A valódi ékszer előnyei

Ezért válaszd a valódi ékszert

Napjainkban rengeteg olyan ékszer jelent meg a piacon, melyek nem valódiak. Mutatósak, kellemes látványt nyújtanak, mégsem érhetnek a nyomába a valódi ékszereknek.

Miért választanánk a hamis csillogást a valódi helyett? Számos oka lehet. Alább felsorolunk néhányat, valamint az ellenérveket, hogy miért nem érdemes lemondani a valódi ékszerről.

A valódi ékszer érték

Nem szükséges az árakat tüzetesen megvizsgálni ahhoz, hogy kijelenthessük, a valódi ékszer érték.

Egyiptom rozé arany rubin gyémánt gyűrű

A fotók többségén egyedi ékszerek láthatók, ezért nem biztos, hogy pont ezt a modellt megtalálod a Fatumjewels Galéria kínálatában.

Ezzel szemben az utánzatok, melyek olykor valljuk be, nem is olyan olcsók, nem képviselnek különösebb értéket. Az ékszer viselésével valójában saját magadat értékeled (fel vagy le), még akkor is, ha elhiteted magaddal, hogy az utánzat szép és nem tűnik fel senkinek a különbség.

A valódi ékszer megőrzi értékét. Egy gyémántgyűrű évtizedek múltán is értékes marad. Ezzel szemben a szépen megmunkált üveg elkopik, fényét veszti, vagy egyszerűen csak kimegy a divatból.

Alkalom határozza meg az ékszert

Vannak olyan események, melyeken „muszáj” valódi ékszer viselned.

Természetesen nem rónak ki rád büntetést, ha az esküvődön drágaköveket utánzó üvegekkel díszített ékszert viselsz, ám önmagadat határozod meg ezáltal.

Egy esküvőn (még akkor is, ha nem te vagy a menyasszony), egy rangos estélyen, egy színház látogatás alkalmával, egy fogadáson egyszerűen nem illik olcsó ékszereket viselni.

Fatumjewels rozé arany gyémánt füstkvarc szett

Még egyszer érdemes kihangsúlyozni, mert nagyon fontos: Ha azt gondolod, hogy senkinek nem tűnik fel az olcsó utánzat, akkor tévedsz. Nem kell ékszerésznek lenni ahhoz, hogy észrevehető legyen az üveg és a gyémánt közötti különbség.

A kiegészítők értéke

A kiegészítők értékét, illetve annak viszonylagos értékét legkönnyebben egy esküvő révén tudjuk meghatározni.

Az ékszer értéke nem csupán az a számadat, amennyibe kerül, ennél sokkal többről van szó.

Fehérarany gyémánt zafír szett a Fatumjewelstől

Vegyünk példának egy esküvőt, mely jól tudjuk, hogy viszonylag nagy anyagi befektetést jelent, még akkor is, ha szerényre tervezzük. Nincs értelme tételesen felsorolni azt a rengeteg költséget, ami egy esküvő vonzata. Elegendő, ha a menyasszony megjelenését vesszük figyelembe. Egy menyasszonyi ruha, egy elegáns cipő, a frizura, stb. Már a tervezés fázisában láthatod, hogy ezek együttesen mekkora költséget jelentenek.

Számold össze, hogy egy hozzád illő ékszer szett, mely kellemes látványt nyújt és illik a menyasszonyi ruhádhoz, mekkora költséggel jár. Ha mindezt kiszámolod, világosan láthatod, hogy közel nem akkora luxus a valódi ékszert választani, mint azt korábban gondoltad. Ráadásul az esküvő nagyon meghatározó pont az ember életében. Tényleg évek múlva is megbánással akarod nézni a fotókat, amin látod majd, hogy az olcsó utánzatot választottad a valódi helyett?

Fehérarany gyémánt rubin szett a Fatumjewelsnél

Ráadásul, fontos tény, hogy az ékszerek később is bármikor viselhetők, ráadásul megőrzik értékület. Tehát állíthatjuk, hogy nemcsak szép, hanem praktikus választás is.

Az ékszer és az identitásod

Ékszerek révén nagyon jól kifejezheted legbensőbb valódat. Miért akarnál hamis képet festeni magadról olcsó utánzatok révén?

Mielőtt praktikus vagy takarékossági szempontból döntenél, gondold át, hogy valóban olyan képet akarsz-e festeni magadról, amit ezek az olcsó utánzatok nyújtanak.

Még egy fontos szempont, mely a valódi ékszer mellett szól. Akár hiszed, akár nem, egy értékes ékszer viselése révén saját magadat is értékesebbnek érzed majd.

Sárga arany gyémánt karkötő a Fatumjewels Galériában

Ez nyilvánvalóan befolyásolja az önértékelésedet, az önbizalmadat. Ezáltal sokszor könnyebbé válnak a dolgok. Mennyire fontos ez számodra? Azt is érdemes tudnod, hogy nem minden valódi ékszer elérhetetlen. Nem kell a felső tízezerhez tartoznod ahhoz, hogy megengedhesd magadnak a valódit.

Nézz körül a Fatumjewels Galéria ékszer kínálatában!

Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria