A hónap drágakövei

Hónapok drágakövei a Fatumjewels Galéria értelmezésében

Előző cikkünkben részletesen leírtuk, hogy miért létezik ilyen sok értelmezése a hónapok drágaköveinek. Ebben a cikkben pedig közzé tesszük a Fatumjewels értelmezésében készített listát.

Amennyiben elolvastad az előző cikket, melyet itt találsz: A hónap drágaköve kicsit más nézőpontból, akkor most már tudod, hogy milyen sok különböző kultúra és hagyomány hatott erre a kérdésre. Pontosan ez az oka annak, hogy ennyi különböző lista létezik a hónapok drágaköveivel kapcsolatban.

A hónap drágakövei

Bár időről-időre megpróbálták ezt a kérdést sztenderd rendszerbe foglalni, ám ez nyilvánvalóan soha nem fog sikerülni, hiszen sok különböző kultúra hagyományait nem lehet „matematikai egyenletbe” foglalni.

Másrészt pedig érdemes tisztában lenni azzal, hogy ez nem egy egzakt tudomány, így nyilvánvalóan sokkal több lehetőséget hordoz magában, minthogy egy szigorú listába lehetne rendezni.

A következőkben közzé tesszük a hónapok drágaköveit a Fatumjewels Galéria értelmezésében.

A hónapok drágakövei a Fatumjewels szerint

Egy adott hónap drágakövét kiválasztani kicsit misztikus és izgalmas feladat, akár saját magadnak keresel hozzád illő ékszert, akár ajándékba szánod.

A hónapok drágakövei olyan folyamatosan változó tradíciót hordoznak magukban, melyek valósággal összekötik a különböző kultúrákat és hiedelmeket, mindeközben kapcsolatban vannak a jelennel is. Mondhatjuk, hogy ez éppen egy olyan témakör, mely téren és időn átível. Hát nem izgalmas? Nézzük a hónapokat!

Január – gránát

Úgy tartják, hogy a gránát a barátság és a bizalom kifejezésére szolgál. Éppen ezért nagyon szép ajándék egy barát számára. A Fatumjewels Galériában csodás gránát ékszereket találsz.

Gyémánt gránát medál január

Február – ametiszt

Ezt a lila drágakövet az egész világon mindenhol megtalálod. Az ametisztnek nagyon sok kultúrában hagyománya van. A legtöbb európai királyi ház koronaékszerei tartalmaznak ametisztet. Az 1800-as években lett igazán népszerű ez a drágakő. Abban az időben indult útjára egy trend, ekkor kezdtek nemesi körökben színes drágaköveket viselni, és egy rövid időre a színtelen gyémánt népszerűsége csökkent.

Úgy tartják, hogy az ametiszt felgyorsítja a gondolkodást, valamint segít megőrizni a józan ítélőképességet stresszes helyzetekben.

Gyémánt ametiszt ékszer szett február

Március – akvamarin

A március drágaköve az akvamarin, amiről úgy tartják, hogy nyugalmat sugároz magából. Korábban népszerű volt a tengerészek körében. A régi időkben úgy gondolták, hogy az akvamarin megóvja a tengerészeket a tenger isteneinek haragjától.

Gyémánt akvamarin gyűrű március

Április – gyémánt

Az összes drágakő közül az áprilisi drágakő, a gyémánt a legismertebb és legnépszerűbb. Ugyan sok színben létezik, de a leggyakoribb a színtelen/fehér gyémánt. A gyémánt minden időkben a végtelen szerelmet szimbolizálta, éppen ezért eljegyzési gyűrű drágaköveként klasszikus választás.

Hercegnő gyémántgyűrű április

Május – smaragd

A klasszikus zöld smaragd nagyon jól illeszkedik a legszebb tavaszi hónaphoz, amikor minden zölddé válik a természetben. A smaragd az újjászületést, a jólétet, a vitalitást és a fiatalságot szimbolizálja. Erről a csodás, misztikus drágakőről itt olvashatsz bővebben: A káprázatos smaragd

Gyémánt smaragd fülbevaló május

Június – gyöngy

Júniushoz több különböző drágakő tartozik, a legnépszerűbb ezek közül a gyöngy. Egy gyöngysor mindig jó választás, ha június szülöttét áll szándékunkban megajándékozni. A gyöngy kiállta az idők próbáját, ami az ékszerviselési trendeket illeti, hiszen egyszerre divatos és tradicionális, ráadásul elképesztően sok változata létezik. Szeretnéd behatóbban tanulmányozni ezt a drágakövet? Itt megteheted: A csodálatos gyöngy

Édesvízi gyöngy ékszer szett június

Július – rubin

A rubin a klasszikus drágakövek egyike, továbbá egy meglehetősen kemény drágakő. Pontosan ez teszi jó partnerré számodra a rubin ékszereket akár mindennapos viseléshez. Nagyon sok árnyalata létezik a rubin drágakőnek, ezért a választás nem mindig egyszerű. Ehhez nyújtunk némi segítséget az Így válassz rubint című írásunkban. A régi hiedelmek szerint a rubin egészséget biztosít viselője számára, valamint szerencsét a szerelemben, és sokszor a bölcsességhez is társítják ezt a drágakövet.

Gyémánt rubin ékszer szett július

Augusztus – peridot

A peridot egy kirobbanóan erős színű drágakő, meglehetősen figyelemfelkeltő. Leggyakrabban vulkánkitörés révén kerül a földfelszínre. Hawaiin úgy tartják, hogy a peridot drágakövek Pele, a vulkán istennőjének könnyei.

Gyémánt peridot medál augusztus

Szeptember – zafír

A zafír a klasszikus színes drágakövek egyike. Egy gyönyörű drágakő, mely a hiedelmek szerint megvéd a szerencsétlenségtől és a veszélytől. A rubinhoz hasonlóan rengeteg színben és árnyalatban létezik. Itt válogathatsz a zafír ékszerek között: Zafír ékszerek a Fatumjewels Galériában

Csipkerózsika gyémánt rózsaszín zafír gyűrű szeptember

Október – turmalin és opál

A turmalin az elsődleges októberi drágakő, ám az opál népszerűsége továbbra is töretlen. Ezt a két drágakövet lehetetlen „versenyeztetni”.

Spinell dinnye turmalin ékszer szett október

A turmalin sokszínűsége rengeteg választási lehetőséget nyújt, a lenyűgöző opál azonban valóban elbűvöl földöntúli szépségével.

Gyémánt fazettált opál gyűrű október

November – topáz és citrin

Érdekes, hogy éppen a november kapta ezt a két drágakövet, melyek mindegyike sokkal inkább illeszkedne a nyári hangulathoz. A stílusos topáz, mint ahogy korábban már írtunk róla, leginkább a nyári kék égboltot juttatja eszünkbe.

Hollywood Moments gyémánt topáz gyűrű november

A citrin még inkább nyári ékszer díszítő drágaköve lehet friss napsárga színével. Éppen ezért jelent meg nemrégiben egy írás itt a Fatumjewels blogon, melyben arra buzdítunk, hogy ünnepeld a nyarat citrinnel. Ezen kívül megemlítjük, hogy a népi hiedelmek szerint a citrin energiát és reményt ad tulajdonosának.

Gyémánt citrin fülbevaló november

December – tanzanit

A tanzanitról már többször írtunk, hiszen lenyűgöző színe, ritkasága és exkluzív megjelenése kimeríthetetlen témát jelent az ékszerek és drágakövek szerelmesei számára. Szeretnél többet tudni erről a különleges drágakőről? Itt találsz egy bővebb írást: A mesék világából kiragadott tanzanit

Gyémánt tanzanit medál december

Ajándékozd a hónap drágakövét

Amikor a hónap drágakövét ajándékozod, akkor személyessé teszed az ajándékot.

Sokan éppen ezért részesítik előnyben azokat az ékszereket, melyet az ünnepelt drágaköve díszít. Ám nemcsak születésnapra ajándékozhatod az adott hónap drágakövét, hanem bármilyen jeles jubileumra. Ugyanúgy jól illeszkedhet házassági évfordulóhoz, érettségi ajándékként, karácsonyi ajándékként vagy akár egy cégvezető számára, amikor a cég élete fordulóponthoz érkezik.

Reméljük, sikerült némi kiindulópontot adnunk a hónapok drágaköveihez, ám mint azt már korábban említettük, ez nem egy egzakt tudomány, nagyon sok változata létezik.

Nézz körül a Fatumjewels Galéria ékszerei között! Egészen biztosan megtalálod azt az ékszert, melyet a számodra tökéletes drágakő díszít.

Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria