Auróra - Északi fény

Északi Fény gyémánt smaragd karkötő

Az északi fény a leggyönyörűbb fényjelenség, amit az ember láthat. A smaragd az egyetlen drágakő, mely révén lehetséges ezt megjeleníteni egy ékszer csodás díszeként.

Nem meglepő, hogy ehhez a földöntúli szépségű fényjelenséghez rengeteg hiedelem és mítosz kapcsolódik, hiszen elegendő ránézni, és máris érezzük azt a nem evilági hangulatot, ami a mítoszokat körbelengi. Pontosan ezt érezheted minden alkalommal, amikor rápillantasz erre a Fatumjewels tervezésű egyedi Északi fény smaragd karkötőre.

Északi Fény gyémánt smaragd karkötő

A Valkűrök pajzsa

A harcban elesettekre Odinnak szüksége lesz, ha eljön a Ragnarök, ezért fontos, hogy ezek a lelkek eljussanak a Valhallába.

Valkűr

Őket a Valkűrök kísérik, akik csodás páncélzatban és pajzzsal óvják őket a hosszú úton. A Valkűrök pajzsán és páncélján azonban olykor megcsillan és visszaverődik a fény, ennek eredménye az a légies zöld jelenség, amit északi fénynek hívunk.

Tekintsd meg alaposan ezt az Északi fény smaragd karkötőt! Felfedezted benne a varázslatos zöld fényeket? Akár örökké veled lehet ez a csoda, és mivel az északi fényt a szerencse hírnökének is tekintik, akár az életed alakulására is hatással lehet.

Északi Fény gyémánt smaragd karkötő

Az északi fény a jó hír előjele

Egy ilyen szépség, mint az északi fény, természetesen rengeteg pozitív érzést ébreszt az emberekben. Talán éppen ezért kelt olyan hatást, hogy már abban a pillanatban, amikor megpillantjuk, érezzük a szerencsét közeledni.

Az északi fény a világ sok részén a szerencse hírnöke. Északon különösen nagy jelentőséget tulajdonítanak neki, ami az egész életünkre, a jólétünkre kihatással van. Mivel a jólét annak idején szinte kizárólag a jó termés és a szerencsés halászat függvénye volt, természetesen ezzel a két szegmenssel hozták kapcsolatba az északi fény megjelenését.

Jó termés

Elég sokáig tartotta magát az a hiedelem, hogy a heringek pikkelyén megcsillanó fény verődik vissza az égről és ez eredményezi az északi fényt. Ebből adódóan, ha az északi fény nagy kiterjedésű és gyakori, akkor az hatalmas heringrajok eredménye, tehát a szerencsés halászat előjele. Ezzel egyidejűleg, bár megmagyarázni nem tudták az összefüggést, mégis úgy gondolták, hogy ha gyakori az északi fény, az kitűnő nyári termést eredményez.

Valószínűleg összefügg a jó terméssel és a szerencsés halászattal, hogy az északi fény északon a jóindulatú istenek ajándékának számított, mely meleget és fényt nyújtott valamilyen formában az emberek számára.

Északi fény alatt született

Az északi fény a születéssel kapcsolatban jelenthet szerencsét és szerencsétlenséget is. Ezért kellett tisztában lenni a várandós kismamáknak, hogy mit tehetnek és mit nem.

Izlandon a régi időkben úgy gondolták, hogy az északi fény csökkenti a szülési fájdalmakat, így hihetetlen nagy szerencsének élték meg, ha egy kismama vajúdása közben megjelent a csodás zöld fény.

Csecsemő

Szinte egész északon úgy hitték, hogy az északi fény alatt fogant és született gyermekek egész életükben szerencsések lesznek. Valójában még ma is fennáll ez a hiedelem, csakúgy, mint a burokban született gyermek hiedelme.

A kismamáknak azonban vigyázniuk kellett, hogy hova néznek. Bár az északi fény a fájdalmak enyhülését ígérte szülés közben, valamint szerencsével áldotta meg az új jövevényt, a kismamának az egész terhessége alatt, illetve szülés közben nem szabadott megpillantania a zöld égi csodát. Amennyiben mégis véletlenül előfordult, akkor fennállt a veszélye, hogy a gyermek kancsal lesz.

Lappföldön azonban ezt másként gondolták. Azon a vidéken az északi fény rossz ómennek számított. Amikor a zöld fény feltűnt az égen, akkor a gyerekeket bezárták, az ablakokat letakarták. Az ő hitük szerint a bálnák ég felé spriccelt víztömege az északi fény.

Míg a lappföldiek víznek tekintették a zöld csodát, addig Finnországban szikrával azonosították. Egészen pontosan a havon átfutó tűzrókák borzasztó sebessége okozta szikrák repültek a levegőbe, ebből jött létre az északi fény.

A vörös északi fény

Míg a legtöbb kultúrában a zöld északi fény szerencsét és kegyelmet jelentett, addig a vörös északi fény háború és vérengzés üzenetét hordozta.

A vörös északi fény valóban kissé félelmetes látvány. Talán éppen ezért alakult ki a félelem attól, hogy ez a vörös fény háború vagy vérengzés előhírnöke. A régmúltban élők szerencséjére a piros északi fény nagyon ritka látvány. A félelmektől eltekintve el kell ismernünk, hogy a pirosas fény is gyönyörű.

Vörös északi fény

Egyes források szerint a 1789. július első hetében óriási kiterjedésű vörös északi fény volt látható Anglia és Skócia egén. Ez nagyon szokatlan volt, hiszen már a tavasz is elmúlt. Egyesek megesküdtek rá, hogy borzasztó nagy csapatok harcát és rettentő sok ember vérző sebeit látják az égen.

Egy héttel később kitört a francia forradalom, ami Európa történetének meghatározó eseménysorozatának a kezdete volt. Az eredményektől függetlenül kijelenthetjük, hogy elképesztő mértékű vérontást élt meg akkor az emberiség. Talán éppen ezért tartotta magát oly sokáig ez a hiedelem, illetve a vörös északi fénytől való rettegés.

Ebből láthatjuk, hogy micsoda hatással vannak az emberekre a színek és a fényjelenségek. Míg a vörös felforrósodott hangulatot jelent, addig a zöld enyhülést hoz. Éppen ezt az érzést kívántuk megörökíteni ezzel az Északi fény smaragd karkötővel, mely felidézi bennünk az istenek ajándékát, a fájdalommentességet, a jólétet és a boldogságot.

Akár érezheted is az északi fény állandó jelenlétét. Ez az egyedi Fatumjewels Északi fény gyémánt smaragd karkötő megadja számodra ezt a lehetőséget.

Északi Fény gyémánt smaragd karkötő