Rubin a Kos szülöttek drágaköve

A Kos drágaköve: a rubin

Az április szülöttei, tehát a Kos csillagjegyű hölgyek drágaköve a rubin, ami a kiolthatatlan láng szimbóluma.

Beléptünk a Kos havába, ezért ez az írás a Kos csillagjegyben született hölgyekről szól, illetve azokról a drágakövekről, melyek legjobban illenek hozzájuk. Ezek közül is elsődleges a vörös rubin, mely hűen tükrözi a Kosok nyughatatlanságát, szenvedélyességét.

Spring Flower rozé arany rubin gyémánt medál nyaklánccal

A cikkben megjelenített fotók többségén egyedi ékszerek láthatók, ezért a fotókra kattintva valószínűleg az ékszer kategóriáját találod. Nézz körül a Fatumjewels ékszerek között!

A Kos drágaköve a rubin

A rubin az élet tüzét hordozza magában, ezért valójában minden hölgy kedvenc drágaköve lehetne, ám a Kosoknak ez nem kedvence, hanem a sajátja.

A rubinban lobogó tűz nemcsak hosszú életet, de egészséget és szerencsét is ígér viselője számára, legalábbis az ősi legendák szerint. A Kos csillagjegyben születettekkel kapcsolatban azonban kicsit más a helyzet. A rubin egyrészt nagyon jól jellemzi szenvedélyességüket, ám ami még sokkal fontosabb, hogy egy hullámhosszon rezegnek velük. Talán éppen ezért tudják ennyire természetes módon viselni a rubin ékszereket.

Arany gyémánt rubin gyűrű

A rubin nemcsak jól illeszkedik a Kos jegyben születettekhez, és nemcsak a legbensőbb tulajdonságaikat fejezi ki, hanem segítséget is nyújt. A rubin segítségével a Kos folyamatosan repdeső figyelme kissé megnyugszik és segít azt egy feladatra fókuszálni.

Fehérarany rubin fülbevaló

A Kos csillagjegyben születettek számára jó hír, hogy a rubinon kívül van még néhány drágakő, mely sok segítséget nyújt. Alább felsoroljuk ezeket.

A citrin az elfogadásért

A Kos csillagjegy szülöttei csökönyösek, nehéz elfogadniuk mások véleményét, ezen segít valamelyest a citrin drágakő.

Gyémánt citrin gyűrű

A citrin olyan, mint egy darabka napsütés ékszerbe zárva. Csodálatos látvány, ráadásul a Kos jegy szülötteinek hasznos drágakő.

A Kosok nagyon nehezen fogadják el mások véleményét, legyen az akár negatív, akár pozitív. Igen, még a pozitív vélemény mögött is olykor keresnek valamit, ami sokszor ott sincs. A citrin viselése nemcsak mások véleményét segít elfogadni a Kosok számára, hanem mások akaratát is. Így a Kos jobb vezető is lehet, valamint a magánéletében is ritkulhatnak a viták, csitulhatnak a hatalmi harcok.

Gyémánt citrin fülbevaló

A fájdalomcsillapító ametiszt

A Kos nyughatatlanságából adódik, hogy gyakran szenved fejfájásban. Ennek csillapításában segít az ametiszt.

Ametiszt fülbevaló

A Kos sokszor fejjel megy a falnak, és még ha ez valójában képletes is, akkor is befolyásolja az egészségi állapotát. Az eredmény viszonylag gyakori fejfájás, amit az ametiszt kellemesen csillapít.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy az ametiszt drágakőnek nyugtató hatása van, ami a tüzes Kosnak sokszor jól jön, nemcsak azért, hogy lenyugtassa a túláradó energiákat, hanem hogy átgondoltabban cselekedhessen, valamint olykor inspirációt nyújt olyan dolgokban, amikhez nyugodt elmélyülés szükséges.

Gyémánt ametiszt nyakék

A gránát a kitartásért

A kitartás erősítése minden embernek előnyére válik, ebben segít a gránát.

Fehérarany gránát fülbevaló és medál

A Kos csillagjegyben születettek talpraesettek, öntudatosak, bátrak, olykor még vakmerőek is. Legalábbis a külvilág számára ez mutatkozik meg. Ez azonban nem mindig van így, és pontosan ezért gyakran előfordul, hogy egy folyamat kellős közepén a Kos feladja, kiszáll. Nyilvánvalóan alapos indoka van rá, ám mélyen legbelül a Kos érzi, hogy elveszítette a bátorságát, ezért inkább feladja, amit elkezdett. A gránát nagy segítséget nyújt a kitartáshoz.

A fent felsorolt tulajdonságok éppen csak érintik a Kos jellemvonásait. Itt csak azokat soroltuk fel, melyekhez érdemes drágaköveket társítani, hogy könnyebb legyen átvészelni a kritikus időszakokat. A drágakövek egészségügyi hatása, illetve azok használata nem helyettesít semmilyen orvosi kezelést.

Azoknak is ajánlott körülnézni a Fatumjewels Galéria kínálatában, akik Kos csillagjegyben születettek számára keresnek meglepetés ajándékot. Kattints a képre és válaszd ki azt az ékszert, mely leginkább elnyeri tetszésedet!

Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria