A gyémánt mérete

Így tűnik majd nagyobbnak a gyémánt a gyűrűdön

Eljegyzési gyűrűt keresel és szeretnéd, ha a gyémánt olyan nagynak tűnne, amennyire csak lehetséges? Van módszer arra, hogy egy gyémánt tényleg nagyobbnak tűnjön. Hoztunk néhány tippet ezzel kapcsolatban.

Fatumjewels gyémánt eljegyzési gyűrű

Amikor az ember gyémántgyűrűt keres, legtöbbször a gyémánt méretére fókuszál. Annak ellenére, hogy nem ez az egyetlen tényező, ami számít, ha gyémántról van szó. Ráadásul van néhány mód, hogy a gyémánt valóban nagyobbnak tűnjön, mint amilyen valójában. Reméljük, hogy az alábbi néhány tipp segítségedre lesz, amikor gyémántgyűrűt keresel.

Halo gyűrű

Halo gyűrű esetén egy központi gyémántot több kisebb gyémánt vesz körül, mely automatikusan ad egy olyan illúziót, hogy a központi gyémánt nagyobb, mint valójában.

Igen sok féle halo gyűrű létezik, a lehetőség szinte végtelen. Különböző formákat lehet létrehozni, akár gyémánt, akár színes drágakő díszítéssel. Az azonban tény, hogy a központi drágakő valóban nagyobbnak tűnik egy halo gyűrű esetén. A Fatumjewels ékszer blogon már írtunk korábban erről a különleges gyűrűtípusról. Itt olvashatod el: Az eljegyzési gyűrűk különbözőségei

Fatumjewels rózsaszín gyémánt gyűrű

Háromköves gyűrű

Napjainkban igen népszerű a háromköves gyűrű, mint eljegyzési gyűrű, melynek az egyik oka a különleges esztétika, a másik ok azonban éppen az, amiről ebben a cikkben szó van.

Fatumjewels gyémántgyűrű

A halo gyűrűhöz hasonlóan a háromköves eljegyzési gyűrű nagy előnye, hogy a központi gyémánt nagyobbnak tűnik, mivel azt két kisebb gyémánt övezi. Ez egy optikai csalódás, ami automatikus, amikor ránézünk egy ilyen ékszerre. Amennyiben szeretnéd, hogy a gyémánt nagyobbnak tűnjön, mint amilyen valójában, a háromköves eljegyzési gyűrű jó választás lehet.

Kísérő drágaköves eljegyzési gyűrű

A szisztéma ugyanaz a kísérő drágaköves eljegyzési gyűrű esetén, mint a halo gyűrűnél és a háromköves eljegyzési gyűrűnél.

Fatumjewels Jégvarázs rozé arany gyémánt eljegyzési gyűrű

A kisebb kísérő gyémántok adják meg azt az illúziót, hogy a központi drágakő sokkal nagyobb. Arról nem is beszélve, hogy micsoda ragyogást hozz létre a sok kísérő gyémánt.

Kecses szoliter gyűrű

Amikor nem szeretnénk kísérő gyémántokat, szívesebben maradnánk a hagyományos szoliter gyűrű mellett, mégis szeretnénk, ha a gyémánt nagyobbnak tűnne.

Fatumjewels szoliter gyémántgyűrű

Ebben az esetben a legjobb választás egy kecses szoliter gyűrű, mely egyetlen briliáns gyémánt díszítést kapott. Amennyiben a gyűrű kellemesen vékony, kecses, esetleg a gyűrűvégek vékonyodnak el, akkor a briliáns gyémánt valóban nagyobbnak fog tűnni.

Fókuszban a csiszolás formája és minősége

Valójában a gyémánt csiszolásának minősége, valamint a forma erősen meghatározó abban, hogy mennyire tűnik nagynak a gyémánt.

Egy magas kvalitású csiszolás szintén automatikusan nagyobbnak láttatja a gyémántot egy eljegyzési gyűrűn, hiszen szebb lesz a fénytörés, erőteljesebb lesz a ragyogás.

Ez azonban csak az egyik tényező a csiszolással kapcsolatban. Amennyiben nem briliánsformát választasz, hanem egyéb csiszolású gyémántot, például smaragdcsiszolásút, bagettet, márkízt vagy princesst, akkor nemcsak nagyobbnak fog tűnni a gyémánt, hanem érdekesebbnek is.

Fatumjewels különleges gyémánt eljegyzési gyűrű

Rendszeres tisztítás

Egy gyémántgyűrű rendszeres törődést követel meg. A szennyeződéstől a gyémánt elveszíti csodás ragyogását, ezáltal kisebbnek is látszik.

Szeretnéd, ha gyémántgyűrűd ugyanúgy ragyogna, mint amikor először az ujjadra került? Ez rendszeres tisztítást követel meg. Érdemes a gyémánt ékszereket évente egyszer szakértő gondjaira bízni. Ez nem nagy fáradság, ha az eredményt vesszük figyelembe, azaz a folyamatos gyönyörű ragyogást.

Fatumjewels eljegyzési gyűrű

A fenti információk alapján most már tudod mi szükséges ahhoz, hogy a gyémánt nagyobbnak tűnjön a gyűrűdön. Válassz kedvedre a megoldások közül. A Fatumjewels Galéria munkatársai mindenben rendelkezésedre állnak.

Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria