Menyasszonyi ékszertrendek

A 4 leggyakoribb ékszertrend menyasszonyoknak

Gyakori eset, amikor valaki az esküvői ékszereit próbálja kiválasztani, elgondolkodik azon, hogy a többi leendő menyasszony mit választ? Ez egy természetes reakció, ezért alább közzétesszük a legnépszerűbb ékszertrendeket menyasszonyok számára.

Négy népszerű trend hódít napjainkban a menyasszonyi ékszerek körében, ami nyilvánvalóan az esküvő témájára is kihatással van. Megpróbáljuk pontosan körvonalazni ezeket a trendeket, hátha magadra ismersz, és ezzel megkönnyítjük a választást.

Menyasszonyi ékszertrendek

Napjainkban az esküvői ékszertrendek főként arról szólnak, hogy azok személyre szólóak legyenek, tehát egyediek. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden egyes viselt ékszernek egyedi darabnak kell lennie, sokkal inkább jelenti azt, hogy kifejező ékszerek legyenek, illeszkedjenek a menyasszony külső és belső jellemvonásaihoz egyaránt.

A Fatumjewels Galéria tervezőcsapata új alapokra helyezte az ékszertervezést. Természetesen hatással vannak munkáinkra a makrotrendek, tehát az általános trendek, melyek értékkel ruházzák fel azokat az általános dolgokat, melyet helyénvalónak és érdekesnek gondolunk, ezen kívül pedig ott vannak a mikrotrendek, amit hétköznapi nyelven divatnak hívunk. Ez utóbbiak adnak színeket és formákat az alap értékekhez.

A következő makrotrendek befolyásolják jelenünket ebben a pillanatban:

– A természetről való gondoskodás és a fenntarthatóság.

– Ki akarunk állni azért, hogy minden ember egyenlő értékekkel bír. Ezzel együtt aktívan elutasítjuk azt, ami ezzel ellentétes, illetve amivel nem akarunk közösséget vállalni.

– A hagyomány, a kultúra és a művészetek nagyra értékelése.

Mindezek képezik munkánk alapjait, melyeket színekkel és formákkal ruházunk fel. Így születnek meg a Fatumjewels ékszerek.

A fentiek alapján négy tipikus menyasszony típust és hozzájuk illő ékszertrendet mutatunk be, akikkel a leggyakrabban találkozunk a Fatumjewels Galériában.

A bohém menyasszony: „Érzem, hogy ez helyes”

A ’70-es évek hangulata újra meghódította az esküvőtrendet. Ráadásul nyugodt és egyedi stílusával erősen befolyásolja az egyéb trendeket is.

A „természet gyermeke” romantikus stílusban, nyugodt körülmények között és természetközeli élményt biztosítva megy férjhez. A gyengédség és testközeliség fontos, még az is előfordul olykor, hogy mezítláb vonul az oltár elé. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem visel ékszert, ám kizárólag természetes, valódi drágakövek mellett teszi le a voksát.

Színes gyöngy karkötő

A bohém menyasszony mottója: „Érzem, hogy ez helyes”. A természet és a művészet inspirálja.

Rozé arany gyémánt gyöngy medál

Hozzájuk a rozé arany áll a legközelebb, kedvenc drágakövük pedig a gyöngy és a csiszolatlan vagy fantázia csiszolású valódi drágakövek.

Rozé arany gyémánt iolit topáz fülbevaló

A luxust kedvelő menyasszony: „Ragyogjon!”

A luxust kedvelő menyasszony kalandra vágyik a luxus világában, és az első dolga az esküvőtervezés során lefoglalni a limuzint a nagy napra.

Boldogan megy férjhez nehézselyem menyasszonyi ruhában, valamint hozzá illeszkedő szikrázóan csillogó magas sarkú cipőben.

Mottója: „Minden megoldódik, csak ragyogjon!” Őt a hírességek, a művészet, a dizájn és a luxus inspirálja.

A luxust kedvelő menyasszony pontosan nyomon követi az ékszertrendeket, mindenképpen a legújabb divat szerinti formák közül választ (nem csak az esküvőjére).

Gyémánt fülbevaló

A hozzá illő drágakő a ragyogó gyémánt, akár színes gyémánt, ami jól látható.

Rusztikus gyémánt citrin medál

A klasszikus menyasszony: „Ez pont jó lesz”

A klasszikus menyasszony lélekben egy valódi hercegnő. Nem mesebeli, hanem valódi. Józanul, átgondoltan kiválasztott klasszikus menyasszonyi megjelenéssel.

Ő matt selyemben és csipkében megy férjhez. Szexi, de nem túl szexi, ízléses, nem túl kihívó menyasszonyi ruhát választ. Pontosan azt a klasszikus stílust részesíti előnyben a ruhaválasztás, az ékszer választás és az esküvő témájának kiválasztása során, ami az ő megítélése szerint tökéletes.

A klasszikus menyasszony mottója: „Se nem túl unalmas, se nem túldíszített, hanem pont jó”. Őt a híres történelmi uralkodók inspirálják, valamint azok a ma is élő hírességek, akik megítélése szerint klasszikusan ízlésesek.

Klasszikus gyémánt fülbevaló

Előnyben részesíti a fehér- és a rozé aranyat. Kedvenc drágaköve a fehér gyémánt és a fehér gyöngy.

Sósvízi Akoya gyöngysor

A koncepcionális menyasszony: „Kockának lenni trendi”

Mindegy, hogy a koncepcionális menyasszony folyékonyan beszél-e tünde nyelven, vagy más populáris jelenség tölti ki napjait, biztos, hogy mindent személyesen és alaposan fog kiválasztani és megtervezni az esküvője napjára.

Az ő esküvőjén minden koncepcionális lesz, speciális, különleges és egyedi, és amikor eljön a nagy nap, bármi megtörténhet.

A koncepcionális menyasszonyt a saját érdeklődési köre inspirálja, általában tévésorozatok, képregények. Ezt a felfogásbeli különcséget egészen biztosan felfedezhetjük az elemekben, témában, menyasszonyi ruhában, ékszerekben az esküvő napján.

Mottója: „Kockának lenni trendi, és én magam választok ki mindent magamnak”.

Meglepő módon a koncepcionális menyasszony kedveli a rusztikus ékszereket, kifejezetten rajong az ötletért, hogy örökölt, régi ékszert viseljen az esküvőjén. Kifejezetten akkor erős ez a késztetés, ha az érdeklődési köre középkorra, illetve egy ál-középkorra datálódik.

Rusztikus színes gyémánt fülbevaló

Természetesen a speciális dizájnt is kedveli az ékszerek terén, főként a szokatlan formákat, szokatlan csiszolási módokat.

Eozin kék gyöngy karkötő

A drágakő típusa nem számít, csak valódi legyen, és színben illeszkedjen az elképzeléseihez.

Cyber Wings gyémánt apatit fülbevaló

Magadra ismertél valamelyik menyasszonyi típus leírásában? Ne habozz igénybe venni a Fatumjewels Galéria segítségét. Az esküvőd a Te napod. Legyen minden úgy, ahogy Te szeretnéd!

Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria