Fatumjewels gyémánt eljegyzési gyűrű

Tények, melyeket tudni szeretnél az eljegyzési gyűrűről

Az eljegyzési gyűrű hagyománya hosszú időre nyúlik vissza. Éppen ezért nagyon sok érdekesség lengi körül a témát. Összegyűjtöttünk néhányat ezek közül.

Fatumjewels gyémánt eljegyzési gyűrű

Nagyon sok pár meglehetősen magas összeget szán az eljegyzési gyűrűre. Talán úgy gondolják, hogy minél drágább egy eljegyzési gyűrű, annál jobban kifejezi a szeretet mértékét. Még valószínűbb azonban, hogy nincsenek tisztában az alapvető hagyományokkal, ami az ár kérdését illeti. Hagyományosan a leendő vőlegény három havi jövedelmét kell hogy rááldozza az eljegyzési gyűrűre. Ez így már némileg tisztább képet ad arról, milyen árkategóriában keresgéljünk. Ráadásul az árnál sokkal fontosabb, hogy a választott eljegyzési gyűrű tetszen a leendő menyasszonynak. Olyan gyűrűt érdemes választani, mely színben, formában, nemesfém és drágakő tekintetében illik az ízléséhez.

Fatumjewels konyak gyémánt eljegyzési gyűrű

Következzen néhány tény az eljegyzési gyűrű témakörében, melyek közül néhányat talán még nem ismersz. Esetleg a választást is megkönnyítik ezek az érdekességek.

Tények és érdekességek az eljegyzési gyűrűről

Akár eljegyzés előtt állsz, akár csak szereted az ékszereket, az alábbi tények biztos érdekelni fognak.

Elképzelhető, hogy némileg ömlesztettnek tűnik majd a lenti felsorolás, hiszen próbáltunk mindent belesűríteni, ami az elmúlt fél évezred alatt felgyűlt ebben a témában.

Fatumjewels fekete fehér gyémánt eljegyzési gyűrű

– A legáltalánosabb és legnépszerűbb csiszolási forma a gyémánt esetében a briliáns csiszolás. Ez a csiszolás mutatja meg leginkább a gyémánt tisztaságát és csodálatos ragyogását. Azt az eljegyzési gyűrűt, melyet briliáns gyémánt díszít, hívjuk briliáns gyűrűnek.

– Régóta népszerű szokás az eljegyzési gyűrű gravírozása, mely még személyesebbé teszi ezt a fontos ékszert.

– Az eljegyzési gyűrű tradíciója 1477-re nyúlik vissza, amikor egy osztrák herceg gyémánttal ékesített aranygyűrűt ajándékozott leendő hitvesének szerelmi zálogként.

– Több ókori kultúrában úgy tartották, hogy a bal kéz harmadik ujjában egy speciális szerelmi véna van, amit Vena Amorisnak hívtak. A legenda szerint ez egyenesen a szívbe vezet.

Fatumjewels Jégvarázs fekete fehér gyémánt eljegyzési gyűrű

– A gyémánt szó a görög adamant szóból ered, ami sebezhetetlent jelent. A gyémántot éppen ezért kezdték az eljegyzési gyűrű drágaköveként használni, mert egész egyszerűen ez szimbolizálja legjobban az elpusztíthatatlan szerelmet. Azt azért meg kell jegyeznünk, hogy ugyan a gyémánt a világon az egyik legkeményebb anyag, mégis éppen a ridegségéből adódóan törődést igényel, pont mint egy szerelmi kapcsolat.

– Országok szerint változó, hogy melyik kéz gyűrűsujján viselik a hölgyek az eljegyzési gyűrűt. Európa nagy részén és az Egyesült Államokban főként a bal kézen, de a világ sok területén a jobb kézen viselik ezt a különlegesen fontos ékszert.

Fatumjewels sárga gyémánt eljegyzési gyűrű

Még több érdekesség az eljegyzési gyűrűről

Úgy érzed, eddig csak olyan tényeket olvastál, amiket eddig is ismertél?

Ne légy csalódott! Az allábi felsorolásban egészen biztosan lesz olyan érdekesség, amit eddig nem ismertél.

Fatumjewels kék gyémánt eljegyzési gyűrű

– A legáltalánosabb nemesfém eljegyzési gyűrű számára az arany, mely megadja számunkra a lehetőséget, hogy tetszés szerinti színt válasszunk. A drágakő az esetek túlnyomó részében a gyémánt.

– Napjainkban olyan társadalomban élünk, mely sok szubkultúrát foglal magában, emellett rengeteg lehetőséget nyújt az egyéni választásra. Nagyon sok innovatív és kreatív megoldást találhatunk az eljegyzési gyűrűk kapcsán is. Teljesen biztos, hogy mindenki talál magának az egyéniségéhez leginkább illeszkedő eljegyzési gyűrűt. Az alábbi fotóra kattintva nézz körül a Fatumjewels Galéria webáruházában, hogy megbizonyosodj az elképesztően széles választékról!

Fatumjewels gyémánt eljegyzési gyűrű

– A karácsonyi időszak és a Valentin-nap a két legnépszerűbb időszak az évben a szerelmesek számára. Ekkor történik a legtöbb eljegyzés.

– Az első gyémántot több mint 2800 évvel ezelőtt találták Indiában, de csak az 1500-as években kezdték eljegyzési gyűrű díszítésére felhasználni ezt a csodás drágakövet.

– A De Beers gyémántkitermeléssel és értékesítéssel foglalkozó vállalat adta el a világ egyik legdrágább eljegyzési gyűrűjét, mely a Platinum nevet kapta. Az ára félmilliárd forint körül volt, hiszen egy kilenc karátos gyémánt díszítette.

– Egy eljegyzési gyűrűt díszítő gyémánt átlagos tömege 0,37 karát.

– Ha egy valódi gyémántot ultraibolya fénnyel világítasz meg, akkor néhány másodpercen belül egy utólagos izzást figyelhetsz meg. A gyémánt tüze megmutatja magát teljes valójában. A gyémánt tüzéről egy korábbi cikkünkben itt olvashatsz részletesebben: Tűz a gyémántban

Fatumjewels Virág gyémánt rubin eljegyzési gyűrű

– A Kimberley Egyezménynek köszönhetően, mely biztosítja, hogy egy gyémánt eladásából származó bevétel ne támogasson terrorizmust vagy háborút, napjainkban az összes gyémánt kevesebb mint egy százalékának értékesítése köthető valamilyen konfliktushoz. Erről a témáról itt olvashatsz többet: Konfliktusmentes gyémántok

– A világ legfiatalabb gyémántja is meglehetősen szép kort ért meg, egészen pontosan 900 millió éves. Az ember szinte elérzékenyül, amikor egy gyémánt ékszerre tekintve ez eszébe jut.

Természetesen a fent felsorolt tények és érdekességek a teljesség igénye nélkül kerültek összeállításra, hiszen rengeteg dolgot el lehetne még mondani az eljegyzési gyűrűről és a gyémántról.

Fatumjewels gyémánt eljegyzési gyűrű

Elképzelhető, hogy a megfelelő modell kiválasztásához nem kerültél közelebb a fenti írás révén, ám csüggedésre semmi okod.

A Fatumjewels Galéria szakértő munkatársai szívesen segítenek mindenben. Nézz körül a webáruházban!

Fatumjewels Hercegnő gyémánt eljegyzési gyűrű