Mérleg drágaköve a smaragd

A Mérleg drágaköve: a smaragd

A smaragd a megújulás, a tavasz, a szépség és az egyensúly drágaköve. Pontosan ezért áll olyan közel a Mérleghez.

Az egyensúly nagyon fontos az élet minden területén, és erre a Mérleg törekszik leginkább az összes csillagjegy közül. Ezért olyan fontos számára ezt folyamatosan megerősíteni, hiszen az egyensúly a Mérleg lételeme.

Fehérarany gyémánt smaragd gyűrű

Az egyensúly megteremtése smaragd révén

A Mérleg kizárólag akkor érzi azt, hogy megtalálta a helyét a világban, ha tökéletes harmónia veszi körül. Mindent ahhoz igazít, hogy érezze a kiegyensúlyozottságot.

Smaragd nyaklánc

Természetesen minden ember erre vágyik, ám a Mérleg boldogtalanná válik, ha stressz vagy egyéb okból kibillen az egyensúlyából. Ennek elérését és fenntartását nagymértékben segíti a smaragd.

A kiegyensúlyozottság alapfeltétele az összhang, a szeretet és a nyugalom. Pontosan ezeket biztosítja a smaragd. Természetesen tennünk is kell érte, ám a Mérleg képes rá. Alap jellemvonásai közé tartozik a türelem és a kitartás. A smaragd főként abban segít, hogy tisztábban lásson, ezáltal meglássa a lehetőségeket a tökéletes harmónia megteremtésére.

A turmalin segít helyreállítani a dolgokat

A Mérleg esetében minden a kiegyensúlyozottságról szól, természetesen a turmalin is ebben segít.

Színes turmalin ékszer szett

Míg a smaragd a harmónia megteremtésében, addig a turmalin a kibillent egyensúly helyreállításában segít. Nehéz periódusokban a turmalin „kiegyenesíti” a gondolatokat, így a Mérleg könnyedén észreveheti, hogy mely személyek vagy milyen szituációk felelősek a felborult egyensúlyért. Nemcsak a felismerésben segít, hanem a helyreállításban is. A Mérleg ezáltal képes megtalálni a helyes irányt.

Az akvamarin megakadályozza az elhamarkodott döntéseket

Bár a Mérleg végtelenül türelmes, mégis olykor hajlamos elhamarkodottan dönteni.

Gyémant akvamarin berill goshenit heliodor nyakék

Pontosan a tökéletes egyensúlyra való törekvése váltja ki azokat az előítéleteket, melyek olykor hozzájárulnak a rossz döntésekhez. Az igyekezet, hogy minél előbb tökéletesek legyenek a dolgok, elhamarkodott döntéshez vezethetnek. Az akvamarin éppen ezeket a döntéseket segít megakadályozni.

A rózsakvarc a belső harmóniát teremti meg

A Mérleg sok esetben nem számol azzal, hogy a harmóniát először saját magunkban kell megteremtenünk, csak így érhetjük el a tökéletes kiegyensúlyozottságot.

Fehérarany rózsakvarc ékszer szett

A rózsakvarc éppen ezt támogatja. Rámutat a Mérleg saját belső értékeire, ami sokszor elegendő ahhoz, hogy a harmónia helyreálljon. A Mérleg ezáltal gyorsan rájön arra, hogy saját belső békéje az, amit meg kell osztania környezetével, így áll helyre az egyensúly. A Mérleg különleges szeretetteljes kisugárzása alapvető tulajdonsága, ami másokban is szeretetet ébreszt. Ezt az állapotot segít elérni a rózsakvarc.

Reméljük, hogy sikerült megfelelő tippeket adnunk egy Mérleg ajándékozásához. Az alábbi képre kattintva a Fatumjewels Galéria teljes ékszer kínálatát megtekintheted.

Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria