Ékszerdoboz - elveszett ékszerek

Hol veszítjük el leggyakrabban ékszereinket?

Ismered az érzést? A pánikot, amikor nem találod az eljegyzési gyűrűdet vagy egy olyan ékszert, amihez erős érzelmi szálak fűznek?

Fatumjewels gyémánt karikagyűrű pár

Olykor elveszítjük legbecsesebb ékszereinket és fogalmunk sincs, hol keressük. Szeretnénk segíteni ebben. Alább felsoroljuk a legáltalánosabb helyeket, amiket érdemes ellenőrizned. Lehet, hogy kedvenc ékszered most is ott van.

Találd meg elveszett ékszereidet!

Olykor pusztán a pánik akadályoz meg minket abban, hogy minden lehetséges helyet ellenőrizzünk.

Pánik helyett gondolkodjunk tudatosan. Valószínűleg kedvenc ékszered most is valahol várja, hogy újra viselhesd. Az alábbi helyeken érdemes megnézned.

Fatumjewels rozé arany gyémánt karkötő

Mosogató

Egy klasszikus hely, ahol az ember leveszi a gyűrűjét, a konyhai mosogató környéke. Ellenőrizd a mosogató környékét! Nézd meg a polcokat, hűtőszekrény tetejét és ezek környékét.

Zuhanyzó

Amikor zuhanyzás után nem találod a gyűrűdet, illetve egyéb ékszeredet, akkor nagy rá az esély, hogy a fürdőszobában fogod megtalálni. Nézd meg a lefolyót is.

Éjjeli szekrény

A gyűrűk és nyakláncok gyakran kötnek ki az éjjeli szekrényen, amikor már az ágyban jut eszünkbe, hogy nem vettük le azokat alváshoz. Nézd meg a földön és az ágy alatt is, hátha leesett.

Ékszerdoboz teteje és környéke

Olykor túlságosan fáradtak vagyunk lefekvés előtt és nem tesszük a megszokott helyére az ékszert, hanem csak rátesszük az ékszerdoboz tetejére vagy annak környékére. Talán megtalálod ott.

Számítógép környéke

Teljesen általános lelőhely a számítógép környéke. Olykor az ember még olvasgat vagy beszélget az interneten lefekvés előtt, ám már elkezdi az előkészületeket. Gyakori, hogy fülbevalót, gyűrűt, karkötőt levesszük még a számítógépnél, letesszük a billentyűzet mellé azzal a szándékkal, hogy később a helyére tesszük, ám ez elfelejtődik. Lehet, hogy ebben az esetben is így történt.

Számítógép

Kandalló környéke

Amennyiben van kandallód és előző este begyújtottad, akkor nagy rá az esély, hogy a gyűrűdet a kandalló környékén találod meg. Valószínűleg levetted a gyűrűdet, mielőtt begyújtottad a kandallót.

További lehetséges lelőhelyek

Van még néhány hely, amiket érdemes ellenőrizni, ha a fent felsorolt tippek nem segítettek.

Amennyiben a fenti tippek nem segítettek, még mindig nem érdemes pánikba esni, hiszen van még esély rá, hogy megtaláld kedvenc ékszeredet.

Az autóban

Rengeteg apró rés van egy személyautóban ahová egy gyűrű vagy egy karkötő becsúszhatott. Nézd át alaposan az autódat!

Autó belseje

A kanapén

Emeld fel a kanapé párnáit, hiszen oda könnyen becsúsznak az apró tárgyak. Legrosszabb esetben találsz néhány aprópénzt és egyéb dolgokat, amikről azt hitted, hogy elvesztek.

A szülői házban

Egy telefonhívást megér, hogy megkérdezd a szüleidet, nem hagytad-e náluk az ékszert, amit keresel.

A táskádban

Tudom, hogy a táskádban nézted meg először, de tedd meg újra, hátha mégis ott találod meg az eltűnt ékszert.

A fürdőkádban

Még ha a zuhanyzót használtad ma, akkor is ellenőrizd a fürdőkádat, hátha már korábban elvesztetted azt az ékszert.

A porszívóban

Az egész házat felforgattad és még mindig nem találod a gyűrűdet vagy egyéb ékszeredet? Akkor ideje megnézni a porszívó porzsákját. Volt már rá példa, hogy onnan került elő egy ékszer.

A szemetesben

A porszívó porzsákja után, amennyiben az eredménytelen volt, nézd át a szemetest is. Előfordul olykor, hogy akaratlanul összefogjuk valamivel az asztalon, például egy üres zacskóval és kidobjuk.

Felsoroltuk a leggyakoribb helyeket, ahonnan az elveszett ékszerek elő szoktak kerülni. A legfontosabb azonban, és talán ezzel kellett volna kezdeni a cikket, hogy gondold végig az esetet. Próbáld meg felidézni, mikor viselted utoljára az ékszert, mi volt az az időpont, amikor még biztosan megvolt az ékszer. Ez segíthet lokalizálni a mostani helyét. Ám olykor pont ez vezet tévútra, mert esetleg még később is viselted, csak nem emlékszel rá. Ezért nem érdemes pánikba esni, amíg mindent le nem ellenőriztél.

Fatumjewels sárga arany gyémánt smaragd fülbevaló

Reméljük, megtaláltad kedvenc ékszeredet és továbbra is örömmel viselheted azt.