Athéné tava

Athéné Tava rózsaszín gyémántgyűrű

Pallasz Athéné születési helye, a ma is létező rózsaszín tó ihlette ezt a rózsaszín gyémántgyűrűt.

Athéné tava rózsaszín gyémántgyűrű

A Tritónisz-tó földöntúli szépsége és különös színe, valamint környezetének nem evilági jellege megkapó és hihetetlen látvány. Pontosan ezért láthattuk már több filmben, mint gondolnánk. Többek között Az angol beteg, Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói és a Csillagok háborúja egyes jeleneteit is itt forgatták. Ez utóbbi rendkívül népszerű film egyes díszletei (Tatuin bolygó) a mai napig megtalálhatók a tó közelében.

A rózsaszín tó Tunéziában helyezkedik el, valójában ez a Szahara legnagyobb kiterjedésű tava, ami sajnos mára időszakossá vált, nyaranta kiszárad. Nagy valószínűséggel ennek köszönheti különleges színét, és ezáltal a hozzá fűződő legendákat. Páratlan szépsége pedig sokakat megihletett már, többek között a Fatumjewels Galéria tervezőit is.

Athéné tava

Athéné születése és ifjúkora

Megszokhattuk, hogy a görög mitológiában szinte mindenki rendkívüli körülmények között született, ám Athéné születése talán a legkülönösebb.

Pallasz Athéné

Pallasz Athénét az igazságos háború istennőjeként ismerjük, ezen kívül azonban ő volt a jog, az igazságosság, a művészetek, a kézművesség és a képzés istennője is. Zeusz főisten és Métisz, a bölcsesség istennője voltak a szülei. Zeusz hirtelen haragjában élve lenyelte Athéné édesanyját áldott állapotában, aki a terhesség idejét kihasználva, a leendő apa gyomrában mellvértet és sisakot készített jövendőbeli gyermeke számára. Zeusz roppant mód szenvedett a munkálatok miatt, majd amikor már nem bírta tovább a szörnyű fejfájást, a kovácsisten, Héphaisztosz segítette ki szorult helyzetéből. Jókora ütést mért a főisten fejére, ahonnan Athéné azonnal kipattant teljes fegyverzetben. A történtek ellenére Athéné lett Zeusz kedvenc gyermeke.

Mindezek a történések a mondák szerint a Tritónisz-tó partján történtek. Arról nem szól a fáma, hogy Zeuszt a rózsaszín tó szépsége bűvölte el vagy egyéb oka volt rá, de végül itt hagyta lányát, akit ezen a tóparton nevelt három nimfa. Végül a nimfák egyike, Pallasz lett Athéné névadója. Athéné nagyon kedvelte Pallaszt, akit ő maga ölt meg egy barátságos összecsapás alkalmával. A viadal nem volt egyenrangú, mivel Athénét főisten édesapja kisegítette egy váratlan pillanatban. Pallasz halála után Athéné úgy döntött, hogy szobrot állíttat a nimfa számára. Az istennő és a nimfa nagyon hasonlítottak egymásra, így amikor a szobor elkészült, azt Athénéval azonosították, majd a nevük is egybeolvadt. Így lett az istennő teljes neve Pallasz Athéné.

A rózsaszín tó

Most már tudjuk, hogy Pallasz Athéné nem akárhol született. A főisten Zeusz legkedvesebb gyermekeként különleges helyszín adatott meg számára.

Athéné tava

A rózsaszín tó ma is létezik. Számos legenda fűződik hozzá, mint ahogy ez számos földöntúli szépségű helyszínnel megtörtént. A tó fotójára tekintve valóban nehéz elképzelni, hogy a természet képes ilyen csodát létrehozni.

Bár a Tritónisz-tó nem biztos, hogy örökéletű lesz, ám ez az „emlékmű”, melyet a Fatumjewels Galéria tervezői állítottak számára, a gyémánt örök szépségével tündököl.

Athéné tava Fatumjewels rózsaszín gyémántgyűrű

Legendás történések, isteni jelenlét érzését viselheted magadon. Számodra is fontos, hogy különleges jelentést hordozzon az ékszer, amit viselsz? A Fatumjewels Athéné Tava rózsaszín gyémántgyűrű éppen ezt nyújtja viselője számára.

Athéné tava Fatumjewels rózsaszín gyémántgyűrű