötet, teljesen érthető formában tálalva.

Természetesen jelent már meg számos kötet a témával kapcsolatban, ám ezek vagy nem voltak teljesek, vagy olyan száraz szakkönyvek formájában kaphattuk a kezünkbe, amit csak a szakmabeliek érthettek, illetve élvezhettek.

Ez a kötet hozzásegít minden érdeklődőt, hogy tökéletesen megérthesse egy ékszer leírásánál az adatokat, ami vásárlás előtt, a kiválasztás során nagy előnyt jelenthet.

Fontos tudni, hogy ez a kötet nem feltételez semmilyen előképzettséget, tehát az alapvető dolgokat is elmagyarázza az író. A bevezetőben megtudhatjuk, hogy mitől drágakő a drágakő, amivel már a 9. oldalon eloszlat a könyv egy rakás félreértést.

Szintén a bevezetőben kerül elmagyarázásra a karát (ct) fogalma, valamint a zárványok mibenléte. Ezután kapunk egy rövid, ám nagyon érdekes leírást a drágakövek megmunkálásáról, ahol számos további szakkifejezés pontos jelentését tudhatjuk meg, majd csak ezután következnek a különböző drágakövek leírásai.

A könyv felépítéséből és nyelvhasználatából világosan látszik, hogy a célja valóban a segítségnyújtás. Az egész kötet az alapoktól kezdődik, a nyelvezete pedig tökéletesen érthető bárki számára.

Hasznos képeskönyv rengeteg információval

Ez a kötet nem szűkölködik sem a képekben, sem az információkban. Így teszi tökéletesen élvezetessé az informálódást.

Fentebb említésre került, hogy több könyv megjelent az évek során magyarul a drágakövekről, ám az egyik súlyos probléma éppen az volt ezekkel a kiadványokkal, hogy nem tartalmaztak megfelelő mennyiségű és jó minőségű képet.

Amikor drágakövekről szeretnél többet megtudni, akkor nem elegendő a szöveg, hiszen egyes esetben egy hozzá nem értő el sem tudja képzelni, hogy néz ki a valóságban, amiről olvasott. Az új Drágakő enciklopédia nem hagy semmit az olvasók képzeletére, hanem minden egyes momentumot illusztrál. Ráadásul kitűnő minőségű fotókról beszélünk.

Mindent összevetve elmondható, hogy az új Drágakő enciklopédia közérthető nyelven, érdekesen és gazdagon illusztrálva adja át az információkat. Még azok is élvezhetik ezt a kiadványt, akik éppen most kezdtek el érdeklődni a drágakövek iránt.

A Fatumjewels Galéria szívből ajánlja ezt a kötetet mindenkinek. A Drágakő enciklopédia fellelhető üzletünkben.