Gyémánt értéke

Kíváncsian tekintve a gyémántra

Az ókori görögök az istenek könnyeinek nevezték a gyémántot. Az ókori rómaiak azt hitték, a gyémántok a csillagokból leesett szilánkok.

Konyak gyémánt medál nyaklánccal

Tudtad, hogy a gyémánt ragyogásához a legfontosabb összetevő a csiszolás minősége? Amennyiben ez nincs tökéletesen kivitelezve, akkor nem számít sem a gyémánt színe, sem annak tisztasága.

Az életnek megvannak a fontos időszakai, de a legvarázslatosabb pillanatokhoz kizárólag a gyémánt illeszkedik.

Eljegyzési gyűrű egy karát gyémánt drágakővel

Egy gyémánt ékszernek különleges képessége van ahhoz, hogy boldogságot, szeretetet és a luxus érzését nyújtsa. Ez az egyetlen drágakő, mely örökké megmarad, nem lehet tönkre tenni. Ám a legjobb drágakövet kiválasztani, az bizony művészet.

A gyémánt minőségét megmutatva

Egy hozzá nem értő ember számára meglehetősen nehéz megállapítani egy drágakő minőségét, ám nálunk, a Fatumjewels Galériában a szakértői tudás a rendelkezésedre áll.

Klasszikus gyémánt button fülbevaló

Számunkra roppant fontos, hogy vásárlóink megértsék, hogyan tekintsenek a gyémántra az ékszereikben. Ezért szól ennyi írás ezen az ékszer blogon a gyémánt minőségéről, mivel számunkra fontos, hogy vásárlóink tudják, mit viselnek.

Egy tökéletesen csiszolt gyémánt visszatükrözi a fényt, így telik meg élettel ez a csodálatos drágakő. Szikrázik a fényben, ez adja meg a gyémánt belső tüzét, ami fantasztikus.

Rózsaszín gyémánt gyűrű

A csiszolás minőségének fontossága

Miért annyira fontos egy gyémánt esetében a csiszolás minősége? Valóban ez a legfontosabb tényező, mely még a gyémánt tisztaságánál és színénél is fontosabb?

Sárga gyémánt gyűrű

A Fatumjewels Galéria számára a kezdetektől fogva nagyon fontos volt, hogy a legmagasabb minőségű csiszolású gyémántokat nyújtsa vásárlói számára.

Mint fentebb említésre került, a kiváló csiszolás adja meg a gyémánt belső tüzét, ettől lesz élő a drágakő. Ezzel szemben egy rosszul csiszolt gyémánt olyan, mint egy fekete lyuk. A fény behatol a drágakőbe, de nem tükröződik vissza, hanem egyenesen átmegy rajta. Ebben az esetben mindegy, hogy milyen a gyémánt színe vagy minősége, nem kapjuk meg azt a szikrázást, azt a varázslatos élményt, amire vágyunk, amikor egy gyémántra tekintünk.

Gyémánt eljegyzési gyűrű

Nyilvánvalóan a tökéletesen csiszolt gyémántnak magasabb az ára, ám ez a legjobb befektetés, akár a látványt és az érzést vesszük figyelembe, akár a drágakő tényleges értékét.

Tekintsd meg a Fatumjewels Galéria szikrázó, élettel teli gyémánt ékszer kínálatát! Válaszd ki a hozzád leginkább illő ékszert!

Banner Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria banner