Topáz

A kék szín jelentése 2. – Topáz

Mit árul el rólad, ha szereted a kéket, ha Téged is elvarázsol a topáz jéghideg világoskék színe?

A kék szín igen széles skálát ölel fel. Ebben a cikkben az intenzív világoskékről lesz szó, hiszen van egy csodálatos drágakő, mely ezzel a színnel büszkélkedik, ez pedig a topáz.

Topáz

A kék szín szeretete azt mutatja, hogy érzékeny vagy, nagyon jó kapcsolatteremtési képességgel rendelkezel, valamint könnyen tanulsz meg és fogadsz el új dolgokat? Úgy érzed, pontosan rád illik a leírás? Akkor a topáz az a drágakő, mely viselésével a legjobban fogod magad érezni.

Gyémánt zafír topáz gyűrű

Bár a kék hideg szín, ennek ellenére, ha szereted a kéket, azt jelenti, gondoskodó vagy, segítőkész, megbízható és érzékeny. Ráadásul mindennél többre értékeled az őszinteséget. Valóban kicsit ellentmondásos, ám ha megnézed ezt a csodás topáz ékszert és képes vagy beleveszni intenzív „kékjébe”, akkor azonnal rájössz, hogy nincs ebben semmi ellentmondás.

Gyémánt topáz medál

Mivel a világoskékről sokszor a víz tisztaságára, a békére és a nyugalomra asszociálunk, ezért ez magában hordozza a megértést, a lágyságot és a békés érzelmeket.

A topáz kékje számtalan árnyalatot hordoz magában, így ez a drágakő képessé tesz arra, hogy hajszálpontosan kifejezd egyéni érzéseidet, tulajdonságaidat. Úgy érzed, sokkal lágyabb érzelmeket akarsz kifejezni, mint amit az intenzív kék szín adhat? Akkor válasz egy lágyabb, finomabb kéket. Nézd meg ezt a topáz ékszert! Ez tökéletes lesz számodra.

Topáz fülbevaló

Harmónia és kommunikáció a topáz erejével

A harmóniáról és a békéről már ejtettünk pár szót a kék színnel kapcsolatban, de nézzük meg közelebbről az összefüggéseket.

Gyémánt topáz gyűrű

Amennyiben tetszik a topáz intenzív kékje, akkor nemcsak vágysz a harmóniára és a békére, de hajlandó vagy nagyon sokat tenni érte. Mindezt kommunikációval éred el, hiszen a kommunikációs képességed kitűnő. Az őszinteség fontos számodra, és nemcsak mástól várod el, hanem Te is mindig ragaszkodsz hozzá. Mindezt oly módon teszed, hogy ne bántsd meg mások érzéseit.

Gyémánt topáz karkötő

Bár többnyire logikusan és érzelemmentesen gondolkodsz és döntesz, mégis sokat jelentenek számodra az érzelmek. Nagyon jól külön tudod választani az érzelmeket az értelemtől, talán éppen ezért kommunikálsz ennyire jól. Pozitív életszemlélet jellemez, hiszen elfogadod a többi embert olyannak, amilyenek. Ez egy nagyszerű tulajdonság, hiszen ez hordozza magában a békét és a harmóniát, amire vágysz és amiért megdoldozol.

Smaragd topáz medál

Úgy érzed, tökéletesen illik rád, amiket most olvastál? Akkor a topáz a Te drágaköved.

Nézz körül a Fatumjewels Galériában és válaszd ki azt a topáz ékszert, mely legjobban illik hozzád!

Banner Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria banner