Márkiz gyémánt zafír ékszer szett

Az Év Ásványa 2024-re – 2. rész

Az Év ásványa 2024-es évre a korrund lett. Előző cikkünkben a rubinról esett szó, jelen írás pedig a zafírról szól.

A zafír a korrund egy másik változata, mely jellegzetes kék színéről jól ismert. Természetesen más színekben is létezik, ám a kék zafír az egyik legkedveltebb, nemcsak a zafírok, de a drágakövek között is. Hosszú története során számos mitikus, kulturális és ezoterikus jelentéssel ruházták fel ezt a drágakövet, mely a 2024-es év ásványa lett.

Fehérarany gyémánt kék zafír gyűrű

Mivel egy ásványról, ám két drágakőről van szó, ezért két külön írásban részletesen írunk mindkét drágakőről, hiszen 2024-ben a rubin és a zafír lesz a főszerepben. Jelen írás a zafírról szól. A rubinról előző cikkünkben olvashatsz. A fotókon a Fatumjewels Galéria zafír ékszereit láthatod. A fotókra kattintva az adott ékszerekkel kapcsolatban bővebb információt találsz.

Fehérarany gyémánt kék zafír fülbevaló

Az elegáns kék szín

Mielőtt tüzetesebben megnéznénk a zafír drágakövet, tegyünk egy kis kitérőt a kék szín felé.

A kék szín ezoterikus és szimbolikus értelmezése számos kultúrában megtalálható, és gyakran kapcsolódik az égbolt, a tenger és a víz színéhez.

Fehérarany gyémánt kék zafír nyakék

Három fontos ezoterikus vonatkozása van a kék színnek. Az alábbiakban röviden szólunk mindről.

  • Nyugalom és békesség: A kék a nyugalmat és békét szimbolizálja. Ezen tulajdonságai miatt gyakran használják relaxációs környezetekben, például hálószobákban és meditációs terekben.
  • Szabadság és tágas terek: A kék az égbolt és a tenger színeivel kapcsolódik a tágas terek és a szabadság érzetéhez. Ezért néha az utazás és a szabad szellem jelképe.
  • Bölcsesség és spiritualitás: A mélyebb kék árnyalatok az éteri színekhez kötődnek, és ezért az ezoterikus hagyományokban a bölcsesség és a spiritualitás szimbólumai lehetnek.

Fehérarany gyémánt kék zafír karkötő

Ezen kívül azonban még számos képzettársítás járul a kék színhez, melyek közül néhány évszázadok vagy évezredek óta fennáll. Ezek közül némelyik összekapcsolódik az ezoterikus gyógyítással.Nézzünk néhányat ezek közül is.

  • Torokcsakra: Az ezoterikus rendszerekben a kék színt gyakran a torokcsakrához társítják. Ez a csakra a kommunikáció, az önkifejezés és a kreativitás központja, és a kék színnel támogatva segíthet az egyensúly fenntartásában.
  • Gyógyító hatások: A kék színt néha gyógyító tulajdonságokkal is felruházzák. A kék segíthet a stressz csökkentésében, valamint a mentális frissesség fenntartásában.
  • Meditáció: A kék szín használata meditáció során nyugtató hatású lehet, és segíthet a mélyebb belső összpontosításban.
  • Az angyalok színe: Az ezoterikus hagyományokban a kék színt az angyalok színének is tekintik, és azt mondják, hogy az angyalok gyakran sugároznak kék színű fényt.

Végül ne feledkezzünk meg a kék színről, mint a tisztaság és ártatlanság jelképéről. Mindenki ismeri a kötelező „valami kék” viseletet menyasszonyok számára, mely szokás szorosan összekapcsolódik a kék szín és az ártatlanság összefonódásával.

Fehérarany gyémánt kék zafír gyűrű

Az ezoterikus kék zafír

Az ezotériában jártasak jól tudják, hogy a kék zafír nyugalmat, békességet és tisztánlátást nyújt viselője számára.

Fehérarany kék zafír fülbevaló

A kék zafír a következő jelentőséggel bír, mely olykor hiedelemnek minősült, mára azonban általános szimbólumként ismeretes.

  • Bölcsesség és tisztaság: A kék zafír a nyugalmat, bölcsességet és tisztaságot szimbolizálja. A kék zafírt gyakran hozzák kapcsolatba az égbolt és a tiszta víz színeivel.
  • Hitelesség és hűség: A kék zafírt hosszú ideje a hitelesség és hűség szimbólumaként értelmezik. Ezért gyakran használják eljegyzési gyűrű díszeként és esküvői ékszerekben.

Fehérarany gyémánt kék zafír medál

Ezoterikus értelmezésben a kék zafír olyan sokrétű, hogy lehetetlen ezt egyetlen írásban összefoglalni, ezért csak érintőlegesen szólunk erről.

Lélekfejlődés és spirituális útmutatás

Az ezoterikus hagyományokban a zafírt gyakran kapcsolják a lélekfejlődéshez és a spirituális útmutatáshoz. Segíthet az intuíció fejlesztésében és az elmélyült meditációban.

Mágikus erők

Több kultúrában hitték, hogy a zafír különleges mágikus erőkkel rendelkezik, beleértve a jó szerencsét, a gyógyítást és a védelmet.

Csakra-harmonizáció

Az ezoterikus gyakorlatokban a zafírt a torokcsakrához, a kommunikáció és az önkifejezés központjához kapcsolják. Segíthet az egyensúly fenntartásában ezen a területen.

Fehérarany gyémánt kék zafír nyakék

Mindenki szeretne segítő erőket „kölcsönözni” a természettől. Ehhez a zafír ékszer nagy segítséget nyújt. Válaszd Te is a természetes és valódi energiákat!

Nézz körül a Fatumjewels Galéria zafír ékszerei között és válaszd ki a hozzád leginkább illő ékszert!

Banner Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria banner