Esküvő tervezés

Ezeket a hibákat ne kövesd el, amikor az esküvődet tervezed!

Éppen az esküvődet tervezed, esetleg úgy gondolod, hogy erre hamarosan sor kerül? Olykor ez meglehetősen stresszes. A Fatumjewels ékszer blogon összeszedtünk néhány általános hibát annak érdekében, hogy Te ne kövesd el azokat.

Az esküvő egy fantasztikus nap, egy valódi szerelemnap, mégis sok pár már a tervezési szakaszban elkövet néhány hibát. Az alábbi cikket olvasd el, mielőtt nekilátsz a tervezésnek! Kerüld el a legáltalánosabb hibákat!

Esküvő tervezés

Könnyű hibát véteni

Éppen most kezdtétek el tervezni az esküvőtöket és máris mindent aprólékos pontossággal össze akartok írni?

Nagyon sok mindenre kell gondolni az esküvőtervezéssel kapcsolatban. Le kell foglalni az éttermet (vagy egyéb szórakozóhelyet), el kell dönteni az esküvő témáját, a koszorúslányok személyét, a tanúkat. A tervezés és a stressz közepette könnyű hibát véteni.

Legyen B terved

Bármilyen jól is legyen megtervezve egy esküvő, előre nem látható események történhetnek. Legyen B terved!

Esküvő tervezés

Előre nem látható események történhetnek akaratlanul, például elkezd esni az eső egy szabadtéri esküvő esetén. Történhetnek azonban kisebb balesetek is, például elszakadhat egy ruhadarab. Ügyelj arra, hogy legyen készenlétben esernyő a vendégek számára, valamint egy elsősegély doboz minden esetre, tűvel, cérnával, sebtapasszal. Valójában ez képes megmenteni egy esküvőt.

Túl sok vendég túl kicsi helyen

Soha ne vedd készpénznek az étterem vagy szórakozóhely maximális befogadóképességét.

Egy szórakozóhely maximális befogadóképessége úgy van meghatározva, hogy teltház legyen. Ez nem megfelelő egy esküvő számára, hiszen senki nem szereti, ha túl meleg van és mozdulni sem lehet.

Legyen részletes éttermi szerződésed

Rengeteg probléma származhat abból, ha az éttermi, illetve az étellel kapcsolatos szerződésed nem megfelelően részletes.

Esküvő tervezés

Egy általános szerződés az étteremmel rengeteg problémához vezethet. Olyan megállapodást kössetek, amiben minden részletesen le van fektetve. A pontos menünk kívül még az is legyen benne, hogy hány tányér és evőeszköz áll majd rendelkezésre, és ez milyen típusú porcelánból áll. Csak ez nyújt biztonságot számotokra ahhoz, hogy ha valami probléma merül fel az esküvő napján, ha valami nem a megállapodás szerint történik, akkor a szerződésre hivatkozva könnyedén és gyorsan meg tudjátok oldani.

Ne akarj mindenkit boldoggá tenni

Természetes késztetés mindkettőtök részéről, hogy szeretnétek, ha mindenki elégedett lenne, ám elhihetitek, hogy ez lehetetlen.

Minden rokonnak megvan a konkrét elképzelése arról, hogyan is kell lezajlani egy esküvőnek, konkrétan a ti esküvőtöknek. Ezek az elképzelések ritkán ugyanolyanok. Éppen ezért tudatosítsátok magatokban, hogy ez a ti napotok, ezen a napon minden rólatok szól. Anyukák, nagymamák, anyósok között mindig lesz egy-két személy, aki ezt nem így gondolja, éppen ezért már a tervezési fázisban tegyétek egyértelművé, hogy tehetnek javaslatokat, de a döntéseket ti hozzátok meg.

A szinglik ültetési rendje

Sokan úgy gondolják, hogy nincs is annál romantikusabb, mintha elmondhatják évekkel később, hogy a legjobb barátjuk vagy barátnőjük az ő esküvőjükön találta meg élete párját. Ezt ne az ültetési renddel akard megoldani.

Esküvő tervezés

Amikor az összes szinglit egy asztalhoz ülteted, akkor teljesen egyértelmű, hogy mi ezzel a szándékod. A végeredmény azonban az lesz, hogy ők kínosan érzik magukat, és pontosan ezt az emléket őrzik meg az esküvődről. Természetes, hogy szeretnéd nekik is ugyanazt a boldogságot, mint amit ti átéltek, de igen kicsi rá az esély, hogy ezt az összeültetéssel fogod elérni. Sokkal kellemesebb lesz mindenki számára a ti nagy napotok, ha a hasonló érdeklődésű embereket ülteted egy asztalhoz.

A stressz tönkre tehet mindent

Az ifjú pár az esküvője napján nyilvánvalóan stresszes, de ne hagyjátok, hogy ez teljesen eluralkodjon rajtatok.

Ez a nap arról szól, hogy összekötitek az életeteket, hivatalossá teszitek a szerelmeteket, mivel eldöntöttétek, hogy együtt fogjátok leélni az életeteket. Ez egy nagy lépés, az életben az egyik legnagyobb. Csak az érzelmeitek számítanak, semmi más. Előfordulhat, hogy történik majd valami előre nem látható dolog az esküvőtök napján, de ezt stresszeléssel semmiképpen nem fogjátok tudni megelőzni. Amikor tényleg történik valami, akkor vesztek egy mély lélegzetet és megoldjátok. Kár ezen aggódni egész nap, hiszen ez tényleg elronthat mindent.

Egy prioritási listával kezdjétek a tervezést

A tervezési fázis legelején készítsetek egy prioritási listát a leglényegesebb dolgokról.

Némelyek hajlamosak arra, hogy olyan aprólékossággal tervezzenek, ami miatt félresiklanak a dolgok. Ilyen esetben jó, ha van mihez visszatérni. Éppen ezért szükséges egy bázis, ami a tervezés esetében egy prioritási lista, ami a legfontosabb dolgokat magában foglalja, amihez hozzá lehet igazítani az apróbb dolgokat.

Készítsetek költségvetést

Nagyon lényeges momentum, hogy az esküvő megtervezése a költségvetés meghatározásával kezdődjön.

Hányszor hallhatjuk ismerőseinktől, hogy az esküvőjük jóval többe került, mint az elején gondolták. Ez általában egyetlen hiba eredménye, mégpedig a költségvetés meghatározásának elmulasztása. Amikor csak körülbelül határozzátok meg a költségeket, akkor teljesen biztos, hogy sokkal magasabb összegre fog rúgni, mint gondoltátok. Mindenképpen a tervezés legelején határozzátok meg, hogy mekkora összeget szántok az esküvőre.

Nem szükséges mindent kontroll alatt tartanotok

Az ember óriási szükségét érzi a kontrollnak, ha a saját esküvőjéről van szó, ez azonban olykor túl nagy terhet jelent.

Rengeteg mindent kell nyomon követni egy esküvő szervezése során, miközben a leendő ifjú párnak a hétköznapi életét is élnie kell. Már ez önmagában folyamatos stresszt jelenthet. Ne féljetek mások segítségét kérni! Engedjétek el a folyamatos ellenőrzés szükségességét! Amikor már eldöntöttétek egy-egy dologgal kapcsolatban, hogy mit szeretnétek, a lebonyolítást végezheti más is. Így lesz igazán élvezetes és stresszmentes az esküvőszervezés.

Semmit ne hagyjatok az utolsó pillanatra

Olykor az emberek túl rövid időt adnak maguknak az esküvőjük megtervezésére, illetve megszervezésére. Ez óriási hiba, hiszen sok minden marad az utolsó pillanatra.

Esküvő tervezés

Hónapokkal az esküvő előtt nem lehet tudni, hogy mi fog történni, mi fog közbe jönni. Közbejöhet egy extra munka vagy egy betegség, vagy bármi más, ami lehetetlenné teszi, hogy a szervezést olyan tempóban végezzétek, mint ahogy a legelején gondoltátok. Éppen ezért egyetlen feladatot se halogass, mondván, hogy annyi idő van még hátra. Arról nem is beszélve, hogy a halogatás további stresszhez vezet, még akkor is, ha minden simán megy.

Ezek voltak a Fatumjewels ékszer blog esküvőtervezési tanácsai leendő házasulandó pároknak. Reméljük, hogy sikerül néhány olyan tippel előállnunk, ami könnyebbé teszi számotokra a tökéletes esküvő megszervezését.