Színes gyémántok

Klasszikusok nyomában 11. – Aurora Béke Pillangója

Sorozatunknak ebben a részében egy olyan színes gyémánt gyűjteményt mutatunk be, melynek szépsége magával ragadó, továbbá a béke üzenetét közvetíti.

Aurora Béke Pillangója

Az Aurora Béke Pillangója gyémánt gyűjtemény nappali fénynél

A cikkben látható ékszerek fellelhetők a Fatumjewels Galéria ékszer kínálatában.

Az Aurora Béke Pillangója gyémántkollekció 240 természetes színes gyémántból áll, amelyek együttes tömege 167 karát (33,4 g).

Aurora Béke Pillangója

Az Aurora Béke Pillangója UV-fényben

Ezt a pillangó alakú gyémántmozaikot Alan Bronstein és Harry Rodman készítette. A munka tizenkét éven át tartott. A Béke Pillangója a szerelem, a szépség, az energia, a természet és a béke örökkévalóságát szimbolizálja.

Fatumjewels sárga gyémánt gyűrű

2004 novemberétől 2005 júliusáig a Béke pillangója a washingtoni Smithsonian Intézet National Gem Collection Galériájában volt kiállítva.

Fatumjewels kék gyémánt gyűrű

A Béke Pillangójának egy kisebb változata a Houston Természettudományi Múzeumban volt kiállítva 1994 júniusa és 1996 márciusa között. Az Aurora Butterfly of Peace 2008 májusától júliusáig a Museum of the Gemological Institute of America (GIA) állította ki, ezzel indították a „The Facets of the GIA” című kiállítást, amely bemutatja az Intézet kiemelkedő szerepét a gemológia világában.

Fatumjewels konyak gyémánt fülbevaló

A Béke Pillangójával kapcsolatos két kutatás új tudományos áttörést eredményezett a színes gyémántok fluoreszcenciáját (fluoreszkálását) és foszforeszcenciáját illetően. A fenti UV-fényben készült fotón láthatod, hogy a gyémántok akkor is fényt bocsátanak ki, amikor nincs jelen természetes fény.

Fatumjewels rózsaszín gyémánt gyűrű

Egy ilyen volumenű színes gyémánt gyűjteményt nem tudunk összeállítani számodra, ám mégis érdemes körülnézned a Fatumjewels Galéria gyémánt ékszer kínálatában, hiszen ott vár rád a következő kedvenced.

Fatumjewels Galéria