Zöld természet

Zöld szín jelentése 2. – Zöld turmalin

Mit jelent valójában a zöld szín és milyen hatással van rád? Alább erre is válaszolunk, és még egyéb információkat is megtudhatsz a zöld színről.

A zöld színről háromrészes cikksorozatot olvashatsz. Minden cikkhez egy-egy zöld drágakövet társítunk. Az előző cikk a zöld színről és a peridot drágakőről szól. Jelen cikk főszereplője a gyönyörű zöld turmalin.

Zöld turmalin

A fotón láthatod, milyen csodálatos színe van ennek a zöld drágakőnek. Alább elolvashatod, milyen hatással van rád, ha tetszik a fotón látható zöld turmalin.

A cikkben szereplő ékszereket a képre kattintva megtalálod a Fatumjewels Galéria turmalin ékszer kínálatában.

A zöld szín árulkodó

El sem hinnéd, mennyi mindent elárul rólad, ha szereted a zöld színt. Nem kell azonnal kétségbe esni, ezek többsége nagyon kedvező rád nézve.

A zöld nem egy alapszín, hanem a kék és a sárga keveréke. Ezáltal pontosan a két szín jellemzői keverednek benne, tehát a szellemi és a lelki tényezők. Egyszerűbben szólva, a tudás és a hit. Ezek természetesen egyensúlyban vannak.

Turmalin opál medál nyaklánccal

Mit mond ez el rólad? Erős a hited, de mégis két lábbal állsz a földön, tehát tényekre alapozod a döntéseidet, de nem határolódsz el az érzelmeidtől. Ez a lehető legjobb „társulás”, ami létezik. Ebből következik a másik elképesztően jó tulajdonságod, nevezetesen, hogy nyitott vagy az új dolgok befogadására.

Ha szereted a zöld színt, az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy kiegyensúlyozott, lelkileg egészséges ember vagy. Ráadásul a harmónia valóban kiugróan fontos számodra az életben. Érzékeny vagy, de nem sebezhető. A természet szeretete és a természethez való kötődés védelmet nyújt számodra és megerősíti fejlett értékrendszeredet.

Gyémánt turmalin fülbevaló

Az is fontos azonban, hogy kifelé is mutasd a zöld színhez való vonzódásodat. Ezzel a körülötted lévő embereket is ezekben a jó érzésekben részesítheted. A zöld kiegészítők, például a zöld drágakővel díszített ékszerek tökéletes alternatívát nyújtanak számodra. Amennyiben a leírtak alapján magadra ismersz, akkor a zöld turmalin szinte neked lett teremtve.

Gyémánt turmalin karkötő

Mit szimbolizál a zöld szín?

Bátran kijelenthetjük, hogy a zöld szín elsősorban a természet színe, ám az asszociációk ennél sokkal messzebbre nyúlnak.

Szinte minden szimbólum a természetközeliségből indul ki, ami a zöld színt illeti. Éppen ezért jelent harmóniát, fejlődést és termékenységet. Mivel a természet biztonságot nyújt az ember számára, ezért maga a zöld szín is bír ezzel a jelentéssel. Talán ezért társították hozzá már több ezer évvel ezelőtt a jólétet, gazdagságot, napjainkban pedig kifejezetten a pénzt.

Gyémánt turmalin medál

Az ezotéria területén jártas emberek jól tudják, hogy a megfelelő időben gyújtott zöld gyertya erős hatással van a jólétre és a pénzáramlásra. Ez is összeköthető a biztonságérzettel, amit a zöld szín szimbolizál.

A harmónia és a biztonság pedig egyenes utat jelent az általános regenerálódáshoz, akár lelki, akár fizikai értelemben tekintünk erre.

Gyémánt paraiba turmalin gyűrű

Ebből az írásból sok mindent megtudhattál a zöld színről, jelentéséről, szimbolikájáról és talán saját magadról is. A következő részben több szó esik majd rólad, valamint egy kicsit elmegyünk az ezotéria irányába a legszebb zöld drágakő, a smaragd segítségével.

Addig is azonban nézz körül a Fatumjewels Galéria turmalin palettáján és találd meg a saját turmalin ékszeredet!

Banner Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria banner