Aurora Borealis

Aurora gyémánt smaragd medál

A római hajnal istennő, Aurora szépsége ihlette meg a Fatumjewels Galéria tervezőit, hogy létrehozzák ezt a csodálatos Aurora gyémánt smaragd medált.

Nem véletlen, hogy Aurora istennőről nevezték el a mesés északi fényt, mely megjelenésekor az ember szinte érzi az istenek jelenlétét. A mágikus hangulatú Aurora Borealis sejtelmes zöld fényét nem lehet mással kifejezni, mint egy színben hozzá illeszkedő smaragd drágakővel.

Aurora Borealis

Aurora, a hajnal istennője

Aurora istennő és az éltető fény között szoros összefüggés van, hiszen a hajnallal jelennek meg az első fénysugarak az égbolton.

Aurora testvére Héliosz, a napisten. Minden reggel Aurora feladata, hogy Héliosz szekerét felvezesse az égboltra. Aurora neve is innen származik, melynek jelentése hajnalpír.

Aurora Héliosz szekerében ül, kezében azokkal a kulcsokkal, melyek az égbolt kapuját nyitják. Minden hajnalban kinyitja ezt a kaput, hogy testvére feljusson az égre, hogy mi emberek minden nap élvezhessük a napsugarakat, a világosságot és a fényt.

Ezt a hangulatot teremtette meg a Fatumjewels Galéria, így jött létre az Aurora gyémánt smaragd medál.

Aurora gyémánt smaragd medál

Aurora Borealis a különböző hitvilágokban

Szinte mindenki tisztában van azzal, hogy az északi kultúrában az Aurora a valkűrök pajzsáról visszaverődő fény. Ám mit gondoltak erről a más kultúrákban élő emberek.

Dél-Ausztráliában az emberek egy csoportja úgy gondolta, hogy egy gonosz szellem gyújtott óriási tüzet, ennek a zöld fényét látják. Ugyanitt egy másik népcsoport tagjai a holtak országában égő tűz fényének vélték.

Aurora Borealis

Amerika különböző pontjain egyesek szerint a szellemek üzenetét hordozza az Aurora, mások úgy vélik, hogy a szellemvilágban égő tűz zöld fényét látják. Megint mások szerint az Aurora akkor jelenik meg, amikor az óceán körül óriási tüzek gyulladnak. Olyan feljegyzési is fennmaradt, miszerint az Aurora valójában napfény, ami olyan erősen lobog, hogy eléri az éjszakai oldalt is. Egyesek szerint viszont a gleccserek fénylő felszíne okozza a zöld jelenséget.

Láthatjuk, hogy az Aurora Borealis oka régóta foglalkoztatja az embert, ám konkrét magyarázatot nem olyan régóta áll módunkban adni erre a gyönyörű fényjátékra.

Az Aurora nem más, mint töltött részecskék a napszél által felkavart légkörben. A légkör összetevői ezáltal ionizálódnak, mely révén fényt bocsátanak ki. Ez a sejtelmes Aurora Borealis valójában. Ettől azonban nem lesz kevésbé gyönyörködtető.

Amikor Aurora megszólal

Az északi legendák szerint az Aurora Borealis olykor sejtelmes hangokat ad ki.

A legtöbb ember sokáig úgy gondolta, hogy ezek csak hiedelmek, mivel főként szellemek suttogását vélték hallani, melyet a zöld fény bocsátott ki magából. Egyesek recsegő, csattogó hangokról számoltak be. Bizonyíték azonban nem volt rá egészen néhány évvel ezelőttig.

Az igazság azonban kiderült, amikor 2012-ben először sikerült felvételen rögzíteni, amint Aurora megszólal. Az ok hasonló a fényjelenség okához. A töltött részecskék az inverziós rétegbe ütköznek és ezáltal azonnal elveszítik töltésüket. Valójában ezeknek az ütközéseknek a hangját hallották már évszázadokkal ezelőtt is, mely a legendák alapját képezte. Végül kiderült, hogy Aurora tényleg megszólal, hallható hangokat ad ki.

Az Aurora Borealis varázslatos ereje

Bármennyit is tudunk felvilágosult emberként az Aurora Borealis okáról, ez a tény semmit nem von le sejtelmességéből.

A varázslat, amit akkor érzel, amikor a zöld fényre tekintesz, semmihez sem hasonlítható. Még ha tisztában is vagyunk a tényekkel, akkor is érezzük az ősi mágiát, mely ebből a gyönyörű fényjelenségből árad.

Aurora Borealis

Valószínűleg soha nem ér véget az a folyamat, amikor az Aurora különböző művészeket ihlet meg. Természetesen az ékszer tervezőket sem hagyja hidegen a jelenség. Időről időre újra megpróbálja valaki belecsempészni egy ékszerbe az Aurora mágikus erejét.

A Fatumjewels Galéria tervezőinek ez a próbálkozás meglehetősen sikeresnek bizonyult. Éppen elegendő, ha rápillantasz erre az Aurora gyémánt smaragd medálra.

Aurora gyémánt smaragd medál

Szeretnéd mindig a közeledben érezni az Aurora varázslatát? Ragyogj kedved szerint ezzel a Fatumjewels ékszerrel, a varázslatot pedig bízd rá nyugodtan a smaragd zöld fényére.