Apatit

Apatit, avagy szuperkém a drágakövek között

Az emberek többsége még csak nem is hallott az apatitról, annak ellenére, hogy egyenesen elbűvöli az embert ez a drágakő.

Fatumjewels apatit ékszer szett arany kapoccsal

Az utóbbi idők egyik kedvelt drágakövéről van szó, melynek elsődleges előnye, hogy elképesztően sok színben létezik. Az alábbiakban nézzünk meg néhány érdekességet az apatit drágakővel kapcsolatban.

Érdekességek az apatit drágakőről

Az apatit olyan, mint egy kém, ami beépül a drágakövek közé és ezzel megtéveszti az embereket. Nézzük meg közelebbről ezt a kérdést.

Fatumjewels apatit ékszer szett arany kapoccsal

Már a neve is ezt mutatja. Az apatit szó a görög apatao szóból ered, ami szó szerint azt jelenti, hogy megtéveszt vagy tévútra vezet. Ezt a nevet azért kapta ez a drágakő, mert könnyű összetéveszteni más drágakövekkel. Többek között az ilyen típusú drágakövek miatt is érdemes megbízható forrásból vásárolni, hiszen nem az apatit az egyetlen, mely költségesebb drágakövekkel összetéveszthető.

Az apatit megdöbbentően széles színskálával bír. Lehet kék, zöld, sárga, rózsaszín, narancs, piros, ibolyakék, lila, továbbá a felsorolt színek rengeteg árnyalata.

Felfedezése igen későn történt. Abraham Gottlob Werner egyetemi tanár és ásványszakértő fedezte fel ezt a drágakövet 1786-ban. Előtte senki nem ismerte, bár nyilvánvalóan igen régóta használatban volt, kémként beépülve, másokat megtévesztve, tehát egy másik drágakővel összetévesztve.

Ezért szeretjük az apatit drágakövet

Végezetül nemcsak azt mondjuk el, miért szerethető ez a lenyűgöző drágakő, hanem olyan további tényeket teszünk közzé, melyek megdöbbentőek, valósággal hihetetlenek.

Az apatit legszerethetőbb tulajdonságai közé tartozik, hogy lefoglalta magának szinte a teljes színskálát. Különlegessége, hogy még a Paraiba turmalin színében is létezik apatit. Ez pont az a szín, mely kizárólag ezt a két drágakövet illeti. Az alábbi fotón egy Paraiba turmalin ékszert láthatunk. Lenyűgöző, igaz?

Fehérarany gyémánt paraiba turmalin gyűrű

A fotókra kattintva az ékszereket alaposabban is szemügyre veheted a Fatumjewels Galéria webáruházban.

A fent említettek éppen elegendőnek bizonyultak ahhoz, hogy az igazi drágakő rajongók valóban szeressék az apatit drágakövet.

Elsöprő sci-fi érzés a drágakövek világában

Fentebb megdöbbentő tényeket ígértünk, melyek akár hihetetlenek is lehetnének, ám mégis tények. Nézzük, mit lehet mondani egy drágakőről, amit a sci-fi rajongók imádni fognak?

Mennyire ritka a drágakő az űrben? Meglehetősen ritka, igaz? Az apatit azonban még ott is jelen van, nevezetesen a Holdon. Izgalmas drágakővel hozott össze minket a sors.

Az a víz, amit a Holdon találtak, egészen pontosan egy apatitkristályban helyezkedett el. Ez valóban hihetetlen, de igaz. Az alábbi Fatumjewels apatit fülbevaló tökéletesen passzol ehhez az érzéshez, ami elfog bennünket ilyen hírek hallatán. Te is sci-fi rajongó vagy? Lehet, hogy az apatit a következő kedvenc drágaköved?

Cyber Wings gyémánt apatit fülbevaló a Fatumjewelsnél

Még egy érdekességet meg kell említenünk az apatit drágakővel és saját magunkkal kapcsolatban.

Az emberi szervezet hatféle ásványt tartalmaz, ezek közül egyik az apatit (hidroxilapatit). Ez aztán a lenyűgözően komplex drágakő, igaz? Gondoltad volna, hogy drágakövet hordozol magadban?

Cyber Wings gyémánt apatit fülbevaló a Fatumjewelsnél

Ez tehát az egyetlen létező drágakő, mely az űrben és minden egyes emberben egyaránt jelen van. Kell ennél több, hogy szerethető legyen? Hát persze! Az esztétikája a legfontosabb, amiben az apatit szintén jeleskedik.

Reméljük, sikerült ismertté tennünk egy szép és izgalmas drágakövet. Keresd az apatit ékszereket a Fatumjewels Galériában!

Banner Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria banner