Smaragd

Az izgalmas smaragd csiszolás

Te is izgalmasnak találod a smaragd csiszolás elképesztő formáját? Ráadásul a smaragd a kedvenc drágaköved?

Smaragd

A Fatumjewels Galériában ugyanezt érezzük. Olyannyira, hogy egyéb drágaköveket is ezzel az izgalmas csiszolási formával illettünk.

Smaragd csiszolású smaragd

Ugye, milyen elképesztő a smaragd csiszolás formája? Milyen egyedi lesz tőle a drágakő. Csodás forma, melyet kifejezetten a smaragd számára fejlesztettek ki. Ám semmilyen törvény nem tiltja, hogy egyéb drágakövek is részesüljenek ebben a csodálatos formában. Bár főként a smaragd kapja meg ezt a formát, lentebb láthatsz néhány egészen elképesztő modellt egyéb színekben is.

Smaragd csiszolású smaragd

A smaragd csiszolású smaragd

Eredetileg a smaragdcsiszolás a smaragd drágakő számára lett kifejlesztve, hiszen tökéletesen illeszkedik annak zöld színéhez és egyéb tulajdonságaihoz.

Gyémánt smaragd gyűrű

Ez a forma töretlen népszerűségnek örvend nagyon régóta. Amióta fellazultak az eljegyzési gyűrűvel kapcsolatos szigorú elvárások, sokan választják inkább a smaragd csiszolású smaragdot, ami tökéletesen illik egyes személyiségekhez. Nézzünk egy gyönyörű smaragd eljegyzési gyűrűt!

Smaragd gyűrű

A smaragd csiszolás letisztult, pontos és egyben roppant elegáns. Nem csak gyűrű díszítésére kell gondolnunk. El tudsz képzelni egy karperecet, ami elegáns és egyben a luxus érzését nyújtja? Nem kell elképzelned. Megmutatjuk.

Gyémánt smaragd karperec

Egy ékszer, melynek központi drágaköve egy smaragd csiszolású smaragd, amit szikrázó gyémánt drágakövek vesznek körül, királyi érzést nyújt. Ez elsősorban a gyémántnak köszönhető, melynek fényszórása a smaragd ragyogását is megváltoztatja, valamint a színét is még erősebben kiemeli. Pont, mint ezen a gyémánt smaragd gyűrűn, ami az alábbi fotón látható.

Gyémánt smaragd gyűrű

Ne gondold, hogy csak a briliáns csiszolású gyémánt ad különleges fényhatást a smaragd számára. Letisztultabb, szögletesebb formákra vágysz? Úgy érzed, hogy a smaragd csiszolású smaragd szögletességét ne enyhítse semmilyen kerek forma? Akkor az alábbi fotón látható gyémánt smaragd gyűrű épp a Te ízlésed szerint készült.

Gyémánt smaragd gyűrű

Azonban nem csak a gyönyörű zöld smaragd részesülhet smaragd csiszolásban, mint ahogy ezt már fentebb említettük. Nézzünk meg néhány zafír ékszert, hogyan mutatnak ebben a különleges és kissé szokatlan formában.

Smaragd csiszolású sárga zafír

A sárga zafír önmagában is ritkaság. Micsoda különleges látvány, ha ez a szokatlan zafír ilyen különleges formát kap.

Sárga zafír ékszer szett smaragd csiszolású sárga zafír

Mint ahogyan szó volt róla, nem csak gyűrűként lehet érdekes ez a csiszolási forma. A fotón látható fülbevaló és medál frissessége magával ragadó.

Smaragd csiszolású kék zafír

A kék zafír még komolyabb külsőt kap a zafír csiszolás révén, amit a gyémántok még inkább kihangsúlyoznak.

Gyémánt zafír gyűrű smaragd csiszolású kék zafír

Akár medál formájában is választhatod a smaragd csiszolású kék zafírt. A fotón láthatod ezt a gyönyörű medált, melynek a briliáns gyémánt keret kissé art deco jelleget adott. Ünnepélyes érzéssel tölt el, ha csak ránézel erre az ékszerre.

Gyémánt zafír medál smaragd csiszolású kék zafír

Smaragd csiszolású különleges málnaszín zafír

A málnaszínű zafír valóban nem hétköznapi. Mi is emelhetné ki jobban különlegességét, mint a smaragd csiszolás.

Gyémánt zafír gyűrű smaragd csiszolású málna színű zafír

Ez a gyűrű kissé emlékeztet a hagyományos szoliter eljegyzési gyűrűre, holott a központi drágakő nem gyémánt és nem is briliáns csiszolású. A smaragd málna színe olyannyira egyedi, hogy kizárólag olyan hölgy ujjára illik, akinek a személyiségét és az ízlését egyaránt tükrözi ez a különleges szín.

Reméljük, sikerült némi betekintést nyújtanunk az izgalmas smaragd csiszolás rejtelmeibe és lehetőségeibe.

Téged is magával ragadott ez a csodálatos forma? Nézz körül a Fatumjewels Galériában és válaszd ki a neked legjobban tetsző modellt!

Banner Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria banner