Akvamarin

A kék szín jelentése 1. – Akvamarin

A kék egy hideg szín, amelyet a vízzel, az éggel és a távoli tájak látványával szoktunk azonosítani. Nézzük meg közelebbről, milyen hatással van a kék szín az életünkre.

A kék szín igen széles skálát ölel fel. Ebben a cikkben a halványkékről lesz szó, hiszen van egy csodálatos drágakő, mely ezzel a színnel büszkélkedik, ez pedig az akvamarin.

Akvamarin

A színek pszichológiája szerint a kék nyugalmat és békét sugározhat. Ezért gyakran kapcsolják össze a nyugalommal, stabilitással és a bizalommal.

Akvamarin

A kék színnek számos árnyalata van, mint például a világoskék, az égszínkék, a tengerkék vagy a mélykék. Ezek az árnyalatok különböző jelentéssel és hatással bírnak. A világoskék például frissességet és tisztaságot sugallhat, míg a mélykék komolyságot és mélységet közvetíthet.

Akvamarin

Ezenkívül a kék színről gyakran asszociálunk a vízre és a természetre, ami hűséget és tisztaságot szimbolizálhatja. A víz tisztasága, illetve az ezzel kapcsolatos érzések mindig kellemesen érintik az embert. Talán éppen ez az oka az akvamarin drágakő népszerűségének.

A kék ezoterikus nézőpontból

Az akvamarin színe a halványkék, ami lecsillapít, bátorít, gondoskodó érzést kelt.

Gyémánt akvamarin fülbevaló

Emellett olykor utat mutat és kivezet a bizonytalanságból, mégpedig oly módon, hogy a legkisebb dolgokból is inspirációt nyerhetsz.

A kék egy különleges szín, mivel képes behatolni a lelkedbe, éppen ezért segít megbirkózni a kisebbrendűség érzésével. Talán ebből fakad, hogy a kék szín békességet, nyugalmat hoz az életedbe. Nemcsak azért, mert a hideg színek királynője, hanem mert természetes mágiájával segít ellazulni.

Akvamarin gyűrű

A világoskék, illetve a halványkék kifejezetten gyógyító hatású, nemcsak fizikailag, de lelkileg is. Ez maga a béke és a megértés. Mivel ezt a színt a tisztasággal, a vízzel és a levegővel társítjuk, ezért pontosan ezt az érzést fogja kiváltani belőlünk. Akvamarin ékszer viselése során pontosan ezeket az érzelmeket élheted át.

Gyémánt akvamarin medál

Sokan a kékről a tengerre asszociálnak, ami maga a végtelenség, a megfoghatatlanság. Ezt a légies érzést is szívesen kölcsönözzük különböző drágakövektől. Természetesen ehhez az akvamarin a legjobb választás, hiszen ennél tisztább halványkék drágakő nem sok létezik az univerzumban.

Hamarosan következik a kék szín sorozatunk következő része, mely a topázról, valamint arról fog szólni, hogy mit árul el rólad, ha szereted a kéket.

Nézz körül a Fatumjewels Galériában és válaszd ki azt az akvamarin ékszert, mely legjobban illik hozzád!

Banner Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria banner