Gyémánt csiszolási formák a Fatumjewels ékszer blogon

Milyen csiszolású gyémánt a kedvenced? – 2. rész

Előző cikkünkben már nagyon sok különböző csiszolású gyémántot láthattunk, melyek egytől egyig gyönyörűvé varázsolják az ékszereket.

A cikk első részét itt találod: Gyémánt csiszolási formák 1. rész

Mint láthattad, az előző részben minden formáról írtunk néhány sort, ezzel is megkönnyítve számodra a választást. Márpedig a lehetőségek tárháza, ha nem is végtelen, de igen nagy. Nézzük tovább, milyen csiszolási formákat láthatunk még a gyémánt berkein belül.

Csepp csiszolás

Fatumjewels gyémántgyűrű csepp gyémántA csepp csiszolás nem tartozik a megszokott formák közé, már ami a gyémántot illeti.

Általában inkább színes drágakövek esetén szokták ezt a formát alkalmazni.

Ennek ellenére nagyon szép lehet, ha megfelelő módon alkalmazzák egy gyűrű vagy egy medál esetében.

A csepp csiszolási forma valójában a márkiz csiszolás és a briliáns keveréke.

Ovális csiszolás

Az ovális csiszolás az egyik legritkább csiszolási forma, ha gyémántról van szó. Mint ahogy a képen is láthatjuk, itt egy rózsaszín gyémánt kapott ovális csiszolási formát, amiből rögtön látható, hogy ez a forma valóban megköveteli a színt. Természetesen ezzel egy különlegességet kapsz, ráadásul egy klasszikus érzés is társul hozzá.

Fatumjewels rózsaszín gyémántgyűrű ovális gyémánt

 

Bagett csiszolás

A bagett csiszolás, a smaragd csiszoláshoz hasonlóan egy lépcsőzetes csiszolás. A különleges formáért sajnos be kell áldozni a ragyogás egy részét, hiszen ez a forma közel sem ragyog annyira, mint egy briliáns. Talán éppen ezért legtöbbször egyéb csiszolási formákkal keverve szokott megjelenni az ékszereken, mint ahogy ezt a fotón is láthatjuk.

Fatumjewels Crystal gyémántgyűrű bagett gyémánt

Cserébe azonban az ember kap egy kristálytiszta, ám jéghideg érzést, hiszen elképesztő erősen asszociálunk erről a formáról a jégre. Ezen kívül azt is érdemes tudni, hogy egy bagett csiszolású gyémánt több törődés igényel, mint más formák. Gyakrabban szükséges a tisztítás, hogy eredeti szépségében tündököljön az ékszer.

Asscher csiszolás

Ennek a csiszolási formának is nyolc oldala van, mely sok szempontból a smaragd csiszolásra emlékeztet. A nevét Joseph Asscherről kapta, aki az 1900-as évek elején hozta létre az első ilyen formájú gyémántot. Josep Asscher valójában a 20-as és 30-as évek art deco stílusával flörtölt.

Fatumjewels Hercegnő gyémántgyűrű asscher gyémánt

Azt is érdemes tudni, hogy asscher csiszolásra csak a legjobb minőségű, megfelelő tisztaságú gyémánt alkalmas. A fotón jól látható, hogy ez a csiszolási forma valódi vintage érzést biztosít.

Márkiz csiszolás

A márkiz csiszolás egyszerre ad arisztokratikus és modern megjelenést. A hosszúkásra nyújtott, mindkét végén csúcsos forma nagyon jó lehetőség az ujjak vékonyítására, legalábbis erősen ezt az illúziót kelti az optikai csalódás

Fatumjewels gyémánt zafír gyűrű márkiz gyémánt

Ezen kívül azoknak a hölgyeknek is jó választás lehet, akik nem elégszenek meg az általános formákkal, hanem valami különlegeset, valami eltérőt keresnek.

Gyémántok a Fatumjewels Galériában

A Fatumjewels Galériában kiváló minőségű, ellenőrzött forrásból származó gyémántokkal dolgozunk.

A csiszolás tekintetében minden körülmények között a legjobb minőséggel szolgálunk, hiszen tudjuk jól, milyen mértékben befolyásolja a végeredményt, azaz az ékszert. Kizárólag a Kimberley Egyezménynek megfelelő ellenőrzött gyémántokat vásárolunk, melyről itt olvashatsz bővebben: Konfliktusmentes gyémántok

A Fatumjewels Galériában elsősorban, ám nem csak egyedi ékszereket készítünk. Választhatsz a gyémántgyűrű, gyémánt fülbevaló, gyémánt medál és egyéb ékszerek közül.

Amennyiben nem találnád meg azt a formát vagy színt, amit keresel, mondd el, mit szeretnél és mi elkészítjük számodra.

Nézz körül a Fatumjewels Galéria gyémánt ékszer palettáján és vedd fel velünk a kapcsolatot!

Banner Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria banner