Bőrtónus szerinti ékszer választás

Az ékszerek és a saját színeid

Jól tudjuk, hogy egy gyémánt vagy egy zafír ékszer teljesen másként mutat két különböző emberen. Ennek több oka van, ám az egyik elsődleges ok, hogy különböző a bőrtónusunk.

Az alábbiakban megosztunk néhány jó tanácsot, melyeket követve könnyebb lesz olyan drágakövet, illetve ékszert választanod, mely a leginkább illik hozzád.

Találd meg a tökéletes színeket!

A bőrtónuson kívül figyelembe kell venned a hajszínedet és az arcformádat is. Más szóval ezek együttesen abszolút meghatározóak lesznek a személyes preferenciáidat illetően, hogy mik illenek hozzád leginkább.

A trükk azonban egyértelműen az, hogy elsődlegesen a bőrtónusodból indulj ki, majd a finomhangolás ezután következik a hajszíneddel és egyéb tényezőkkel kapcsolatban.

Először vedd alaposan szemügyre a bőrtónusodat nappali fénynél. Találj egy olyan területet, ahol a vénák tökéletesen látszódnak, például a bokádnál. Két típusú bőrtónus létezik, hideg és meleg. Amennyiben a bőrtónusod meleg, akkor az alapszín rózsaszínnek vagy vörösesnek látszik, a vénák pedig kéknek. Meleg bőrtónus esetén azonban kissé sárgás vagy arany ragyogású a színtöltet, a vénák pedig zöldesek. Ez alapján könnyedén el tudod dönteni, hogy meleg vagy hideg a bőrtónusod.

Bőrtónus és a nemesfémek

Szerencsére nagyon könnyű nemesfémet választani, ha már tisztában vagy a bőrtónusoddal.

Hideg bőrtónushoz a fehér nemesfémek illenek leginkább. Más szóval érdemes platinát vagy fehéraranyat választanod.

Fatumjewels gyémánt fülbevaló

Meleg bőrtónushoz a vörös és a sárga nemesfémek illenek leginkább, tehát a sárga arany és a vörös arany.

Fatumjewels Orákulum gyémánt rubin medál

A rozé arany egy teljesen más kategória, erről kicsit lentebb bővebben szót ejtünk.

Eljegyzési gyűrű bőrtónus alapján

A bőrtónus kérdését különösen érdemes figyelembe venned, amikor eljegyzési gyűrűt, illetve jegygyűrűt választasz.

Meleg bőrtónushoz, eljegyzési gyűrű esetén érdemes a klasszikus sárga arany mellett dönteni. Ettől függetlenül ez nem jelenti azt, hogy egy fehérarany eljegyzési gyűrű nem mutat majd csinosan az ujjadon, ám a sárga arany teszi egységessé a megjelenésedet, szinte kiegészíti a bőrtónusod nyújtotta látványt. A tökéletes harmóniát érheted el vele.

Fatumjewels gyémánt eljegyzési gyűrű

Hideg bőrtónushoz a fehérarany és a platina illik leginkább. Természetesen az is fontos tényező, hogy mennyire erőteljes a bőrtónusod.

Fatumjewels gyémánt eljegyzési gyűrű

A rozé arany egy roppant érdekes nemesfém, amiről muszáj ezen a helyen beszélnünk, ugyanis ez egy olyan szín, mely különösen illik az extrém bőrtónushoz, az extrém hideg tónushoz ugyanúgy, mint az extrém meleg tónushoz. A rozé arany mindkét esetben rendkívül érdekes kontrasztot teremt. Tehát, ha szélsőséges a bőrtónusod, akkor a rozé arany egy különösen jó választás lesz.

Fatumjewels gyémánt eljegyzési gyűrű

Az ékszereid illeszkedjenek a hajszínedhez

A hajszíned szintén nagy szerepet játszik az ékszerválasztás során, nagy figyelemmel kell lenni erre is.

Nagy vonalakban kiindulhatsz az alábbiakból.

Aranyszőke

A kék és a zöld természetes színekkel keverve kellemes látványt nyújt aranyszőke haj esetén. Legtöbb esetben, amennyiben a szőke hajszín természetes, ez hideg bőrtónussal jár együtt, tehát érdemes fehérarany ékszert választani kék vagy zöld drágakővel.

Zöld drágakő esetén tökéletes választás a smaragd.

Fatumjewels gyémánt smaragd fülbevaló

Amennyiben a kék jobban tetszik és valami különlegesre vágysz, akkor a tanzanit lesz a kedvenced.

Fatumjewels gyémánt tanzanit gyűrű

Szőkés barna

Vörös, rózsaszín, lila, mindezeknek a színeknek a meglehetősen halvány változata lesz a jó választás. A túl erős színek túlságosan uralják a világos hajú és hideg bőrtónusú hölgyek megjelenését. Jó választás lesz a világosabb színű rubin, a rózsaszín zafír, illetve a halványlila ametiszt.

Fatumjewels gyémánt rózsaszín zafír gyűrű

Barna haj hideg bőrtónussal

A fekete, a fehér, a vörös és a rózsaszín jó választás lesz. A színek választásánál ügyelj arra, hogy elég erősek legyenek ahhoz, hogy illeszkedjenek a hajszínedhez, de ne túl erősek, mert akkor a bőrszíned túlságosan sápadtnak fog látszódni. Megfelelő lehet a fekete és a fehér gyémánt, a rózsaszín zafír, a rózsaszín turmalin vagy egy nem túl erős színű rubin.

Fatumjewels gyémánt rubin fülbevaló

Barna haj meleg bőrtónussal

Vörös, narancs, zöld és barna színek természetes színekkel keverve tökéletesek lesznek, ha barna a hajad és meleg bőrtónussal rendelkezel. A zöld és a barna kellemesen erőteljes hatást fog kifejteni. A smaragd, a rubin, a tűz zafír vagy a füstkvarc is jól fog illeni hozzád.

Fatumjewels füstkvarc fülbevaló

Vörös haj

Az aranyszín áll neked legjobban földközeli színekkel, függetlenül a bőrtónusodtól. Arra ügyelj, hogy hideg bőrtónus esetén válassz halványabb árnyalatot, meleg bőrtónus esetén az erősebb, sötétebb színek illeszkednek jobban hozzád. A sárga zafír, a sárga és a konyak gyémánt, a füstkvarc tökéletes drágakövek.

Fatumjewels sárga zafír ékszer szettFekete haj

Fekete hajszínhez gazdag, telt színeket is választhatsz, hiszen a fekete hajjal szemben minden szín világosabbnak tűnik. Legjobb színek az éjkék és a sötétlila. Fontos, hogy a választott szín illeszkedjen a bőrtónusodhoz. A legjobb választás lehet az éjkék zafír vagy a mélylila ametiszt.

Fatumjewels ametiszt medál

Ősz haj

Ősz haj esetén a tengerészkék egy klasszikus szín, de a fekete is jól illeszkedik ehhez a hajszínhez, függetlenül a bőrtónustól. Tradicionális választás lehet a zafír vagy a fekete gyémánt.

Fatumjewels gyémánt zafír karperec

Egyéb tényezők

A fentiekben meglehetősen sokat beszéltünk a bőrtónusodról és a hajszínedről, ám ezen kívül is vannak egyéb tényezők, melyek befolyásolják az összképet.

Többek között a szemed színe és az arcformád roppant nagymértékben befolyásolja, hogy milyen színek állnak neked jól. Lehetetlen minden tényezőt, és azok minden kombinációját felsorolni, tehát nem marad más hátra, mint a fent leírt alapokból kiindulva választani.

A színeken kívül természetesen a személyiséged is befolyásolja az összkép harmóniáját, ezért a tanácsunk a következő: Ne félj kísérletezni!

A Fatumjewels Galéria tapasztalt munkatársai szívesen állnak rendelkezésedre, ha elakadnál az ékszerválasztásban. Hívj minket vagy foglalj időpontot!

Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria