Karácsony

Közeleg a karácsony

Ismét elérkezett az évnek az az időszaka, amikor elkezdünk készülődni a karácsonyi ünnepekre. Fontos, hogy ne hagyjunk semmit az utolsó pillanatra.

Bár azt gondolnánk, hogy kissé korai még a karácsonyra gondolni, és talán meg is lepődünk, amikor az üzletekben elkezdenek kikerülni a karácsonyi dekorációk, ám jobb ha őszinték vagyunk magunkhoz. Már csak néhány hét van hátra.

Hangulatteremtő előzetesként nézzük meg, honnan ered a karácsonyi ajándékozás, azután nézzünk rá őszintén néhány tényre, ami ezzel kapcsolatos.

A karácsonyi ajándékok hagyománya

A karácsonyi ajándékozás egy régóta megszilárdult, kedves szokás. Honnan ered ez a szívet melengető tradíció?

Egészen pontos adataink nincsenek arról, hogy minek hatására és mikor kezdődött a karácsonyi ajándékozás. Néhány elmélet azonban létezik, és mindegyik külön-külön is megállja a helyét.

Egyes feltételezések szerint Szent Miklós december eleji ajándékozása került át karácsony napjára. Szent Miklós december 6-án megajándékozta a gyermekeket, mely szokás igen gyorsan elterjedt a XIII. században. A reformáció idején gondolták úgy, hogy karácsony mégis egy szent ünnep, ezért egyszerűen áttették az ajándékozást 24-ére. Ez persze nem teljesen fedi a valóságot, hiszen a Miklós napi ajándékozás a mai napig fennmaradt.

Mikulás

Valószínűleg az is hozzájárult a karácsony napján történő ajándékozás kialakulásához, hogy így még jobban kötődött az ünnep a kereszténység történetéhez, hiszen a napkeleti bölcsek is ajándékot hoztak a kis Jézusnak.

Betlehem

Egy másik teória szerint Luther Márton megajándékozott néhány gyermeket karácsony napján, hogy kedvesebbé tegye számukra az ünnepet. Szívet melengető pillanatok lehettek, nemcsak a gyermekek, hanem a szülők számára is, hiszen azonnal szokássá vált.

Karácsonyi ajándékozás

A legendáknak ezzel nincs vége, hiszen egyes feltételezések szerint a karácsonyi ajándékozás jóval a kereszténység kezdete előtti időkre nyúlik vissza. Az ókori Rómában december 17-én kezdődött Saturnalia ünnepe, melynek időtartama uralkodótól függött, de általában öt-hat napig tartott. Az ünnep ideje alatt még a szolgákat is megajándékozták.

Mivel konkrét bizonyíték nincs a karácsonyi ajándékozás eredetéről, ezért nyugodtan kiválaszthatjuk a nekünk legjobban tetsző történetet.

Az ajándékozás nehézségei napjainkban

Régebben nagyon sok családban az anyagi nehézségek akadályozták a karácsonyi ajándékozást, napjainkban egyéb problémákkal állunk szemben.

Egy ajándék típusa nagyon meghatározó két ember kapcsolatában. Mindkét félről sokat elmond, ráadásul meglehetősen jelentőségteljes, ami kihatással van a kapcsolat további alakulására.

Azt gondolnánk, hogy ez kissé túlzó, ám ez így igaz. Egy ajándék árulkodó a megajándékozott számára, hiszen pontosan megmutatja, hogy mennyire ismeri őt a másik fél. Ezen kívül sokszor arról is árulkodik, hogy mit gondol a másikról az, aki ajándékot választott. Éppen ezért nem túl könnyű a megfelelő ajándék fellelése.

Karácsonyi ajándék

Egy félresikerült választás akár oda is vezethet, hogy a megajándékozottnak felnyílik a szeme, hirtelen rádöbben, hogy mennyire kevéssé ismeri őt a másik fél. Egy párkapcsolatban ez nem túl nagy előny.

Éppen ezért karácsony előtt nagyon sokan törik a fejüket, hogy mi lehetne a legkitűnőbb választás, illetve lázasan keresnek egy olyan megoldást, ami bombabiztos.

Elárulunk egy nyílt titkot. Az ékszernek minden nő örül.

Fehérarany gyémánt zafír ékszer szett

Miért jó ajándékötlet az ékszer?

Az ékszer pontosan az a bombabiztos megoldás, amit karácsony előtt oly sokan keresnek.

Az ékszer nemcsak értékes, de maradandó ajándék, mely évtizedeken keresztül megőrzi szépségét és értékét egyaránt.

Fehérarany gyémánt rubin ékszer szett

Szeretnél olyan ajándékot adni, amiről évek múltán is eszébe jutsz a szeretett nőnek? Az ékszer kitűnő választás.

Az ékszerrel kifejezheted szeretetedet, valamint a széles kínálat révén kiválaszthatod azt a darabot, ami legjobban illik a megajándékozni kívánt hölgy egyéniségéhez.

Szintén a széles kínálat által saját anyagi lehetőségeid szerint választhatsz. A Fatumjewels Galériában kedvező áron is fellelhetsz valódi drágakővel díszített ékszereket.

Fehérarany gyémánt szett

Nagyon fontos, hogy ne hagyd utolsó pillanatra a karácsonyi ajándék kiválasztását, hiszen maga a folyamat is különleges élmény, amit a sürgető érzés tönkre tehet.

Nézz körül a Fatumjewels Galériában! Szükség esetén munkatársaink szívesen segítenek a döntésben.

Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria