Az elveszett aranybánya

Elveszett kincsek nyomában 3. – Az elveszett aranybánya

Az elveszett kincsek nyomában című sorozatunk harmadik részéhez érkeztünk, ebben a részben egy egész aranybányát keresünk, melynek az 1800-as években veszett nyoma.

Az elveszett aranybánya - Babona-hegy

A Babona-hegy Arizonában

A világ legismertebb elveszett aranybányája valahol Phoenix-ben, Arizonában található, ám senki nem tudja, pontosan hol. Úgy tartják, hogy az aranybányát egy mexikói család találta az 1800-as években, akik elrejtve, titokban tartották éveken át, miközben folyamatosan nyerték ki onnan az aranyat. Más híresztelések szerint a bányát Jacob Waltz német férfi találta, és ő volt az, aki éveken át titokban nyerte ki az aranyat a bányából. Napjainkban a hegyet, mely feltételezhetően az aranybányát rejti, Babona-hegynek hívják, mivel az idők során nagyon sokan, akik a bányát keresték, soha nem tértek onnan vissza.

Az elveszett aranybánya - Babona-hegy

A Babona-hegy Arizonában

A kérdés jogosan merül fel, hogy hogyan tud elveszni egy aranybánya. Egyes feltételezések szerint az 1891-es phoenix-i áradás pusztította el a bányát. Nemcsak megközelíthetetlenné tette, de teljesen el is árasztotta. Természetesen erre a teóriára sincs több bizonyíték, mint a többire.

Az elveszett aranybánya - Babona-hegy

A Babona-hegy Arizonában

Más feltételezések szerint Jacob Waltz hirtelen tüdőgyulladást kapott. Betegsége idején, egészen haláláig, Julia Thomas ápolta. Állítólag Waltz a halálos ágyán mesélt az ápolónőnek az aranybányáról és lerajzolta a helyét. Waltz halála után lázas kutatás indult az aranybánya után a rajz alapján, ám soha senki nem lelt rá.

Az elveszett aranybányát a 19. század vége óta keresik, főként amatőr kincsvadászok. Mivel ezek közül a kincsvadászok közül nagyon kevesen tértek vissza élve, ezért a hegyet elnevezték Babona-hegynek. Még 2009-ben és 2010-ben is tűntek el túrázók a környéken, akik a rég elveszett aranybányát keresték. A modern technológiát figyelembe véve ez meglehetősen furcsa és misztikus.

Téged is elbűvöl az arany szépsége? Nézz körül a Fatumjewels Galériában, hiszen nálunk elérhető, megtalálható ékszerek között válogathatsz.

Banner Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria banner