Esküvői gyöngy ékszer

A legnépszerűbb esküvői drágakő a gyöngy

A gyöngy az egyik leggyakoribb drágakő, ha esküvői ékszerről van szó. Érdemes elgondolkodnunk azon, hogy miért asszociálunk a gyöngyről az esküvőre és fordítva?

Elérkezett az év vége, ám úgy gondoltuk, hogy a gyöngy megérdemli azt a figyelmet, amit még ez alatt a rövid idő alatt neki szentelünk. Következzen az év utolsó gyöngyről szóló írása. Ezzel az írással kíván boldog új évet a Fatumjewels Galéria csapata!

Boldog új évet

Ezeket a szerves kis drágaköveket mindig is nagyra értékelték a történelem során, mely főként selymes csillogásuknak köszönhető. Állítólag Kleopátra egyszer feloldott egy gyöngyöt egy pohár borban és megitta, csak azért, hogy megmutassa Marcus Antoniusnak, hogy egy teljes vagyont képes elfogyasztani egyetlen étkezés során.

Az ókori görögök a gyöngyöt a szeretettel, a házassággal és a harmóniával társították.

A keresztes hadjáratok idején a lovagok gyöngyékszert viseltek csata közben, mert úgy tartották, hogy a gyöngy mágikus erővel bír, mely megvédi őket a sérüléstől és a haláltól.

A XVI. században a gyöngyöket oly nagyra értékelték, hogy Európában törvény szerint kizárólag a nemesség tagjai viselhettek gyöngy ékszert.

Napjainkban is nagyon népszerű a gyöngy ékszer nagyon magas rangú körökben is, különösen esküvők alkalmával. II. Erzsébet királynő is gyöngy ékszert viselt az esküvőjén, valamint Jacqueline Bouvier is a gyöngy mellett döntött azon a napon, amikor Mrs. Kennedy vált belőle, ami szintén egy királynőhöz illő darab volt.

Te is úgy döntöttél, hogy a gyöngy emelje tökéletesre megjelenésedet az esküvőd napján? Akad néhány tény, mellyel érdemes tisztában lenned, mielőtt kiválasztod a végleges modellt.

Ragaszkodj egy színpalettához

Hagyományos esküvő esetén a kiválasztott színséma is ezt tükrözze. Mindannyian tudjuk, hogy a menyasszonyi gyöngy fehér, ám sokkal több rejlik a kiválasztási folyamatban, mint néhány fehér gyöngy.

Sósvízi Akoya gyöngy ékszer szett

Hófehér ruhához a tiszta fehér, illetve az ezüstös, platinás árnyalatú gyöngy illik leginkább. Amennyiben krémszínű ruhát választottál, akkor inkább törtfehér gyöngy ékszert válassz hozzá.

Fontos, hogy a legapróbb részletekre is ügyeljünk, mint amilyen például a csat. A nemesfémnek ki kell egészítenie azt a színharmóniát, amire törekszünk. Krémszínű ruhához sárga aranyat válasszunk, az összes többi tónushoz fehéraranyat.

Emeld ki a ruha dekoltázsát

Az esküvői ékszer szett nyaklánc része mindenképpen illeszkedjen a ruha dekoltázsához.

Egy komplex dekoltázs sok választási lehetőséget nyújt. A legfontosabb, hogy szinte egymás kiegészítői legyenek a nyaklánccal. Mély dekoltázs esetén a legjobb választás egy több soros gyöngysor. Kisebb nyakkivágáshoz azonban jobban illik egy nyaklánc gyöngy medállal vagy egy egysoros gyöngysor. Nagyon fontos, hogy a gyöngysor a nyakkivágáson belül legyen. A tökéletes hatás érdekében ne feküdjön fel a ruha egy részére. V alakú nyakkivágás esetén a gyöngy medál nyaklánccal javasolt, mely így követni fogja a dekoltázs vonalvezetését. Természetesen még varázslatosabbá tehető a hatás, ha gyémánttal kombináljuk a gyöngyöt.

Édesvízi ezüst gyöngysor

Amint láthatjuk, a menyasszonyi gyöngy ékszerek különleges helyet foglalnak el az esküvők történetében. Az esküvői ékszer kiválasztására érdemes nagy hangsúlyt fektetni.

A fentiekben leírt néhány tipp talán segít egy kicsit, de szükség esetén a Fatumjewels Galéria munkatársai is szívesen állnak rendelkezésedre, hogy valóban egy gyönyörű ékszerrel gazdagodj, melyet magabiztosan viselhetsz, amikor eljön a nagy nap.

Tekintsd meg a Fatumjewels Galéria gyöngy ékszer palettáját! Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy segíthessünk az új évben is a választásban!

Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria