Rainbow szivárvány

Rainbow fehérarany multikolor nyakék

Viseld a szivárványt a nyakad körül színes drágakövekből! Vidámságot árasztó egyedi Fatumjewels Rainbow nyakék több mint 70 karát össztömegű színes drágakővel.

A szivárvány rengeteg mítoszban, mesében és vallási meggyőződésben helyet kapott szerte a világon, ami nem csoda, hiszen egy gyönyörű, megfoghatatlan jelenségről van szó. Napjainkban is megállunk gyönyörködni, ha szivárványt látunk és megpróbáljuk elérni, még akkor is, ha tudjuk, hogy ez lehetetlen. Ezt a Fatumjewels szivárványt most elérheted, birtokolhatod, bármikor viselheted.

Rainbow egyedi multikolor nyakék Fatumjewels

Szivárvány a mitológiában

A szivárvány és a kincs fogalma sok mítoszban összefonódott. Talán éppen azért, mert a valódi, tartós szivárvány ritka, és ha meglátod, örökké gyönyörködni akarsz szépségében.

A szivárvány tövében elrejtett kincs fogalma több európai kultúrában jelen van. Többek között az ír folklórban, ahol a leprechaunok ott rejtették el az aranyat.

A kínai mitológiában elszakadt az égbolt, melyet Nuwa istennő színes kövekkel, pontosan öt drágakővel zárt le, így jött létre a szivárvány. A japán mitológiában az első istenek szivárványon ereszkedtek le a Földre. Az ausztrál mitológiában egy szivárványkígyó teremtette a világot. A Gilgames-eposzban a szivárvány Istár nyaklánca, melyet az égre helyezett. Esetleg az a vágy volt a mítosz alapja, hogy az ember szerette volna magán viselni a szivárványt?

Rainbow egyedi multikolor nyakék Fatumjewels

Különböző vallásokban is előfordul a szivárvány, gyakran ugyanazzal a jelentéssel, miszerint ez egy másik világba vezető út. A skandináv mitológiában Midgardot és Asgårdot (a földi és égi világot) köti össze a szivárvány. Ezen a szivárványhídon kísérik a valkűrök az elesett harcosokat a Valhallába.

A kereszténységben is megjelenik a szivárvány. Isten küldte azt az emberiséggel kötött szövetség jeleként az özönvíz után, mely azt jelentette, hogy többé nem lesz ugyanilyen megpróbáltatása az emberiségnek. Egyes értelmezések szerint keresztény nézőpontból a szivárvány színei nagy jelentőséggel bírnak. A kék jelenti az özönvizet, a piros a világégést, a zöld pedig az új földet. Tekints meg ezt a Fatumjewels Rainbow nyakéket és fedezd fel benne a színeket!

Rainbow egyedi multikolor nyakék Fatumjewels

Napjainkban a szivárvány, mint szimbólum olyan értékeket képvisel, mint a különbözőség (mint sokszínűség), az elfogadás, a befogadás és a remény. Többféle szivárvány zászlót használtak a történelem során különböző kultúrákban az inka indiánoktól és reformistáktól kezdve a különböző békemozgalmakig.

Írisz, a szivárvány istene

A görög mitológiában Írisz volt az eget a Földdel összekötő szivárvány istene, illetve istennője.

Az Élüszioni kertek voltak a halottak végső nyughelyei, ami egy boldog hely volt az Emlékezés tava mellett. Itt nem volt nélkülözés, ám nem mindenki juthatott be. Írisz kísérte ide az erre érdemeseket, méghozzá egy szivárványhídon. Talán ez az oka annak, hogy a görögök a mai napig írisz virágokat ültetnek a sírokhoz.

Rainbow egyedi multikolor nyakék Fatumjewels

A monda szerint Írisz felhőket vitt az égre, hogy essen az eső, ezáltal létrejöjjön a szivárványhíd, és el tudja végezni a munkáját, hogy a halottakat az őket megillető helyre tudja kísérni.

Aphrodité könnycseppei

A szépség és a szerelem istennőjétől távol állt a boldogság és a vidámság, amikor a szivárványt létrehozta, hiszen az ő könnycseppein törnek meg a napsugarak, így alakult ki a színes jelenség.

Aphrodité egyszer csak rádöbbent, hogy gyermeket szeretne, ám senkit nem talált méltónak az apa szerepére. Egy idő után megelégelte a dolgot és eldöntötte, hogy napkeltekor felmegy az Olümposz tetejére és az lesz a kiválasztott apa, akit először megpillant.

Így is tett az istennő, ám az első, aki napkeltekor ébredt, az a kovács isten volt, a csúf Héphaisztosz. Aphrodité azonban tartotta magát elhatározásához. Elcsábította a kovács istent, majd gyermeket nemzettek. Néhány nap elmúltával Aphrodité gyermekeket hozott a világra, ám azok ugyanolyan csúfak voltak, mint az apjuk. Mint később kiderült, az egész Zeusz, a főisten műve volt, akinek nem tetszett Aphrodité döntése és viselkedése, így csúf gyermekekkel büntette az istennőt.

Aphrodité rettenetes, mély bánatba süllyedt, és elkezdett könnyeket hullatni. A Napnak megesett rajta a szíve és előbújt. Erőteljes sugaraival próbálta felszárítani Aphrodité könnyeit, ám a napsugarak megtörtek a könnycseppeken, így jelent meg a szivárvány. Azóta is úgy tartják, hogy amikor megjelenik a szivárvány, akkor Aphrodité csúf gyermekei miatt sírdogál.

Ez azonban ne vegye el a kedvünket a csodás égi jelenségtől, ami többnyire vidámságot, életkedvet szimbolizál. Elég ránéznünk erre a Fatumjewels Rainbow nyakékre, azonnal jókedvre derülünk tőle.

Viseld magadon a szivárványt, érezd az ősi mítoszokból áradó erőt és jókedvet!

Rainbow egyedi multikolor nyakék Fatumjewels