Eljegyzési gyűrű típusai az ékszer blogon

Gyémántgyűrűk – az eljegyzési gyűrűk különbözőségei 2.

A cikk előző részét itt olvashatod: Gyémántgyűrűk – az eljegyzési gyűrű különbözőségei 1. rész

A cikksorozat második részeként folytatjuk az eljegyzési gyűrű modellek leírását és magyarázatát, hiszen oly sok típus létezik manapság, hogy valódi útmutatás szükséges a választás előtt.

Ebben a részben a kísérő drágaköves gyűrűről, a többköves gyűrűről és a háromköves gyűrűről lesz szó. Mindhárom típus meglehetősen közkedvelt, ezért jó, ha kicsit bővítjük az információinkat, mielőtt a végleges eljegyzési gyűrű kiválasztásra kerül.

Kísérő drágaköves eljegyzési gyűrű

A kísérő drágaköves eljegyzési gyűrű vagy más néven oldalköves gyűrű tökéletes választás azok számára, akiknek az egyköves gyémántgyűrű ugyanannyira tetszik, mint az alliance gyűrű, hiszen ez pontosan a kettő kombinációja.

Kísérő drágaköves gyémánt eljegyzési gyűrű

Ez egy ragyogó eljegyzési gyűrű típus, sok-sok csillogással, de mégsem olyan merész, mint egy halo gyűrű, amiről a következő cikkben lesz szó.

A kísérő drágaköves gyűrűk rendkívül különbözőek lehetnek. Általában karmos foglalatot kapnak a gyémántok ennél az eljegyzési gyűrű típusnál, de ugyanúgy lehet csatorna foglalat vagy pavé foglalat is, mint az alliance gyűrűknél. Természetesen a foglalat típusa nagymértékben hozzájárul az eljegyzési gyűrű megjelenéséhez, valamint ahhoz, hogy az ékszer milyen hangulatot áraszt. A karmos- és a csatorna foglalat hagyományosabb, klasszikusabb külsőt nyújt, míg a pávé foglalat egy modernebb megjelenést biztosít.

Amennyiben a kísérő drágaköves eljegyzési gyűrűt kiegészítjük egy hozzá jól illeszkedő alliance gyűrűvel, az meglehetősen exkluzív látványt nyújt, ráadásul egy ilyen gyűrűpár kifinomult ízlésre vall.

Kísérő drágaköves eljegyzési gyűrű Jégvarázs

Egyre többen döntenek úgy napjainkban, hogy a kísérő drágaköves gyűrűjüket egy olyan alliance gyűrűvel egészítik ki, mely teljesen más stílust képvisel, ezzel egy kissé bohókás hangulatot alkotnak. Pontosan ennek okán egyre népszerűbbé válik ez az irányzat. Erre egy jó példa, amikor a kísérő drágaköves gyűrűnek a központi gyémántja smaragd csiszolású, az oldalsó gyémántok pedig princess csiszolásúak, majd ehhez választunk egy alliance gyűrűt briliáns gyémánt drágakövekkel. Ám fordítva is előfordulhat, amikor valaki kizárólag briliáns gyémánt drágakövekkel díszített oldalköves eljegyzési gyűrűt választ, és ehhez párosít egy alliance gyűrűt princess gyémántokkal.

Ennél a párosításnál, amikor egy kísérő drágaköves eljegyzési gyűrűt kombinálunk egy alliance gyűrűvel, valójában nincs jó vagy rossz választás. Ezen ékszerek kombinálása során csak a képzelet szabhat határokat.

Többköves eljegyzési gyűrű

Ahogy a neve is sejteti, ez az eljegyzési gyűrű egy olyan ékszer, mely több nagyobb gyémánttal van díszítve.

Többköves gyémántsor gyémánt eljegyzési gyűrű

Könnyű összetéveszteni az alliance gyűrűvel, ám a különbség nyilvánvaló. A többköves eljegyzési gyűrű normál esetben maximum kilenc nagyobb gyémántot kap, leggyakrabban karmos foglalattal, míg az alliance gyűrű általában sokkal több és sokkal kisebb gyémántot számlál, melyek általában csatorna foglalatban vannak.

A leggyakoribb felállás többköves eljegyzési gyűrű esetén az öt, a hét vagy a kilenc gyémántos változat, ahol a gyémántok mérete megegyezik. Van azonban egy másik népszerű típus, melyet háromköves eljegyzési gyűrűnek hívunk, mely esetben a három gyémánt közül a középső nagyobb, mint a két szélső. Erről a típusról alább szólunk még néhány szót.

A többköves eljegyzési gyűrű tökéletes kiegészítése lesz a sima jegygyűrűk, ám érdekes módon ez pontosan az a típus, mely jegygyűrűként is megállja a helyét. Amennyiben jegygyűrűként funkcionál majd a többköves gyémántgyűrű, akkor légy nagyon óvatos az eljegyzési gyűrű kiválasztásával. Lehetőleg egyköves, tehát szoliter gyűrű legyen, mivel ezzel harmonizál a legjobban.

Az is nagyon ízléses választás lehet, ha a jegygyűrű és az eljegyzési gyűrű is többköves gyűrű, ám ebben az esetben valóban jól meg kell választani a két ékszert, hogy azok megfelelően illeszkedjenek egymáshoz.

Háromköves eljegyzési gyűrű

A háromköves eljegyzési gyűrű az előzőekben felvázolt többköves eljegyzési gyűrű kategóriába tartozik. Ez egy meglehetősen klasszikus modell.

Háromköves fehérarany gyémánt eljegyzési gyűrű

A háromköves eljegyzési gyűrű csodálatos értelmezéssel bír. A három gyémánt „a múlt, a jelen és a jövő” kifejezése. Ez az eljegyzési gyűrű modell lesz a megfelelő választás, ha klasszikus ékszert keresel.

A háromköves eljegyzési gyűrű nagyon sok különböző variációban létezik, ebből adódóan lehet modern vagy inkább tradicionális megjelenésű. A három briliáns gyémánttal díszített háromköves eljegyzési gyűrű, mint amit a fenti fotón láthatunk, a legklasszikusabb változat.

Háromköves princess gyémánt eljegyzési gyűrű

Azonban, mint ahogy ezen a fotón láthatjuk, sokkal modernebb eljegyzési gyűrű is létezik ebből a típusból, ha például három princess csiszolású gyémánt díszíti.

További változatokat is találunk a háromköves eljegyzési gyűrű kategóriában. A középső drágakő akár más típusú is lehet, akár smaragd vagy rubin, vagy a napjainkban egyre népszerűbb rózsaszín zafír.

A cikksorozat következő részében a halo gyűrű lesz a téma. Mivel ez napjainkban meglehetősen közkedvelt modell, érdemes visszatérni a blogra, hogy teljessé tehessük ismereteinket a témában.

Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria